Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. jędrek Opublikowano 26 Października 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 Witam Coby zająć się trochę w tym zwariowanym czasie zabrałem się za klasyka do akrobacji z lat 70-80 ubiegłego wieku. Chyba najbardziej znany z tamtego okresu model akrobacyjny konstrukcji Hanno Prettnera - Curare, w oryginalnym rozmiarze pod silnik 10ccm. Napęd to Webra 61 z gaźnikiem Dynamix i rurą rezonansową, chowane podwozie i klapo-hamulce do lądowania. 3 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek67 Opublikowano 26 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 Nie raz chodził mi po głowie ten model, będę obserwował z ciekawością, tym bardziej że Twoje modele Andrzeju są perfekcyjnie wykonane. Pozdrawiam Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 26 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 Jędrek - ożywiasz historię. To kiedyś była klasyka w F3A. Zasiadam na widowni - będę obserowował i kibicował. Zastosujesz Webrę 10 z rurą (zapewne jeszcze masz ten motorek)? Jak ten model pięknie latał !!! Powodzenia w budowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. jędrek Opublikowano 27 Października 2020 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Witam Cieszę się, że się podoba model. Mam taką Weberkę?. 3 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 27 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Curare - obok Blue Angela jeden z ładniejszych akrobatów F3A. Fajnie, że robisz klasyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. jędrek Opublikowano 29 Października 2020 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Herk ma dwie Curary w rozmiarze 20 i 40 a nasz Prezes Henio Blue Angela w rozmiarze 20. A ja .się "rzuciłem" na większą?. Trochę do przodu z robotą 2 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 29 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Jak zawsze u Pana wszystko starannie i przede wszystkim szybko.Ja to nigdy nie będę miał takiego tempa ? Zbyt mało cierpiliwy jestem. Curare jest modelem kultowym a jeszcze jak Pan zastosuje spalinę to już w ogóle bedzie klasyk.Fajnie ,że cały czas Pan działa. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 31 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 Piękna robota Andrzeju. Ja mam oryginalną Curarę z dawnych lat. Latałem nią kilka sezonów , dużo mnie nauczyła, pięknie latała . Jakiś czas temu zacząłem restaurować ją , ale robota stanęła , bo pojawiły się inne pomysły. Do mojej mam silnik Moki 10 cm + rura rezonansowa i oczywiście chowane podwozie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herkristo Opublikowano 1 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 Aleś pociągnął....Tempo pracy niesamowite. Może dzieki Twojemu entuzjazmowi i mnie przyjdzie ochota do ,,pomajsterkowania" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 1 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 Dzięki koledzy za dobre słowa. Lucjan, też miałem w latach 80 Curarę, Blue Angela i mix Curary z Magic-iem?. Modele Prettnera świetnie latają, mile wspominam loty Curarą, dlatego też buduję ją teraz?. Tak wyglądał mój mix zbudowany w 1984 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 1 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 Andrzej - przypuszczam, że zdjęcie tego fantastycznego modelu zrobione było na pasie startowym w Wicku Morskim - dobrze rozpoznaję otoczenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 1 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 Dokładnie w Wicku Morskim?, tylko teraz drzewa trochę wyższe?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELIKOPTER Opublikowano 1 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 A model ,jak zawsze Twoje, super. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 3 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 W dniu 1.11.2020 o 21:36, HELIKOPTER napisał: A model ,jak zawsze Twoje, super. ? Staram się?. Kolejne fotki, napęd klapo-hamulców, pionowy i kopytko kabiny kopytko z doklejkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HELIKOPTER Opublikowano 3 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 Zrób gdzieś w końcu jakąś " niedoróbkę", bo uwag i porad brak. ? ? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. jędrek Opublikowano 5 Listopada 2020 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2020 W dniu 3.11.2020 o 16:21, HELIKOPTER napisał: Zrób gdzieś w końcu jakąś " niedoróbkę", bo uwag i porad brak. ? ? Pozdrawiam. Poprawię się i coś zepsuję?. Dłubiemy dalej 3 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksdl Opublikowano 7 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2020 Już "zepsuł"? oryginał miał lotki tylko na jednym serwie, zresztą inne akrobaty z tamtego okresu też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 8 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 W dniu 7.11.2020 o 17:44, ksdl napisał: Już "zepsuł"? oryginał miał lotki tylko na jednym serwie, zresztą inne akrobaty z tamtego okresu też. Hehehe..... trochę z duchem czasu trzeba iść?, ale w tym mix-ie którego fotka jest u góry miałem już dwa serwa zmiksowane jako klapolotki. Trochę mała skuteczność ich była jako klapy. Używałem wtedy aparaturki, która jest na fotce. Mam ją nadal w pełni sprawną?.Curary cd. 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksdl Opublikowano 8 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 Oferowane na dzień dzisiejszy zestawy Curare mają dwa serwa na lotkach (tylko trochę bliżej podwozia niż u kolegi) i są też dostępne jako elektryki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 9 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2020 8 godzin temu, jędrek napisał: Hehehe..... trochę z duchem czasu trzeba iść?, ale w tym mix-ie którego fotka jest u góry miałem już dwa serwa zmiksowane jako klapolotki. Trochę mała skuteczność ich była jako klapy. Używałem wtedy aparaturki, która jest na fotce. Mam ją nadal w pełni sprawną?.Curary cd. Nie wiedzialem jak zrobic w moim Wilk, przejscie skrzydla w kadlub; a teraz juz wiem! ? Dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi