mirolek Opublikowano 4 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 Cytat Klejenie na prety i wpusty powoduje ze nie da sie kadluba odbudowac sekcjami. Od czego jest wiertarka ... odcinasz sekcję, wiercisz fi1mm gniazdo na głębokość kilku mm i wklejasz na CA łączące węgle. Wszystko da się naprawić ? ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Markiton Opublikowano 4 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 Mirku, da się - wszystko !! Z 2 wyjątkami - które zapewnie znasz ? Jestem pewien - że znajdą się tacy, którzy rozwiercą (stosunkowo) twardy węgiel w miękkim PLA. Tylko - ja do nich nie należę ! I mimo udanej transplantacji miałbym pietra tym latać ! Tak swobodnie, na luzie.... Pozdrawiam - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 7 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2022 Cytat Tak swobodnie, na luzie.... Taki jest właśnie aircombat, połatać co się da i spokojnie na luzie latać dalej ? Wiem, że są różne ograniczenia technologii drukowanej ale chciałem Cię zmotywować do odbudowy modelu, wyglądał wspaniale i na pewno jest możliwe aby ponownie tak wyglądał. Na zawodach latają modele z odspojonymi warstwami druku i złapane kilkoma kroplami CA choć w tym przypadku bez dodruku kilku elementów się nie obędzie a samo połączenie elementów trzeba przemyśleć aby dało się je wykonać i aby było mocne i skuteczne. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mefisto.boogie Opublikowano 17 Lutego Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 17 Lutego Podbiję temat. Wydrukowałem swoją Kijankę. Bardzo fajnie dopracowany model. Było trochę pod górkę z wydrukami ale opanowałem i powstała wersja z PLA. Po malowaniu bez aku waży 798 gram. Na wiosnę oblot ? 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hammer72 Opublikowano 17 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia Zbliża się 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 24 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia W dniu 17.04.2024 o 20:06, Hammer72 napisał: Zbliża się Będzie Pan zadowolony Z modeli Przemka ten jest najszybszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 24 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia Cytat Z modeli Przemka ten jest najszybszy. Myślę że to nie kwestia autora planów do druku ? a kwestia doskonałych proporcji i "czystej" aerodynamicznie sylwetki tego modelu. ms 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hammer72 Opublikowano 28 Maja Udostępnij Opublikowano 28 Maja No i kolejny lot 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 20 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca Modelarz z Arizony w USA powiększył model o 166% (1.66m rozp) I wykończył model tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi