karambolis8 Opublikowano 21 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Hej. Udało mi się wczoraj nagrać słynną szklarnię w Siechnicach https://www.youtube.com/watch?v=F66roN9BhC4 Pozdrawiam, Adam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 21 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Tą szklarnię widać w nocy z wielu dziesiątków kilometrów. No może nie ją ale światło jakie promieniuje, szczególnie w dzień pochmurny. Jak tam możesz spać? Ja wiem, że to jest ogrodzone na około i bezpośrednio nie świeci sąsiadom w oczy, ale jednak ilość światła tam jest przytłaczająca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 21 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Wbrew pozorom o ile ktos nie mieszka w bezpośrednim sąsiedztwie, to w niczym nie przeszkadza. Większość światła idzie w górę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldik79 Opublikowano 21 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Z autostrady A4 widać dobrze tę łunę światła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 29 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 Dla tych co nie widzieli. https://youtu.be/5lm-7EuydkI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 29 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 Zawsze znajomi którzy jechali po zmroku ale i też w pochmurne dni dzwonili do mnie i pytali lub informowali "Konrad Wrocław się pali, słyszałeś i co to tak się jara u was". Zawsze odpowiadałem że POMIDORY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 30 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 W pochmurną noc wygląda jak Mordor Żeby to doświetlanie coś pomagało na smak... Niestety smakują jak drewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 30 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 Zdjęcie.wczoraj były super artystyczne warunki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 20 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Info o szklarni https://kobieta.onet.pl/wiadomosci/zanieczyszczenie-swiatlem-wielka-luna-nad-siechnicami/lfce5fd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 20 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 To można pobić rekord świata modelem samolotu z ogniwami fotowoltaicznymi - w nocy tylko trzeba latać nad pomidorami na plecach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 20 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Potwierdzam, u mnie widać z odległości zmierzonej ""googlometrem"- ponad 70 km. Czasem się dziwiłem, że nad tym Wrocławiem, to jakby sa dwie łuny- jedna intensywniejsza, a druga słabsza, ale obszerniejsza. No i jest odpowiedź: Pomidor! Świat jest jednak mały- skoro ze Śnieżnika widać Alpy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 20 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Tyle światła marnować, a ludzie na północy w depresje wpadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 20 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 To co ostatnio na ten temat w internecie wypisują to wierutne bzdury i czysta dezinformacja. Światło widać z daleka jak się wysoko w chmurach odbija. Boki szklarni są osłonięte. Załączam zdjęcie z wczoraj w nocy z centrum Siechnic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 20 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 No ale może chodzi o to, że komuś przeszkadza taka właśnie ustawiczna zorza nad głową- skoro widać ją z daleka, to pod tą świecącą chmurą też jest jasno. Niektórych pewnie drażni taka quasi-noc polarna. Ja tam w każdym razie nie chciałbym mieszkać blisko takiego emitora czegokolwiek- zapachu, hałasu, czy światła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 20 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Godzinę temu, zbjanik napisał: Ja tam w każdym razie nie chciałbym mieszkać blisko takiego emitora czegokolwiek- zapachu, hałasu, czy światła... No chyba ze zapach kobiety 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 To prawda że szklarnie są ogrodzone i światło idzie w niebo, ale w pochmurny dzień jest tam widno od światła rozproszonego czy odbitego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 20 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Nie wiem jak z bliska, ale z Nysy to widać. I to tak widać, że z teleskopem muszę do Czech jeździć, inaczej cała północna część nieba jest czerwona.☹️ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 20 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 My mamy swoje "Siechnice" pod Trelleborgiem. Nie sa tak ogromne ( choc tez nie male ) , ale jak sie laduje w Kopenhadze lub Sturup to widac z daleka .......... https://www.google.com/maps/place/Trelleborg,+Sverige/@55.365049,13.2181114,1679m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x4651651ba0ef9c7f:0x4559d16d41754fe4!8m2!3d55.3762427!4d13.1574232 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 21 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 9 godzin temu, Patryk Sokol napisał: Nie wiem jak z bliska, ale z Nysy to widać. I to tak widać, że z teleskopem muszę do Czech jeździć, inaczej cała północna część nieba jest czerwona.☹️ To jest jedyny poważny argument jaki ostatnio usłyszałem w tym temacie. Poza tym najwięcej mają do powiedzenia ludzie, którzy w Siechnicach nie mieszkają, bo śród samych mieszkańców tematu w zasadzie nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tosiekrc Opublikowano 27 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 Często w nocy z innych rejonów Wrocławia widoczna jest wielka jasna łuna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi