jarek996 Opublikowano 14 Września 2021 Opublikowano 14 Września 2021 9 godzin temu, Marek_Spy napisał: myślisz że na Ciebie reklama nie wpływa ? Na mnie nie wplywa ! Mojego samochodu NIKT od dawna nie reklamuje ? Kupilem Grand Espaca w starej budzie ( swiadomie ) bo : - mam jasno bezowe skory ( a uwielbiam jasne ) - ksztaltuje wnetrze wg moich potrzeb ( rowery , modele ITP ) - mam lancuch i niezawodny silnik ( udalo im sie w koncu doprowadzic Espaca do perfekcji i skonczyli go wtedy produkowac ? ) - mam w dupie to co mowia "inni" na temat mojego pojazdu - UWIELBIAM jego wnetrze ( bez miliona migajacych kontrolek i "zegarow" ) . Moge wszystko zgasic i mam TYLKO predkosc , obroty i temp. - Kochalem od ZAWSZE to auto ( od pierwszego modelu ) i jest to juz moj drugi Espace. Mam rocznik 2014 ( ostatni produkowany ) i BARDZO go sobie chwale . 235k na osce ( w tym ponad 160k moje ) i ( odpukac ) NIC sie nie psuje (OK ; linka od podnosnika okna w tylnych drzwiach sie urwala i mam od pol roku przyklejona szybe do ramy drzwi tasma Gorilla ?) 1
Granacik Opublikowano 14 Września 2021 Autor Opublikowano 14 Września 2021 8 minut temu, jarek996 napisał: tasme Gorilla ? Dla właścicieli Opli to szpachla w rolce. Wiem bo sam używam.
Granacik Opublikowano 14 Września 2021 Autor Opublikowano 14 Września 2021 Taki tam filmik jak się fajfokloki bawią w weekendy. Jarek M, nie oglądaj, to nie na Twoje nerwy. Same gruzy i szroty. Byłem na wielu takich imprezach. Mógłbym w tym kraju żyć.
Bartek Piękoś Opublikowano 14 Września 2021 Opublikowano 14 Września 2021 "Ford g...o wort..." A ja każdemu życzę nowego ze światełkami, diodkami i ekranikami i pakietem full service samochodu, który byłby tak wiernym i niezawodnym towarzyszem podróży przez tyle lat jak nasz Focusik. Nie powiem, żebym o niego przesadnie dbał, pod chmurką, interwały olejowe i filtrowe przeciągane, przez wiele lat jeździłem nim jako dieslem w sposób totalnie zamulający silnik. Przypomniało mi się z cyklu "A Ty, co zrobiłeś dla swojego auta?" (tutaj grafika zamiast wuja Sama - pan Henio, polski utytłany mechanik ;)). Pewnego razu, zaglądając pod maskę, zauważyłem taki cieniuśki luźno telepiący się wężyk niepodpięty do niczego. Polukałem i najbliżej mu się okazało do równie niepozornego trójnika z wolną końcówką, ukrytego po grubym przewodem między filtrem powietrza a silnikiem. Podpiąłem i... ... w ten sposób po latach użytkowania ponownie stałem się posiadaczem auta z turosprężarką a auto dostało drugie życie i potężnego kopa. Do tego stopnia, że wiele najbliższych wieczorów czekałem aż moje dziewczyny kimną i albo szukałem sparring partnerów na światłach albo wyjeżdżałem na kilkudziesięcio-kilometrowe przejażdżki. Ja, Focus i Leszek Krawiec album "5". Pełny chilloucik 1
Marek_Spy Opublikowano 15 Września 2021 Opublikowano 15 Września 2021 Mustang to nie musclecar to miał być tanie auto że sportowym zacięciem a amerykańskie V8 to konstrukcje lat 60 gdzie w Europie były podobne rozwiązania. Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 15 Września 2021 Opublikowano 15 Września 2021 13 godzin temu, Bartek Piękoś napisał: ... w ten sposób po latach użytkowania ponownie stałem się posiadaczem auta z turosprężarką a auto dostało drugie życie i potężnego kopa. Do tego stopnia, że wiele najbliższych wieczorów czekałem aż moje dziewczyny kimną i albo szukałem sparring partnerów na światłach albo wyjeżdżałem na kilkudziesięcio-kilometrowe przejażdżki. Ja, Focus i Leszek Krawiec album "5". Pełny chilloucik Gzie do chu... podzialy sie znaki poziome na rondzie Kozienickim w Radomiu???
