Grzesiek Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Troche podłubane statecznik oklejony z obu stron,dostał też natarcie.Ale i przyrode trzeba było odwiedzić i trafiły się grzybki.Podgrzybek zajęczy.
RobRoy Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Opublikowano 13 Sierpnia 2023 1 godzinę temu, Grzesiek napisał: Podgrzybek zajęczy. Kto go zje - ten zajęczy... ? 2
Grzesiek Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Dłubanka steru wysokosci. 1 1
Grzesiek Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2023 I wydłubane ST.poziomy zrobiony,tylko wkleić orczyk.Oraz Zaczęty ST.pionowy.Muszę do pionowego zrobić inny dzwigar. Ten orginalny jest doklejany na styk do kadłuba. 2
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Grzesiek Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 28 Sierpnia 2023 Troche ruszyłem do przodu.Wstępnie połapane kąty St poziomego i łoża silnika.Wiem dziwnie to brzmi ale kąt skrzydła mam regulowany.Czyli silnik na -2⁰ a st poz.Na 0.Skrzydło obecnie jest na około + 1,5⁰ co dla NACY 2415 jest ok.I St. Pionowy gotowy.Foto. 4 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Grzesiek Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Stateczniki przyklejone i nawet płoza z duralu 1,5mm doszła.Fajnie to zaczyna wyglądać.Teraz kolej na serwa i napędy linkowe sterów.Aż się boje. 7
Grzesiek Opublikowano 4 Lutego Autor Opublikowano 4 Lutego No i ruszyła budowa,powstalo kopyto drukowane jakosc słaba ale spachla zrobi swoje.Jedynie ten kształt przodu trochę nie taki.A tak przy okazji czy ma ktoś fotki jakiś samolotu z przodu?Co kolwiek
zbjanik Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego Grzegorz- zobacz wątku o RWD-10 u Lucjana, to też model, ale dobrze oddaje wygląd maski silnika.
Grzesiek Opublikowano 4 Lutego Autor Opublikowano 4 Lutego Ok znalazłem.Da sie zmodyfikować.Troszkę balsy i szpachli.na to cieńka tkaninka z żywica i bedzie ok. 2
Rekomendowane odpowiedzi