cZyNo Opublikowano 14 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 tam nie ma już klifów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 20 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 No...wczoraj w końcu była zabawa na zboczu. Choć nie lubię jak tak mocno wieje .... bo przydarzyły mi się wszystkie nielubiane rzeczy z tym związane - odleciały mi zapiski, odleciały pokrowce, nie dało sie dojść do zbocza z modelami, i w trakcie składania modelu wyrwało mi skrzydło które uszkodziło statecznik (właściwie złamało) - ale CA i taśma pomogły. No i jeszcze nie wiedzieć czemu zjarała sie jedna z kamerek. Miały być zawody, ale koledzy sie poddali ... częśc sie bała latania a inii podróży przy takim wietrze Ale ja, Marcin i Rysiek nie mogliśmy zrezygnować z takiej atrakcji. Latanie było szybkie i bardzo szybkie. Znów sie wiele razy bałem ? Choć na początku lataliśmy dość asekuracyjnie. Szczególnie że warunki były bardzo i szybko zmienne - od 20 do ponad 30m/s. W miarę jak doregulowywaliśmy modele, loty stawały sie coraz szybsze (również szybsze niż te na załączonych filmikach). Teraz te nasze dziadowskie modele latają idealnie za rączką w takich warunkach! Choć w miedzyczasie mieliśmy wiele szans żeby rozwalić je w drobny pył....ale tym razem sie udało Trochę jest problem z dodaniem większych plików video Więc lotów Marcina chwilowo nie ma ;( IMG_3479.MOV WhatsApp Video 2022-02-19 at 22.31.52.mp4 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GWFC Opublikowano 20 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Szkoda, że mam tam 450 km. To dużo jak na jeden dzień. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 20 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Ja żałuje że mam do Was tak daleko Ostry bardzo mi sie podoba Poniżej 2 wycinki z filmów Marcina z Facebooka. Dla takich chwil warto latać na zboczu. A takich chwil wczoraj było całkiem sporo Na zboczu można całkiem szybko latać - nawet w Polsce ? Adrenalinka ... mniam fast.mp4 I mimo że dla wielu to jest nudne latanie, to czasami refleks trzeba mieć ref.mp4 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GWFC Opublikowano 21 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 7 godzin temu, cZyNo napisał: Poniżej 2 wycinki z filmów Marcina z Facebooka. Dla takich chwil warto latać na zboczu. A takich chwil wczoraj było całkiem sporo I mimo że dla wielu to jest nudne latanie, to czasami refleks trzeba mieć Nie martw się, Marcin i Twoje działania są uważnie monitorowane... Spotkamy się tam któregoś dnia. To nudne tylko dla tych, którzy nigdy tego nie próbowali. W sobotę nawet ci, którzy lecieli wolno i wysoko, opuszczali skocznię szczęśliwi. Bo nigdy nie latali na takim wietrze. Jeszcze jeden film z soboty. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GWFC Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Dzisiaj na zboczu było zimno, ale latało się przyjemnie. Wiatr 8m/s; temperatura + 4°C. Mam nadzieję, że na Halde będzie cieplej. ? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 13 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 W dniu 4.03.2022 o 19:46, GWFC napisał: Dzisiaj na zboczu było zimno, ale latało się przyjemnie. Wiatr 8m/s; temperatura + 4°C. Mam nadzieję, że na Halde będzie cieplej. ? cieplej będzie. ale czy będzie wiało, to już inna sprawa W piątek przyszedłem po pracy do domu...przetoczyłem okiem po pokoju i zabrałem sie z nudów do nudnych prac. Wziąłem kadłub i wsadziłem popychacze (tak z pół godziny mi to zajęło-wkurzające), wsadziłem i przymocowałem kabelki, serwa, stateczniki, blast, akumulatory i odbiornik. Na koniec ustawiłem stateczniki i zafiksowałem popychacze. Dalej było nudno, to przygotowałem elementy montażowe do serw do skrzydeł, potem w skrzydłach zamontowałem wydrukowane na drukarce zestawy LDS z serwami (niestety żywicy 5minutowej starczyło tylko na jedno skrzydło - drugie zrobiłem na 2 godzinnej - było opóźnienie :D) no i wsadziłem kabelki. Późnymi wieczorem ustawiłem wstępnie wychylenia na statecznikach i na jednym skrzydle (juz po 30 min to wklejenia serw było gotowe "do lotu"). No i na koniec nie było co robić. Na rano zostało wyważenie i doregulowanie wychyleń drugiego skrzydła. No a o 10 wyjazd na oblot ? Jak ja nie lubię być marudą, która tygodniami uzbraja model to sie robi rachu -ciachu i po ptokach IMG_3725[1].MOV Oblot był udany - model lata głównie w lewo i prawo. