Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lata jak wściekły ale  nie widzę  ogonków sterowanych nie ma i chyba klap a podwozia też nie widziałem, i dlaczego taki mały ? Model super, szacun da Przemka za super robotę

Opublikowano
28 minut temu, Marek_Spy napisał:

Lata jak wściekły ale  nie widzę  ogonków sterowanych nie ma i chyba klap a podwozia też nie widziałem, i dlaczego taki mały ? Model super, szacun da Przemka za super robotę

skala 1:12. Niewiele da sie upchnac w modelu o rozpietosci 96cm.

Opublikowano

Tak. Masz racje. Mozna dodać stałe koła na druciku, ale bez sterowania kierunkiem ciężko bedzie wystartować. Próbowałem zrobić różnicowy ciąg, ale zabrakło mi cierpliwości w ustawianiu mixera.

• Haha 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Właściwie to Wilk gotowy jest do publikacji - nie ma co w nim poprawiać :D Z tym ze pisanie manuala trochę zajmie - wiec jak ktoś chętny na pliki STL/3MF/Gcode to zapraszam na priv.

Dla tych co chcieliby mieć małego Wilczka na biurko wrzucam model w skali 1/72.

wilk_1'72.rar

Wilk_desk.JPG

• Lubię to 1
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Wilk będzie miał wiekszego brata.

Pytanie do tych co latali Łosiem: statecznik poziomy wygląda na mikry w porownaniu do powierzchni skrzydeł. To normalne? Zostawić , czy powiększyć trochę dla poprawy stsbilnosci?

PZL37_los_2.JPG

PZL37_los_3.JPG

Opublikowano

Powierzchnia statecznika, zarowno poziomego jak i pionowego, to nie wszystko.  Wazniejsze sa wspolczynniki TVC i VTVC.  Bylo to juz wielokrotnie omawiane. Ze strony Forum Modelarskie mozna nawet sciagnac Excel Sheet do obliczen.  Tak na marginesie to powiekszenie ramienia jest zawsze lepsze od powiekszenia powierzchni.

Wilk ma TVC >0.5 co powinno byc OK.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.