RomanJ4 Opublikowano 30 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Do Passata Kombi to wszystko wejdzie... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 30 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Ale sie uśmiałem ! Znakomita reklama VW choć na pewno nie zamierzona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 30 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Ale skala modelu też całkiem słuszna. W pierwszej chwili pomyślałem, że to prawdziwy "Rudy" wiadomej, komuszej i zaprzańskiej załogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 30 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 No to dla odmiany , jade sobie dzisiaj z zakupow , a prawie w centrum Malmö inwazja !!! Nie znam sie na gasienicach , wiec nie wiem czy to oryginal , czy jakas kopia ( albo nadbudowka) . Zreszta fotke robilem jadac ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipp Opublikowano 30 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Wygląda jak prawdziwe...tylko coś takie małe. Może to działo kieszonkowe(coś a'la pancernik kieszonkowy)? :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 31 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 StuG III nie był zbyt duży, ale jak to u Niemców - istniały różne wersje, https://www.learning-history.com/stug-iii-assault-gun/ jego ulepszona wersja StuG 40 Ausf. G z większą armatą 75mm nieco większy, ale STUG IV był od obu większy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Roman, a tak na boku: Czy TY możesz uczciwie napisać na czym się nie znasz? TY Jesteś chodząca encyklopedia . Do Wrocławia czasem nie chcesz się przenieść? Na stałe... Piękne miasto i wszędzie blisko A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Teraz tak sie zastanowilem , skad on sie k....a w Szwecji wzial ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Może po Niemcach w Finlandii sobie został, a później w ramach rekompensaty na dostarczane przez Szwedów hitlerowcom różne różności dla prowadzenia wojny niezbędne, został przez granicę przerzucony i tak sobie do dzisiaj w tym pięknym, neutralnym kraju sobie stoi?.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 https://dobroni.pl/n/stug-iii-ausbildung/11654 To tak, jakby chociaż w części pasowało do mojej wyżej opisanej, wyssanej z palca, historyjki. Kto cierpliwy i dociekliwy, to i "wyczai" dokładnie dlaczego on tam stał i dał się Jarkowi sfotografować. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 nie tłumaczę, oryginał jest jak zawsze najlepszy...no niestety tylko dla znajacych język Идёт Волк по лесу, видит — Заяц без ушей. Волк:— Ты это чего?— Да вот армию закосил — уши обрезал — меня и комиссовали.— Блин, так мне тоже повестка пришла!— Ну, серый, уши у тебя маленькие, придётся хвост обрезать.Обрезали хвост волку, его тоже комиссовали. Сидят вдвоём празднуют отмаз от армии. Идёт Медведь:— Чего это вы? Один без ушей, другой без хвоста?— Так мы армию закосили!— Э, блин, так мне тоже надо!Посмотрели звери на медведя и говорят:— Уши маленькие, хвост тоже, придётся яйца резать!— Да вы что?!— Ну, тогда, Миша, шуруй в армию!— Ладно, режьте! Отрезали Мишке его достоинство, пошёл он на медкомиссию. Возвращается грустный-грустный, весь в слезах. Заяц взял у него заключение и читает: «Не годен. Плоскостопие». 