Grzesiek Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Troche podłubane statecznik oklejony z obu stron,dostał też natarcie.Ale i przyrode trzeba było odwiedzić i trafiły się grzybki.Podgrzybek zajęczy.
RobRoy Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Opublikowano 13 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, Grzesiek napisał: Podgrzybek zajęczy. Kto go zje - ten zajęczy... ? 2
Grzesiek Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Dłubanka steru wysokosci. 1 1
Grzesiek Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2023 I wydłubane ST.poziomy zrobiony,tylko wkleić orczyk.Oraz Zaczęty ST.pionowy.Muszę do pionowego zrobić inny dzwigar. Ten orginalny jest doklejany na styk do kadłuba. 2
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Grzesiek Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Troche ruszyłem do przodu.Wstępnie połapane kąty St poziomego i łoża silnika.Wiem dziwnie to brzmi ale kąt skrzydła mam regulowany.Czyli silnik na -2⁰ a st poz.Na 0.Skrzydło obecnie jest na około + 1,5⁰ co dla NACY 2415 jest ok.I St. Pionowy gotowy.Foto. 4 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Grzesiek Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Stateczniki przyklejone i nawet płoza z duralu 1,5mm doszła.Fajnie to zaczyna wyglądać.Teraz kolej na serwa i napędy linkowe sterów.Aż się boje. 8
Grzesiek Opublikowano 4 Lutego 2024 Autor Opublikowano 4 Lutego 2024 No i ruszyła budowa,powstalo kopyto drukowane jakosc słaba ale spachla zrobi swoje.Jedynie ten kształt przodu trochę nie taki.A tak przy okazji czy ma ktoś fotki jakiś samolotu z przodu?Co kolwiek
zbjanik Opublikowano 4 Lutego 2024 Opublikowano 4 Lutego 2024 Grzegorz- zobacz wątku o RWD-10 u Lucjana, to też model, ale dobrze oddaje wygląd maski silnika.
Grzesiek Opublikowano 4 Lutego 2024 Autor Opublikowano 4 Lutego 2024 Ok znalazłem.Da sie zmodyfikować.Troszkę balsy i szpachli.na to cieńka tkaninka z żywica i bedzie ok. 2
Eugeniusz Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Prosimy o kontynuację-taka wspaniała relacja. 2
Grzesiek Opublikowano 3 Lutego Autor Opublikowano 3 Lutego W dniu 2.02.2025 o 15:16, Eugeniusz napisał: Prosimy o kontynuację-taka wspaniała relacja. Będzie tylko jeszcze trochę czasu.Są rzeczy ważne i ważniejsze. 1
jarek996 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego 47 minut temu, Grzesiek napisał: Są rzeczy ważne i ważniejsze. A mnie ciagle gonisz do roboty!!!
Grzesiek Opublikowano 3 Lutego Autor Opublikowano 3 Lutego Jareczku zobacz przez rok zrobiłem a raczej przerobiłem spier... osłone silnika.Został zamodelowny nowy przód i połaczyłem z resztą.Na to poszła tkanina i żywica oraz szpachla.To będzie kopyto do formy negatywowej.Ale zeby Ciebie ostudzić powstał w tym czasie DWUSILNIKOWIEC oraz Moto szybol mojej koncepcji stylizowany na Guppym Ps. Mam tak ze jak za długo siedzę przy jednym projekcie to nim rzygam,dlatego go odstawiłem.A po nabyciu drukarki 3D i zrobieniu lasera zaczołem nauke z Solidworks 1 1
Rekomendowane odpowiedzi