Skocz do zawartości

Na uwięzi - 1976 r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uwięż w tym okresie  to było dla mnie to,? charczący samozapłon Rytm 2,5 Akrobat deska  i zapach tego paliwa ,niezapomniany całe ubranie nim przechodziło.

• Lubię to 3
Opublikowano
W dniu 19.01.2023 o 19:29, mjs napisał:

A dlaczego to takie krótkie...

Miałem wtedy roczek, niespełna raczej, no bo ja listopadowy jestem ?

Kto rozpoznał wszystkie użyte na filmie silniczki? Ja tak :-)))

Opublikowano
W dniu 20.01.2023 o 22:48, Paweł Praus napisał:

?

Kto rozpoznał wszystkie użyte na filmie silniczki? Ja tak :-)))

W jaskółce - Mk-17, w motylu - Rytm2,5, natomiast w koniu chyba Jaskółka 2,5.

Opublikowano

Do dziś pamietam jak mi Rytm ze sławnym nylonowym śmigłem 200x200 rękawicę spawalniczą pociachał ale palce całe zostały. Obecnie grzecznie leży na półce ?

• Lubię to 2
Opublikowano
W dniu 21.01.2023 o 13:15, Platon napisał:

To nie jest Jaskółka . To Sokół 1 

Na bank Jaskółka. Platon się myli, a Ty kolego Józefie  powielasz błędne informacje.? Niczym TVP Info.?

silnik spalinowy modelarski JASKÓŁKA 2,47 cm3

• Lubię to 1
  • Zmieszany 1
Opublikowano

Mam Jaskółkę taką jak na twoim zdjęciu  Szanowny Krzysztofie  .Korpus silnika zamontowanego w koniu jest zupełnie inny.nie ma wzmocnienia odlewu pośrodku konsolek ,i przedniej skośnego wzmocnienia przed gażnikiem.Może jaskółka miała taki odlew korpusu silnika tego nie wiem .  A aluzje  nawiązujace do TVP  proszę zostaw dla siebie .

Wydaje mi się że to forum dla modelarzy.

Opublikowano

Myślę, że wszelkie wątpliwości dotyczące silników rozwieje Paweł jako ekspert w tej dziedzinie.:)

Natomiast nawiązanie do wiadomej stacji miało mieć charakter czysto humorystyczny...ale chyba nie do końca wyszło, więc przepraszam jeśli Ciebie uraziłem:)

• Lubię to 1
  • Haha 2
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.