jarek996 Opublikowano 14 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 9 godzin temu, Marek_Spy napisał: myślisz że na Ciebie reklama nie wpływa ? Na mnie nie wplywa ! Mojego samochodu NIKT od dawna nie reklamuje ? Kupilem Grand Espaca w starej budzie ( swiadomie ) bo : - mam jasno bezowe skory ( a uwielbiam jasne ) - ksztaltuje wnetrze wg moich potrzeb ( rowery , modele ITP ) - mam lancuch i niezawodny silnik ( udalo im sie w koncu doprowadzic Espaca do perfekcji i skonczyli go wtedy produkowac ? ) - mam w dupie to co mowia "inni" na temat mojego pojazdu - UWIELBIAM jego wnetrze ( bez miliona migajacych kontrolek i "zegarow" ) . Moge wszystko zgasic i mam TYLKO predkosc , obroty i temp. - Kochalem od ZAWSZE to auto ( od pierwszego modelu ) i jest to juz moj drugi Espace. Mam rocznik 2014 ( ostatni produkowany ) i BARDZO go sobie chwale . 235k na osce ( w tym ponad 160k moje ) i ( odpukac ) NIC sie nie psuje (OK ; linka od podnosnika okna w tylnych drzwiach sie urwala i mam od pol roku przyklejona szybe do ramy drzwi tasma Gorilla ?) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 14 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 8 minut temu, jarek996 napisał: tasme Gorilla ? Dla właścicieli Opli to szpachla w rolce. Wiem bo sam używam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 14 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 Taki tam filmik jak się fajfokloki bawią w weekendy. Jarek M, nie oglądaj, to nie na Twoje nerwy. Same gruzy i szroty. Byłem na wielu takich imprezach. Mógłbym w tym kraju żyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 14 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 "Ford g...o wort..." A ja każdemu życzę nowego ze światełkami, diodkami i ekranikami i pakietem full service samochodu, który byłby tak wiernym i niezawodnym towarzyszem podróży przez tyle lat jak nasz Focusik. Nie powiem, żebym o niego przesadnie dbał, pod chmurką, interwały olejowe i filtrowe przeciągane, przez wiele lat jeździłem nim jako dieslem w sposób totalnie zamulający silnik. Przypomniało mi się z cyklu "A Ty, co zrobiłeś dla swojego auta?" (tutaj grafika zamiast wuja Sama - pan Henio, polski utytłany mechanik ;)). Pewnego razu, zaglądając pod maskę, zauważyłem taki cieniuśki luźno telepiący się wężyk niepodpięty do niczego. Polukałem i najbliżej mu się okazało do równie niepozornego trójnika z wolną końcówką, ukrytego po grubym przewodem między filtrem powietrza a silnikiem. Podpiąłem i... ... w ten sposób po latach użytkowania ponownie stałem się posiadaczem auta z turosprężarką a auto dostało drugie życie i potężnego kopa. Do tego stopnia, że wiele najbliższych wieczorów czekałem aż moje dziewczyny kimną i albo szukałem sparring partnerów na światłach albo wyjeżdżałem na kilkudziesięcio-kilometrowe przejażdżki. Ja, Focus i Leszek Krawiec album "5". Pełny chilloucik 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 15 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 Mustang to nie musclecar to miał być tanie auto że sportowym zacięciem a amerykańskie V8 to konstrukcje lat 60 gdzie w Europie były podobne rozwiązania. Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 13 godzin temu, Bartek Piękoś napisał: ... w ten sposób po latach użytkowania ponownie stałem się posiadaczem auta z turosprężarką a auto dostało drugie życie i potężnego kopa. Do tego stopnia, że wiele najbliższych wieczorów czekałem aż moje dziewczyny kimną i albo szukałem sparring partnerów na światłach albo wyjeżdżałem na kilkudziesięcio-kilometrowe przejażdżki. Ja, Focus i Leszek Krawiec album "5". Pełny chilloucik Gzie do chu... podzialy sie znaki poziome na rondzie Kozienickim w Radomiu??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 15 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 he u mnie to plaga progów zwalniających rondek itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 15 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 Zostały starannie pokryte nową warstwą asfaltu, bo poprzednia po miesiącu zaczęła się wykruszać . Teraz będą maziać nowe, ale linia wewnętrzna już jest. Jak będziesz miał problem z poruszaniem daj znać, podejdę i poprowadzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 32 minuty temu, Bartek Piękoś napisał: Zostały starannie pokryte nową warstwą asfaltu, bo poprzednia po miesiącu zaczęła się wykruszać . Teraz będą maziać nowe, ale linia wewnętrzna już jest. Jak będziesz miał problem z poruszaniem daj znać, podejdę i poprowadzę Lepiej bys zlikwidowal tego garba na wlocie od Warszawy za znakiem "Zwolnij 50" zaraz za przystankiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 16 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2021 skradzione z MPJN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 17 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 Tyle że wymiana wycieraczek w nowych autach bez komputera jest wręcz niemożliwa.Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 17 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 A to ciekawe, powiesz coś więcej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 18 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2021 W dniu 14.09.2021 o 16:41, Granacik napisał: Wątek motoryzacyjny a nie dla ginekologów. :P a co ma jedno z drugim wspólnego ...aaaa przepraszam, czasami w motoryzacji tez uzywany jest wziernik? ale ja nie o tym, zapytaj się Kuby jak jest z tym slangiem na Forum i obys się nie zdziwił... i jak już któryś z Kolegów napisał , to Forum odwiedza również młodzież i dzieci a więc warto dbać o poprawna polszczyznę a nie slang ...a Ty nie masz ( chyba ) 14 lat więc ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 18 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2021 Nie mam już możliwości ale jak bym wsadził do budy Poloneza komplet z zawiasem jakiegoś 300 konnego, już widzę miny tych którzy wąchali by dymek. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 24 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 Chcecie mieć 200% mocy? Trzeba dodać drugi silnik. Ja już robię pierwsze przymiarki. Wygląda obiecująco. Wyciąć dziurę w podłodze, pospawać, poskręcać i będzie małe Tsunami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 24 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 Mój kolega ma 2 silnik w Tsunami 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 24 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 Co to jest to "TSUNAMI" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 24 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 30 minut temu, jarek996 napisał: Co to jest.... to samo co Kamikadze... Tsunami to wiariant dla kierowców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 24 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 Calibra. Jeden z najładniejszych Opli ever. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 24 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 7 minut temu, Bartek Piękoś napisał: Calibra. Jeden z najładniejszych Opli ever. Dokładnie, szkoda że nasi rodacy tak zbezcześcili ten samochód przez lata, podobnie jak z VW Corrado, ale takie to były przaśne lata tuningu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi