Atomizer Opublikowano 22 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2023 A dołączę się do tematu i zapytam gdzie kupujecie te zabaweczki.... chodzi głównie o napędy EDF ! Przeszukałem cały internet i znalazłem tylko kilka w kraju na allegro, a szukam EDF 30mm najlepiej z regulatorem. Widziałem jedynie na eBau i Alliexpress... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2023 Aliexpres. Na allegro jak już są to jest spora przebitka w cenie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiflet Opublikowano 23 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2023 Cześć, tak jak wcześniej napisałem wybrałem ESC Hobbywing Skywalker 80A V2 UBEC. Zastanawia mnie tylko dlaczego wychodzą z niego 4 przewody. Nie do końca wiem po co on jest. Spotkał się już ktoś z czymś takim? Na tym pierwszym zdjęciu widać jeszcze grubszy biały przewód. Też mnie zastanawia czy to może na zdjęciu tak wyszło. Ten dodatkowy żółty przewód to jakieś dodatkowe zasilanie odbiornika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Market Opublikowano 24 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2023 Na zdjęciu tak wyszło - tam nie ma grubszego białego przewodu. Widać to na innych ujęciach: A ten czwarty cienki żółty to do wpięcia do dodatkowego kanału w odbiorniku, służy do sterowania zmianą kierunku obrotów. Do zastosowania w łódkach lub samochodach. W samolotach raczej nie, no chyba, że chcesz poeksperymentować z lataniem do tyłu Wystarczy pozostawić luźno, nie wpięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 24 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2023 Albo zrobić revers jak w Viggenie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiflet Opublikowano 24 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2023 Fajna funkcja, pierwszy raz się z takim czymś spotkałem? Zastanawiam się jeszcze nad profilem skrzydeł, pierwszy raz będę go wybierał. Chciałbym taki profil żeby przypominał choć trochę w locie taki duży model jak 737. Chyba że idę w złą stronę i powinienem wybrać któryś z kFm? Nie znam się na profilach dlatego proszę o pomoc. W dniu 20.09.2023 o 18:34, Filip2010 napisał: Ten 737 ma profil Clark-Y. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiflet Opublikowano 25 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 Update: Przeglądałem profile i wybrałem opcję profilu KFm. Myślę nad którymś z tych: KFm-1, KFm-2, KFm-3, KFm-4. Podpowie ktoś który z nich wybrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 25 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 kfm3 lub kfm4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiflet Opublikowano 26 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 Dodałem relacje z budowy Fantrainera: https://pfmrc.eu/topic/96346-fantrainer/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi