robert.pilot Opublikowano 4 Września 2021 Opublikowano 4 Września 2021 Pasja modelarska ponad wszystko. Brak finansów, materiałów do budowy, itp... ale są pomysły i marzenia, to się ceni... https://fb.watch/7P5aSkQBGb/ Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 4
Ares Opublikowano 8 Września 2021 Opublikowano 8 Września 2021 Aż mnie smutek ogarnął gdy to obejrzałem.....zdolny chłopiec ale brak perspektyw i możliwości. Pewnie i tak będzie żył w biedzie jak jego rodzina. A bogaci narzekają bo ciągle im mało......w dziwnym świecie żyjemy choć z drugiej strony chyba zawsze tak było.
RomanJ4 Opublikowano 10 Września 2021 Opublikowano 10 Września 2021 A mnie przypominają się moje (i pewnie wielu kolegów) początki, kiedy to do Składnicy Harcerskiej (w której niewiele zresztą było, a jak już, to niedostępne ceną ) to była cała wyprawa... 1
robert.pilot Opublikowano 11 Września 2021 Autor Opublikowano 11 Września 2021 I całymi dniami nos przyklejony w szybę Składnicy Harcerskiej... 1
grzegor Opublikowano 11 Września 2021 Opublikowano 11 Września 2021 Szczęśliwcy ? - u mnie nawet w okolicy nie było Składnicy Harcerskiej w zasięgu marszu ?.
RomanJ4 Opublikowano 11 Września 2021 Opublikowano 11 Września 2021 13 godzin temu, grzegor napisał: u mnie nawet w okolicy nie było Składnicy Harcerskiej w zasięgu marszu ?. U mnie była - w oddalonym o 45km mieście wówczas wojewódzkim, dlatego napisałem, że w czasach panowania pks-owskich SANÓW H100 była to cała wyprawa...
jarek996 Opublikowano 17 Października 2021 Opublikowano 17 Października 2021 No i jeszcze to "obchodzenie" wszystkich kioskow w miescie w nadziei zdobycia ostatniego numeru Malego Modelarza . Nawet chyba RUCH nie wiedzial , gdzie ma wszystkie kioski , a my wiedzielismy ? Nie bylo wtedy hulajnog elektrycznych , wiec to wszystko wychodzilo TYLKO na zdrowie ? 2
d9Jacek Opublikowano 22 Października 2021 Opublikowano 22 Października 2021 Godzinę temu, mr.jaro napisał: Te o bardziej atrakcyjnej tematyce znikaly w przeciagu kilku godzin. Ja byłem w trochę lepszej sytuacji bo mieszkałem w Warszawie, ale tu tez te "Małe Modelarze" dośc szybko znikały . Parę lat pózniej przypadkowo odkryliśmy zródło archiwaliów..Małego Modelarza , Modelarza i Wyd MON...Archiwum mieściło się na Srebrnej 12, w budynku unosił się specyficzny zapach starego parieru ,farby drukarskiej a miłe panie, pracujące tam , pozwalały nam gówniarzom, grzebac w stertach czasopism. Pózniej to archiwum przeniesiono do PKiN, wejscie do Muzeum Techniki.>Ojciec mój , samochodziarz, probował mnie ukierunkować na 4ry kółka , co mu się w dużym stopniu udało ale mnie ciągnęło do lotnictwa...No i to rozdarcie pozostało do dnia dzisiejszego, z tym że samochody to modelarstwo w skali 1:1 no a samoloty to jak wyjdzie z rysunków edit. konkluzja jest jedna...ta nasza pasja narodziła się bardzo wcześnie , bo jeszcze w dzieciństwie lub wczesnej młodości i jak widać trwa do dzisiaj a w większości jak juz kiedys napisałem , jesteśmy dziady lub pradziady. Życzę wszystkim, sobie oczywiście też , aby ta pasja trwała jak najdłużej? 3
jarek996 Opublikowano 22 Października 2021 Opublikowano 22 Października 2021 W dniu 22.10.2021 o 10:46, d9Jacek napisał: na Srebrnej Jacek , mialo NIE byc o POlityce !!! Najgorzej , jak TRZEBA bylo sklejac jakies okrety , czy inne plywadla , choc w sumie to byl dobry trening , przed samolotami ? 1
Shock Opublikowano 22 Października 2021 Opublikowano 22 Października 2021 2 godziny temu, jarek996 napisał: Najgorsze bylo , jak TRZEBA bylo sklejac jakies okrety , czy inne plywadla Do tej pory gdzieś w piwnicy leży Bismarck i bodaj Yamato . Chętny ??
jarek996 Opublikowano 22 Października 2021 Opublikowano 22 Października 2021 2 minuty temu, Shock napisał: Do tej pory gdzieś w piwnicy leży Bismarck i bodaj Yamato . Chętny ?? Ja to nie , ale pewnie ktos sie skusi. Dla mnie szkutnictwo to jest lekka "meczarnia" . Wole zostac w powietrzu. ? 1 godzinę temu, qpa napisał: Jarek daj Jackowi spokój! To chyba jest w granicach "przyzwoitosci" , zreszta Jacek rozumie te moje NIEgrozne dowcipy i raczej sie zdrowo POsmieje ( no chyba , ze Ci PiSnie jakies slowko , zeby mnie zawiesic ) ?
d9Jacek Opublikowano 22 Października 2021 Opublikowano 22 Października 2021 2 minuty temu, jarek996 napisał: Jacek rozumie te moje dowcipy i i muszę Ci wysłać PiS-mo...abysmy się mogli razem POśmiać ...no chyba że jeden z KOlegów zaprotestuje...wiadomo który, bo ON zawsze prote...stuje 7 minut temu, Shock napisał: leży Bismarck i bodaj Yamato dałeś się wkręcić
Shock Opublikowano 22 Października 2021 Opublikowano 22 Października 2021 1 minutę temu, d9Jacek napisał: .no chyba że jeden z KOlegów zaprotestuje...wiadomo który, bo ON zawsze prote...stuje PISz który to próbuje Was POgonić ? 2
jarek996 Opublikowano 22 Października 2021 Opublikowano 22 Października 2021 8 minut temu, d9Jacek napisał: dałeś się wkręcić Moze naprawde ma ? Ja chyba w piwnicy w ZG ( jak myszy nie zjadly ) mam jeszcze jakies niesklejone MM.
Shock Opublikowano 22 Października 2021 Opublikowano 22 Października 2021 Jasne że mam. I nie tylko takie ale jeszcze inne
d9Jacek Opublikowano 22 Października 2021 Opublikowano 22 Października 2021 10 minut temu, jarek996 napisał: mam jeszcze jakies niesklejone MM jak z lat 60-tych to już mocno kolekcjonerskie, poważnie? 18 minut temu, Shock napisał: który to próbuje....? Rafał, nie ma znaczenia.......ale pokażę Wam jaki w ramach "pasji modelarskich" dostałem prezent urodzinowy 2
Rekomendowane odpowiedzi