mirolek Opublikowano 4 Lutego 2022 Opublikowano 4 Lutego 2022 Cytat Klejenie na prety i wpusty powoduje ze nie da sie kadluba odbudowac sekcjami. Od czego jest wiertarka ... odcinasz sekcję, wiercisz fi1mm gniazdo na głębokość kilku mm i wklejasz na CA łączące węgle. Wszystko da się naprawić ? ms
Jerzy Markiton Opublikowano 4 Lutego 2022 Opublikowano 4 Lutego 2022 Mirku, da się - wszystko !! Z 2 wyjątkami - które zapewnie znasz ? Jestem pewien - że znajdą się tacy, którzy rozwiercą (stosunkowo) twardy węgiel w miękkim PLA. Tylko - ja do nich nie należę ! I mimo udanej transplantacji miałbym pietra tym latać ! Tak swobodnie, na luzie.... Pozdrawiam - Jurek
mirolek Opublikowano 7 Lutego 2022 Opublikowano 7 Lutego 2022 Cytat Tak swobodnie, na luzie.... Taki jest właśnie aircombat, połatać co się da i spokojnie na luzie latać dalej ? Wiem, że są różne ograniczenia technologii drukowanej ale chciałem Cię zmotywować do odbudowy modelu, wyglądał wspaniale i na pewno jest możliwe aby ponownie tak wyglądał. Na zawodach latają modele z odspojonymi warstwami druku i złapane kilkoma kroplami CA choć w tym przypadku bez dodruku kilku elementów się nie obędzie a samo połączenie elementów trzeba przemyśleć aby dało się je wykonać i aby było mocne i skuteczne. ms
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mefisto.boogie Opublikowano 17 Lutego Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 17 Lutego Podbiję temat. Wydrukowałem swoją Kijankę. Bardzo fajnie dopracowany model. Było trochę pod górkę z wydrukami ale opanowałem i powstała wersja z PLA. Po malowaniu bez aku waży 798 gram. Na wiosnę oblot ? 6
Autsajder1983 Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia W dniu 17.04.2024 o 20:06, Hammer72 napisał: Zbliża się Będzie Pan zadowolony Z modeli Przemka ten jest najszybszy.
mirolek Opublikowano 24 Kwietnia Opublikowano 24 Kwietnia Cytat Z modeli Przemka ten jest najszybszy. Myślę że to nie kwestia autora planów do druku ? a kwestia doskonałych proporcji i "czystej" aerodynamicznie sylwetki tego modelu. ms 2
japim Opublikowano 20 Lipca Autor Opublikowano 20 Lipca Modelarz z Arizony w USA powiększył model o 166% (1.66m rozp) I wykończył model tak:
Rekomendowane odpowiedzi