Skocz do zawartości

Z cyklu: "Pośmiejmy się, życie jest wystarczająco stresujące.. "

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, robertus napisał:

materac 2x2,2m, ale tu juz klapa sie nie domykała

Ja kupiłem synowi qada 120cc , i ze sklepu przywiozłem go 60km do domu , ale klapa też mi się nie zamknęła ;)

Opublikowano
6 minut temu, robertus napisał:

W Calibrze przewiozłem kiedyś wannę 140x70 i to z zamknięta klapą. :)

I materac 2x2,2m, ale tu juz klapa sie nie domykała.

Bo kiedyś samochody projektowano tak żeby zapewnić jak największą użyteczność. Np w Trabancie kombi mieści się w bagażniku pełnowymiarowa pralka Polar bez składania kanapy i z zamkniętą klapą. Wiem bo tak ją wiozłem :)

Opublikowano

w starym  fordzie mondeo kombi woziłem zasobniki wody i pompy ciepła do 65x65x 180cm plus osprzęt i narzędzia  i się zamykało.

lub  rzeczy na 2 tyg urlop w tym 3 rowery (ze zdjętymi kołami)   -i klapa się zamykała. (lub zamiast rowerów hulajnogi na dużych kołach)

albo 2 osoby i długi rower poziomy elektryczny  +zwykły  rower  na kołach 28" gotowe do jazdy, stolik, 2 fotele i zapasowe baterie do roweru....

stary grat -po położeniu siedzeń 2m przestrzeni ładunkowej 122cm między nadkolami .

Opublikowano

Były a teraz nas czekają plastikowe elektryki

Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka

A samochody no cóż od 1996 chyba jeżdżę Citroenami przerobiłem bx 1600 , bx1.9 GTI ( to był wariat ) xantie , dwa C5 3V6 exlusiv i jak jeździłem innymi autami to jednak nie to, ruda cytryn się nie ima, zawieszenie hydro praktycznie idealne, skrzynia japońska trochę mało wytrzymała a fotele bajka.

• Lubię to 1
Opublikowano
W dniu 2.05.2021 o 22:20, Granacik napisał:

Bo kiedyś samochody projektowano tak żeby zapewnić jak największą użyteczność. Np w Trabancie kombi mieści się w bagażniku pełnowymiarowa pralka Polar bez składania kanapy i z zamkniętą klapą. Wiem bo tak ją wiozłem :)

W maluchu mieści się pełnowymiarowa pralka Polar obok kierowcy po wyjęciu prawego fotela. Wiem bo tak ją wiozłem.?

Opublikowano
jazda to bajka , kto nie jezdził ten nie uwierzy 
Dokładnie jeszcze w tym obecnym mam sfery komfort i motorek przy sprawnych VTI moment ma od 1500 obrotów a powyżej 2500 się budzi. I ogólnie francuzy są wygodne trwałe i niezawodne wbrew utartej opinii miłośników szmelcwagenów

W maluchu mieści się pełnowymiarowa pralka Polar obok kierowcy po wyjęciu prawego fotela. Wiem bo tak ją wiozłem.
W trabim kombi mieści się zmywarka wielkości pralki, kiedyś przyjechał trabi z silnikiem golfa i z sentymentem na niego patrzyłem

Opublikowano
6 minut temu, Marek_Spy napisał:

Dokładnie jeszcze w tym obecnym mam sfery komfort i motorek przy sprawnych VTI moment ma od 1500 obrotów a powyżej 2500 się budzi. I ogólnie francuzy są wygodne trwałe i niezawodne wbrew utartej opinii miłośników szmelcwagenów

W trabim kombi mieści się zmywarka wielkości pralki, kiedyś przyjechał trabi z silnikiem golfa i z sentymentem na niego patrzyłem

....francuzy są wygodne trwałe i niezawodne wbrew utartej opinii ....

ale trzeba dbać o nie . silniki HDI i DCi wymagaja wysokiej klasy olejów a również dobrej jakości paliwa + wymiana filtrów o czasie.

Rozrząd , jezeli w więszości jazda miejska a nie autostrada  to 80 tys a nie 130 bo tak napisano lub  pan Zenek powiedział

• Lubię to 1
  • Dzięki 1
Opublikowano
12 minut temu, Marek_Spy napisał:

Trabant kombi był super. Zwykły miał bardzo wąski dostęp do bagażnika pod klapą.(miałem)

Opublikowano

Dokładnie tak, diesle przelatują do 400 000 przynajmniej ja takie widziałem przebiegi a dbałość o oleje i inne materiały eksploatacyjne jest moim zdaniem normalne.

Opublikowano
2 minuty temu, Marek_Spy napisał:

dbałość o oleje i inne materiały eksploatacyjne jest moim zdaniem normalne

Marku,

dla Ciebie normalne  dla innych już nie olej 5W30 Totala czy Motula jest dośc drogi, a dla  wielu  olej z Biedry to przeca też olej? i wioo ....ostatnio w takim  2,2 Dci korba wyszła bokiem? Płacz  , Pytanie dlaczego ?.....?  olej Panie ,olej

Opublikowano
6 godzin temu, stema napisał:

W maluchu mieści się pełnowymiarowa pralka Polar obok kierowcy po wyjęciu prawego fotela. Wiem bo tak ją wiozłem.?

Prawda, ja w maluchu po wyjęciu fotela wiozłem silnik do Żuka. :)

Opublikowano
3 godziny temu, Granacik napisał:

po wyjęciu fotela wiozłem silnik do Żuka. :)

ja po wyjęciu prawego fotela woziłem tylko teściową , ale jaka satysfakcja była?? .....Bareja by tego nie wymyślił ...czyli teściowa wchodząca bo nie wsiadająca  do Malucha, ludzie na ulicy przewracali się ze śmiechu

• Dzięki 1
Opublikowano

Uwieżycie że maluchem jechałem tylko raz w życiu !!!! A prawko mam od 82 roku :) i od razu dużym fiatem popylałem aż skasowałem :)

Opublikowano
3 minuty temu, young napisał:

Uwieżycie że maluchem jechałem tylko raz w życiu

Wierzymy, wierzymy w to , że  w życiu  jest zawsze ten jeden , jedyny raz?

• Lubię to 1
Opublikowano

Uwie .. rz ...ycie że maluchem jechałem tylko raz w życiu !!!! A prawko mam od 82 roku :) i od razu dużym fiatem popylałem aż skasowałem :)

dzięki ale wtopa ten jeden raz :) tak to jest jak się pisze bez okularów :)

• Lubię to 1
Opublikowano
Uwie .. rz ...ycie że maluchem jechałem tylko raz w życiu !!!! A prawko mam od 82 roku i od razu dużym fiatem popylałem aż skasowałem

dzięki ale wtopa ten jeden raz tak to jest jak się pisze bez okularów
Ty się nie tłumacz

Marku,
dla Ciebie normalne  dla innych już nie olej 5W30 Totala czy Motula jest dośc drogi, a dla  wielu  olej z Biedry to przeca też olej i wioo ....ostatnio w takim  2,2 Dci korba wyszła bokiem Płacz  , Pytanie dlaczego .....?  olej Panie ,olej
Jestem starym "mechanikiem" dla mnie to logiczne nawet dobieram jak najlepsze oleje bo remont droższy niż olej ale Januszy jest cała kupa i tylko kombinują byle taniej ...

• Haha 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.