Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 408
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
5 godzin temu, Grzesiek napisał:

Bo myslalem ze fs 61 wystarczy.Bedzie jeszcze jedna proba z mniejszym śmiglem.taraz mialem 13x4 zaloże 12x6

Zamiast zgadywania, sa do tego programy...  Albo, co proponuje producent silnika?

Opublikowano
Opublikowano

To jest odpowiedni silnik do masy i rozmiarów tego modelu. Załóż 12x6 i poleci. Tobie nie brakuje ciągu tylko prędkości. Latałem lata na tych silnikach i najcięższy model Cessna 1.6 m ważył 4200 i obciążenie było 105 a największy model to Piper 2.12m ale ważył tylko 3.5 kg

• Lubię to 2
  • Dzięki 1
Opublikowano

Cześć .Może i ja coś dorzucę , bo modelik fajny i musi latać.Miałem kiedyś podobną sytuację ,model był trochę przyciężki ,silniczek webra 61 ,smigielko chyba też 13x ...,do tego kiepski pas trawiasty i ...upał niemiłosierny około 30 st. Rozbieg długo i bez skutku ,nie dawał rady.I tak do wieczora .Dopiero gdy temperatura otoczenia wyraźnie spadła ,modelem dało się wystartować.Zastanowiło mnie ,co jest...i ...odpowiedź. gęstość powietrza ..zadziałało,kto by pomyślał,nie? Pozdrawiam .

Opublikowano
9 godzin temu, Waldibruch napisał:

Cześć .Może i ja coś dorzucę , bo modelik fajny i musi latać.Miałem kiedyś podobną sytuację ,model był trochę przyciężki ,silniczek webra 61 ,smigielko chyba też 13x ...,do tego kiepski pas trawiasty i ...upał niemiłosierny około 30 st. Rozbieg długo i bez skutku ,nie dawał rady.I tak do wieczora .Dopiero gdy temperatura otoczenia wyraźnie spadła ,modelem dało się wystartować.Zastanowiło mnie ,co jest...i ...odpowiedź. gęstość powietrza ..zadziałało,kto by pomyślał,nie? Pozdrawiam .

Coś w tym jest bo latalem też akrobatem i kolega extrą 3m .Straszne bylo opóźnienie na sterach.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.