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Roman, a tak na boku: Czy TY możesz uczciwie napisać na czym się nie znasz? Nie znam się na wielu rzeczach... a na pewno na kobietach.. , zresztą sam zobacz... Rozumiesz coś z tego..? A z "Wrockiem" mam nieco pięknych wspomnień, to piękne miasto, jako sztubak (lata '70-te) jeździłem na ulicę Wróblą, gzie mieszkała moja przyszywana ciotka, i trochę go poznałem, Ostrów Tumski, no i oczywiście "Panoramę", ale niestety niewiele już z tego pamiętam.... Kiedyś będąc u ciotki pomagałem starszym chłopakom z bloku uruchomić "Indiana 1200" (takiego jak na zdjęciu), którego sobie remontowali w piwnicach. To znaczy "pomagałem"... napchałem się go po dziedzińcu, bo skubany nie chciał za boga zaskoczyć, ciągle gasł. Dopiero po po tym jak tłumik z wielkim hukiem urwał się z rury okazało się, że był kompletnie zapchany papierem... https://www.commerce-moto.ch/oldtimer/indian-chief-/indifferent/luechinger-classic-motors-ag-niederoenz/2682950/12/1/2/ Z tego co pamiętam, to chłopaki zamiast oryginalnej tylnej opony /której nie było wtedy skąd wziąć/ zamontowali inną od... Syrenki.. Była trochę niższa i nieco szersza, ale pasowała... Takie to moje z Wrocławiem wspomnienia... Ale dziękuje za propozycję... Идёт Волк по лесу, видит — Заяц без ушей. Волк:.... Dobre... Ale teraz nie tak jak kiedyś, do WOT wszystko biorą jak leci, nawet felerne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Na rogu ulicy Kruczej, dokładnie 78 ,a Wróbla też chłopak miał Indiana w latach 70-tych ,kolor, to kość słoniowa. Ja mieszkałem 74. Z Wróbla miałem kilku kolegów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 To może znałeś Andrzeja i Zdziśka Wiącków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Dzieci są coraz mądrzejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Coś w tym musi być Kiedyś dawno temu w naszym mieszkaniu malowanie ścian robił malarz pokojowy, mojego ojca kolega. Niejaki Wiącek. Pamiętam, że miał dwóch synów (bo opowiadał) i zdaje mi się, że mieszkał na Wróblej... Ciekawe... A Wrocław już wtedy miał ponad pół miliona mieszkańców . A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 nie tłumaczę, oryginał jest jak zawsze najlepszy...no niestety tylko dla znajacych język Идёт Волк по лесу, видит — Заяц без ушей. Волк: — Ты это чего? — Да вот армию закосил — уши обрезал — меня и комиссовали. — Блин, так мне тоже повестка пришла! — Ну, серый, уши у тебя маленькие, придётся хвост обрезать. Обрезали хвост волку, его тоже комиссовали. Сидят вдвоём празднуют отмаз от армии. Идёт Медведь: — Чего это вы? Один без ушей, другой без хвоста? — Так мы армию закосили! — Э, блин, так мне тоже надо! Посмотрели звери на медведя и говорят: — Уши маленькие, хвост тоже, придётся яйца резать! — Да вы что?! — Ну, тогда, Миша, шуруй в армию! — Ладно, режьте! Отрезали Мишке его достоинство, пошёл он на медкомиссию. Возвращается грустный-грустный, весь в слезах. Заяц взял у него заключение и читает: «Не годен. Плоскостопие». Dobre!! Oplułem się piwem! Dobrze znać język Puszkina! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Tak, dobrze jest znać język "wroga", ale wracając do meritum, miałem kiedyś kolegę z klasy, późniejszego wicemarszałka sejmu naszego, który także miał płaskostopie, zwane inaczej platfusem , po prostu. Grał ci on namiętnie w "kosza" na każdej lekcji wf-u i nawet dobrze rzucał piłki, ale w biegu i zwinności ta przepadłość raczej mu nie pomagała. Do studenckiego "woja" raczej także nie był przez tę dolegliwość "przynależniony", ale jaja miał nie od parady i kilkoro dzieciaczków w dalszej perspektywie był raczył "począć". Cóż, każdy jest kowalem jakiegoś swego losu, nawet, kiedy ma platfusa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Rosyjski język to prawie taki jak nasz... 0 problemów. A na zawodach jak się dobrze wciągnąć w dyskusję , to nawet chiński, czy hiszpański nie jest trudny... . Dogadać się można bez problemu... Nawet w narzeczu kantońskim. Tłumacz oczywiście jest potrzebny. Najlepszym tłumaczem są dwie ręce i nasza WYBOROWA, bo od innych wynalazków egzotyczni rozmówcy cuś za szybko odlatują i przestają rozumieć co się do nich gada A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Ten filmik już był na tym forum, ale pojawiło się sporo nowych ludzi, więc nie zaszkodzi przypomnieć. https://youtu.be/VlOxlSOr3_M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi