Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok masz racje ale gwarantuje Tobie że w tej kwestji nic sie nie stanie. Belki bedą wklejone w zdłuż calego domku i pokołkowane wykałaczkami z bambusa.Masz moją dożywotnią gwarancję ze Ty sie na tym uwiesisz i nic się nie stanie. NAPRAWDĘ UWIERZ.

• Lubię to 1
Opublikowano
10 godzin temu, Grzesiek napisał:

Ok masz racje ale gwarantuje Tobie że w tej kwestji nic sie nie stanie. Belki bedą wklejone w zdłuż calego domku i pokołkowane wykałaczkami z bambusa.Masz moją dożywotnią gwarancję ze Ty sie na tym uwiesisz i nic się nie stanie. NAPRAWDĘ UWIERZ.

nie wytrzyma przy mojej wadze niestety 😞

• Haha 1
Opublikowano

Grzesiek ? Jakoś tak byłem przekonany, że robisz w/g własnej woli. A nie woli  "internautów" ??? Nie wiem, nie pamiętam - skąd to przekonanie ???? Też nie zjadłem wszystkich rozumów, ale jak biorę się za taki model - to wiem, którędy i dokąd zmierzam......  Jakoś tak same niespójności ?  Czegoś nie łapię ?? Podpucha  forumowa, żeby wywołać jakąkolwiek dyskusję ???

Trzymam kciuki i pozdrawiam - Jurek

Opublikowano

Bo robię.Ale belki mi nie do konca pasowały,chodzi o skłon i wykłon silnika. Jak widać łoże już jest z wykłonem 1,5⁰.Tak że Panie Jurek koncepcje są moje i tylko moje,a napisałem tak aby kolega ze śląska był spokojniejszy.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Mały update. Obecnie czekam na linke 0,45 jubilerską.Przydały by się jakieś śruby rzymskie, ktoś coś podpowie gdzie takowe nabyć? A może ktoś ma i by sprzedał 4 szt.

20251229_102546.jpg

20251229_102538.jpg

20251229_102607.jpg

Opublikowano

Prośba do speców od napędów linkowych. Mianowicie różne źródła różnie podaja, a jak powinno być aby stery chodziły dobrze i symetrycznie. Chodzi o ustawienie orczyków na kadłubie.

Udało sie znaleźć stosowną butelkę 250ml która bedzie zaadoptowana na zbiornik, niestety z racji kródkiej mordki bedzie problem z SC.Wszystko co posiada stosowna masę muszę upchać pod maskę, czyli aku serwa.Na chwilę obecną muszę przebudować domek aby upchnąć tam 2x servo standart i 1xmini na gaz, co nie będzie łatwe.Na górę domku zapcham aku i podgrzewacz świecy.Zrzutekranu2025-12-29180451.jpg.1e5c0b07ffc0bcc405f47ddb08012b35.jpg

Opublikowano
W dniu 7.09.2025 o 19:30, Grzesiek napisał:

Witek wedle Twojej woli. Łoże silnika.

20250907_192852.jpg

20250907_192856.jpg

20250907_205432.jpg

20250907_205450.jpg

IMG-20250907-WA0008.jpg

Moim bardzo skromnym zdaniem, to tamte bukowe "beleczki", byly duzo lepsze. 

Opublikowano
Godzinę temu, jarek996 napisał:

Moim bardzo skromnym zdaniem, to tamte bukowe "beleczki", byly duzo lepsze. 

Moim też dlatego zostały. Macie jakieś sprawdzone serva standart z aliexpres?

20251229_194302.jpg

Opublikowano
15 godzin temu, Grzesiek napisał:

Prośba do speców od napędów linkowych. Mianowicie różne źródła różnie podaja, a jak powinno być aby stery chodziły dobrze i symetrycznie. Chodzi o ustawienie orczyków na kadłubie.

Zrzutekranu2025-12-29180451.jpg.1e5c0b07ffc0bcc405f47ddb08012b35.jpg

W pozycji neutralnej orczyk powinien być prostopadle do linki*

Wtedy masz równe wychylenie w obie strony. 

*tzn. Jak poprowadzisz linię od punktu zaczepienia linki, do osi obrotu, to ta linia powinna być prostopadła do linki

• Dzięki 1
Opublikowano
11 godzin temu, Patryk Sokol napisał:

W pozycji neutralnej orczyk powinien być prostopadle do linki*

Wtedy masz równe wychylenie w obie strony. 

Nie koniecznie wystarczy że osie orczyków są równoległe 

Opublikowano
27 minut temu, motfil napisał:

Nie koniecznie wystarczy że osie orczyków są równoległe 

Wtedy masz asymetryczne wychylenia.

Co nie zawsze jest złe, można np. zrobić większe wychylenie SW w górę niż w dół. 

Np. W RWD 10, to gdyby zrobić orczyki prostopadle do statecznika poziomego, to wtedy w górę masz większe wychylenia niż w dół.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.