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GWFC Opublikowano 20 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2022 Dziś trochę trenowaliśmy do Pucharu Śląska Wyniki na F3Xvault 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 21 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Hehe, fajne nagrody Obserwowałem Was na Vaulcie "online". Gratuluje!! Co do trenowania przed pucharem śląska - trening "pitny" może być bardziej pomocny od treningu latającego. Wiater jeśli będzie to raczej słabszy niż mocniejszy Ja też próbowałem coś polatać w weekend. W sobote miałem ochote polatać na naszym Ukraińsku, ale to była raczej walka o życie niż latanie - siła wiatru i odchyłka był upierdliwa. To pojechałem w inne miejsce i troche sie pokręciłem. W niedziele też tam pojechałem, mająca nadzieje że będzie miłe 3-4m/s w których chciałem potrenować. Jednak na miejscu okazało sie że wiało znacznie mocniej ? Prognozy kłamią! Niestety odchyłka, trubulencie i no i głównie spacerowicze troche przeszkadzały w przyjemnym lataniu. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GWFC Opublikowano 21 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 5 godzin temu, cZyNo napisał: Co do trenowania przed pucharem śląska - trening "pitny" może być bardziej pomocny od treningu latającego. Wiater jeśli będzie to raczej słabszy niż mocniejszy W sobotę polecimy 10 rund, a w niedzielę wrócimy do domu. ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 21 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 My we dwóch ? po pracy już można ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 21 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Jak widzę takie fantastyczne zdjęcia i loty to aż mnie skręca z zazdrości ?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2022 co za smutne czasy nastały ...nawet latanie nie jest specjalnie przyjemne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2022 3 godziny temu, cZyNo napisał: co za smutne czasy nastały ...nawet latanie nie jest specjalnie przyjemne No co Ty Jurek? Znudziło ci się latanie? Nie wierzę własnym uszom.......chyba dopadła Cię depresja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2022 depresji to ja nigdy nie miałem i nie mam. starość to i owszem ale jakoś nie umiem się w pełni cieszyć zabawą, i udawać że jest ok gdy tyle złego się dzieje. I będzie się działo w przyszłości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2022 4 godziny temu, Ares napisał: No co Ty Jurek? Znudziło ci się latanie? Nie wierzę własnym uszom.......chyba dopadła Cię depresja Pewnie nie tyle znudzenie lataniem co sytuacja na świecie nie nastraja optymistycznie. Za to na naszym lotnisku modelarskim, a także dość daleko od niego nie można latać już od 10 marca: https://dlapilota.pl/wiadomosci/polska/restrykcje-w-ctrtma-rzeszow Na razie do końca maja, a co będzie później się okaże. Wszystko z powodu ruchu na lotnisku EPRZ związanego m in. z licznymi samolotami transportowymi i latającymi od początku wojny 24h/7 myśliwcami zabezpieczającymi rejon lotniska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Godzinę temu, cZyNo napisał: nie umiem się w pełni cieszyć zabawą, i udawać że jest ok gdy tyle złego się dzieje. I będzie się działo w przyszłości. Coż , rozumiem Ciebie w pełni. Chyba każdy rozsądny człowiek ma obawy i przejmuje się tym wszystkim. Ostatnie 2 lata były trudne a kolejny rok zdaje się być jeszcze cięższy. Ale latać trzeba ,bo to mimo wszystko pozwala oderwać się od kłopotów i trosk dnia codziennego. Tak więc życzę Tobie Jurku pogody ducha i żeby radość wróciła. Godzinę temu, dariuszj napisał: Za to na naszym lotnisku modelarskim, a także dość daleko od niego nie można latać już od 10 marca: Współczuję Darek.Naprawdę. Ja latam u siebie za wioską jest cisza i spokój z dala od lotnisk:brak jakiegokolwiek ruchu lotniczego więc małymi modelami można bez stresu i probemu latać. Powodzenia, oby odwiesili zakaz jak najszybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Lis Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2022 12 godzin temu, cZyNo napisał: co za smutne czasy nastały ...nawet latanie nie jest specjalnie przyjemne W pełni czuję to samo co Ty , gdy sobie uświadomimy ze niewinne cywile i dzieci są rozstrzeliwane przez ruskich to jest najgorsze co można przyjąć do świadomości . Co tam z latania gdy taka masakra dzieje się od Nas, kilka setek kilometrów ?. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Moje modeliki chyba już latają jak ptaki. Jeden płochliwy taki nawet się zakochał. Najpierw obserwował z daleka, a podem podchodził coraz bliżej i bliżej ? i tak wiele minut spędził razem z nami 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2022 Spokojnych ...zdrowych Swiąt... 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi