fredzio Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 paypal ma ograniczenie kwotowe. Żeby to obejść musisz zweryfikować swoją kartę. Ogólnie polega to na zgłoszeniu chęci, oni ściągają Ci kilka zł z konta, na wykazie płatności kartą pojawią się kod, który wklepujesz w paypala. Oddają Ci kasę i masz limit kwotowy zdjęty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filonxxxl Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 fredzio - karta jest już dawno potwierdzona, to nie to... MacFlyer - dzięki za informację, faktycznie możliwe, bo druga płatnośc w ciągu 24 godzin. Poczekam, zobaczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 ja tez mam weryfikacje a i tak mam ograniczenie do 500zl.Niestety nieweim jak sie tego pozbyc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piejar Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 Kolejna paczuszka dotarła Nawiązując do wątku o usuniętej opcji deklarowania wartości - na paczce napisane było toys 10$. Faktyczna wartość zawartości była nieco wyższa . Brak śladów penetracji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawomir Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Czesc u mnie bylo opisane TOY RC bez kwoty celnicy sie przyczepili i po 2 tygodniach dostalem paczke doplata ale tylko vat zgodzili sie ze to czesci do modelu i za paczke 90$ zaplacilem z kosztami poczty 48.50zl. Pozdrawiam Slawomir Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filonxxxl Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 A ja, za radą jednego z forumowiczów, zawsze po potwierdzeniu zamówienia i płatności wysyłam im króciutkiego maila nastepującej treści: "Hello Please declare my order #200xxxxxx : "Toys parts, 35$". Thanks Darek" Skutkuje bezbłędnie. Czasami wpiszą nawet mniej. Natomiast co do problemu z moją ostatnią płatnościa, to nis=estety nadal pokazuje się: "Limit wysyłania pieniędzy został osiągnięty. Powiąż z kontem PayPal i potwierdź kartę debetową lub kredytową, aby usunąć ten limit." Natomiast na stronie UH, w przedostatnim zamówieniu (opłaconym) jako ostatnia pozycja pokazało się takie coś: >>>>>HOLD ORDER GIVE TO STAFF<<<<< Niestety bez żadnego dodatkowego opisu - wie ktoś coż to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 jezeli chodzi o naklejke z deklaracja celna to sami wpisuja jak chca, bez wzgledu na to co sie im napisze. Karte trzeba zweryfikowac, po tym zabiegu robilem w ciagu kilku dni platnosci za ok 5000zl w tym najwieksza za prawie 3000zl i nie pojawia sie zadne ograniczenie. Bez weryfikacji karty jest chyba limit cos ok 1800zl na rok, i jakies dzienne i miesieczne chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filonxxxl Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Czytasz czasami to co jest wcześniej? Wczoraj o 20:38 pisałem, że karta juz dawno jest potwierdzona, więc to nie to... Zastanawia mnie natomiast ten wpis w zamówieniu na stronie UH (post wcześniej) EDIT: INFORMACJA ZE ŹRÓDŁA: - dla zainteresowanych Dodzwoniłem się do PayPal'a i usłyszałem, że transakcja została zablokowana przez system bezpieczeństwa. Niestety nikt nie był w stanie powiedzieć dlaczego została zablokowana i kiedy zostanie odblokowana. Nie mogą zrobić tego ręcznie, nie wiadomo czy i kiedy odblokuje się automatycznie. Na koniec poradzono mi żebym dokonał płatności poprzez inny system płatniczy, gdyż ich system zablokował płatności na ten adres e-mail i j/w, nie wiadomo czy i kiedy sie to odblokuje. Normalnie paranoja. Na moje argumenty, że przecież wcześniejsze 3 płatności dokonywane w ten sam sposób poszły bez problemu zero reakli tylko ponowne powtórzenie tego co już słyszałem. Ogólnie miełame wrażenie, że rozmawiam z jakimś automatem, w kółko wyklepana formułka i tyle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-arek- Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Miałem to samo, ale dzisiaj się odblokowało i przelew poszedł! . Trochę mnie to denerwuje, bo to nie pierwszy raz!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andych Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Kurka to jakieś ogórkowe fatum w tym Pay Palu, może im się serwery przegrzewają. W sierpniu ubiegłego roku mnie dotknęło też takie zjawisko. Tylko, że miałem wówczas gorrszą sytuację, bo nie dokonywałem jeszcze zakupów na e-bayu, ani nie płaciłem, przez PP, więc jeden znajomy zalicytował, a drugi kumpel zapłacił za DX7. I PP wziął kasę z konta kumpla, ale nie przelał do sprzedającego, bo właśnie ich system stwierdził, że coś jest nie w porządku. Oczywiście, PP nie poinformował o całym zdarzeniu, kumpel sprawdził ile wzięło mu z konta, ja mu forsę oddałem i czekam. Jak znudziło mi się czekać to zaczęliśmy interweniować i dopiero wówczas się połapaliśmy co jest grane. Odkręcanie tego w PP to osobna historia. W wyniku całego zamieszania czekałem na aparaturę chyba ponad dwa miesiące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 ostatnio przeglądałem sieć i znalazłem TEN artykuł o Pay Pal-u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 ostatnio przeglądałem sieć i znalazłem TEN artykuł o Pay Pal-u Moga sobie krasc ile chca, jak koncze zakupy to zmieniam limit dzienny na karcie na 1zl pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 niech sobie kradną ja mam zawsze na karcie 0zł i tylko jak kupuję to ładuję karte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 My sie tu smiejemy a mi wlasnie dokladnie zlotowka z konta zniknela )) Jutro sprawdze co to moze byc bo jeszcze nie zaksiegowane... edit: na pewno nie paypal bo sprawdzilem operacje tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 dlatego bank mam tylko dla paypala :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 My sie tu smiejemy a mi wlasnie dokladnie zlotowka z konta zniknela )) U mnie dokładnie to samo, ale to raczej paypal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 W mbanku zaden operator nie odbiera, czyzby nie pracowali nocek? No coz, poznamy prawde gdy zaksieguja sie pieniadze chyba ze pracownicy mbanku wczesniej beda wiedzieli co to za magiczna strata zlotowki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 U mnie to wygląda tak: 25-07-2008 44,98 PLN PAYPAL *UHOBBIES 24-07-2008 6,50 PLN PAYPAL--*EXPUSE 24-07-2008 1,00 PLN PAYPAL Pierwsze od góry to rozładowanie konta zamówieniem z UH, drugie to weryfikacja karty w PP. Numery przy dwóch ostatnich się zgadzają, więc sądzę, że to paypal. Czy komuś jeszcze się to zdarzyło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Ok, porozmawialem sobie z mila konsultantka mbank "o zlotowce" Stwierdzila ze to paypal blokuje sobie zlotowke w celu bezpiecznej tranzakcji or smth i ze ta zlotowka wciaz jest na moim koncie tylko nie moge z niej skorzystac Reasumujac: nikt nie wlamal mi sie na konto. Ktos wie o co chodzi z tym paypalem i cudowna zlotowka? pozdrawiam diem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 mnie też tak pobrali jakiś czas temu, miałem to w blokadach bodajże i później wróciła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.