Marek_Spy Opublikowano 15 Września 2021 Opublikowano 15 Września 2021 he u mnie to plaga progów zwalniających rondek itp.
Bartek Piękoś Opublikowano 15 Września 2021 Opublikowano 15 Września 2021 Zostały starannie pokryte nową warstwą asfaltu, bo poprzednia po miesiącu zaczęła się wykruszać . Teraz będą maziać nowe, ale linia wewnętrzna już jest. Jak będziesz miał problem z poruszaniem daj znać, podejdę i poprowadzę
Gość Opublikowano 15 Września 2021 Opublikowano 15 Września 2021 32 minuty temu, Bartek Piękoś napisał: Zostały starannie pokryte nową warstwą asfaltu, bo poprzednia po miesiącu zaczęła się wykruszać . Teraz będą maziać nowe, ale linia wewnętrzna już jest. Jak będziesz miał problem z poruszaniem daj znać, podejdę i poprowadzę Lepiej bys zlikwidowal tego garba na wlocie od Warszawy za znakiem "Zwolnij 50" zaraz za przystankiem.
Marek_Spy Opublikowano 17 Września 2021 Opublikowano 17 Września 2021 Tyle że wymiana wycieraczek w nowych autach bez komputera jest wręcz niemożliwa.Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka 1
FockeWulf Opublikowano 17 Września 2021 Opublikowano 17 Września 2021 A to ciekawe, powiesz coś więcej?
d9Jacek Opublikowano 18 Września 2021 Opublikowano 18 Września 2021 W dniu 14.09.2021 o 16:41, Granacik napisał: Wątek motoryzacyjny a nie dla ginekologów. :P a co ma jedno z drugim wspólnego ...aaaa przepraszam, czasami w motoryzacji tez uzywany jest wziernik? ale ja nie o tym, zapytaj się Kuby jak jest z tym slangiem na Forum i obys się nie zdziwił... i jak już któryś z Kolegów napisał , to Forum odwiedza również młodzież i dzieci a więc warto dbać o poprawna polszczyznę a nie slang ...a Ty nie masz ( chyba ) 14 lat więc ???
Marek_Spy Opublikowano 18 Września 2021 Opublikowano 18 Września 2021 Nie mam już możliwości ale jak bym wsadził do budy Poloneza komplet z zawiasem jakiegoś 300 konnego, już widzę miny tych którzy wąchali by dymek. 1
Granacik Opublikowano 24 Października 2021 Autor Opublikowano 24 Października 2021 Chcecie mieć 200% mocy? Trzeba dodać drugi silnik. Ja już robię pierwsze przymiarki. Wygląda obiecująco. Wyciąć dziurę w podłodze, pospawać, poskręcać i będzie małe Tsunami.
Shock Opublikowano 24 Października 2021 Opublikowano 24 Października 2021 Mój kolega ma 2 silnik w Tsunami 1
jarek996 Opublikowano 24 Października 2021 Opublikowano 24 Października 2021 Co to jest to "TSUNAMI" ?
d9Jacek Opublikowano 24 Października 2021 Opublikowano 24 Października 2021 30 minut temu, jarek996 napisał: Co to jest.... to samo co Kamikadze... Tsunami to wiariant dla kierowców
Bartek Piękoś Opublikowano 24 Października 2021 Opublikowano 24 Października 2021 Calibra. Jeden z najładniejszych Opli ever. 1
qba Opublikowano 24 Października 2021 Opublikowano 24 Października 2021 7 minut temu, Bartek Piękoś napisał: Calibra. Jeden z najładniejszych Opli ever. Dokładnie, szkoda że nasi rodacy tak zbezcześcili ten samochód przez lata, podobnie jak z VW Corrado, ale takie to były przaśne lata tuningu 1
Rekomendowane odpowiedzi