Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Cybuch Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2023 17 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2023 Wielkie dzięki dla Was . To jest budujące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2023 Irek- to Ty jesteś budujący, my podpatrujemy? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2023 To już jest wyższa szkoła jazdy w modelarstwie także wyrazy szacunku z mojej strony 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Cybuch Opublikowano 25 Września 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 Krok dalej. 7 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 30 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2023 Koledzy , mam pytanie odnośnie mocowania silnika , czy zastosować jego skłon i ile stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 4 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 Tak poprowadziłem wydech. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 16 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 Wydech cd. i próby lutowania twardego alu. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 20 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2023 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modelarz 2123 Opublikowano 21 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2023 Ja mam pytanie, bo ta puszka to się będzie grzała tam dosyć bez przepływu powietrza, czy będziesz czymś ją owijał żeby zaizolować ciepło, albo poprowadzisz jakoś wentylację żeby jednak przepływ był? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 22 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2023 Z tym chłodzeniem to trochę kicha , nie ma zbytnio jak i gdzie . Owinąć czymś może i to dobry pomysł , ale czym ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 23 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2023 13 godzin temu, Cybuch napisał: Z tym chłodzeniem to trochę kicha , nie ma zbytnio jak i gdzie . Owinąć czymś może i to dobry pomysł , ale czym ?. koc azbestowy przeciwpożarowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modelarz 2123 Opublikowano 23 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2023 Możesz też poszukać są takie bandaże termiczne stosowane w motorsporcie do owijania układów wydechowych. Ja tego używam w moich silnikach, do obniżenia temperatury pod maską. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 23 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2023 O, dobre pomysły. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 23 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2023 Dzisiaj chyba ze dwie godziny kombinowałem nad wietrzeniem kadłuba i tłumika. Da się zrobić , a jak , zobaczymy później . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 24 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 25 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2023 W dniu 22.10.2023 o 19:09, Cybuch napisał: Z tym chłodzeniem to trochę kicha , nie ma zbytnio jak i gdzie . Owinąć czymś może i to dobry pomysł , ale czym ?. Jak sie uzywa tlumika firmy "SATAN", to az sie prosi o problemy z nadmiarem ciepla ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 25 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2023 Godzinę temu, jarek996 napisał: Jak sie uzywa tlumika firmy "SATAN", to az sie prosi o problemy z nadmiarem ciepla ? Za to gwarantują diabelski ryk silnika, żeby nie powiedzieć - potępieńczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2023 Te majaca pelnic role tlumika puszke zamocowales elastycznie, ale czemu silnik na sztywno? Przeciez to silnik generuje najwieksze wibracje i powinien byc stosownie odizolowany od reszty na przyklad za pomoca tzw. silentblokow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 25 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2023 W dniu 25.10.2023 o 12:28, mr.jaro napisał: Przeciez to silnik generuje najwieksze wibracje i powinien byc stosownie odizolowany od reszty na przyklad za pomoca tzw. silentblokow. Skąd pewność , że ich nie ma ?. Takie stosuję rozwiązanie , spełniają swoją rolę i są lekkie . Fotki z budowy Extry 300 2.7m. Modelarz 900 Skąd: Zduńska Wola Imię: Irek Opublikowano 2 Czerwca 2020 To są tuleje własnej roboty, zdają egzamin. Pozdrawiam . Ps. Nowe dokładniejsze fotki. Modelarz 900 Skąd: Zduńska Wola Imię: Irek Opublikowano 1 Czerwca 2020 Dawno mnie nie było , ale jedziemy dalej z robotą. Mocowanie silnika , ja robię to tak. Cytuj W dniu 25.10.2023 o 12:08, kesto napisał: Za to gwarantują diabelski ryk silnika, żeby nie powiedzieć - potępieńczy? Czy oryginalne tłumiki DLE sprzedawane w zestawie są cichsze ?. Pomyślałem o tym ryczącym wydechu bo jest to wkurw... jące i o możliwości zastosowania tłumika typu kanister. Wybór dowolny na dwie opcje . Tylko problem go pomieścić , zagląda do kabiny. W Extrze 2,7m mam kanistry i też ryczą . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi