Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 30 Stycznia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 30 Stycznia Spełniam kolejne marzenie z młodości . Jakiś czas temu , w przerwach między budową jetów i myśliwców zacząłem montować RWD-10 . Oto krótki reportaż zdjęciowy. Model jest już gotowy do malowania . Pozostanie zamontowania elektrycznego napędu i wyposażenia R.C. 19
robas69 Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia Lucjan, to modelpartner /Eljot/? Co zrobiłeś z przewodami lotek - jak wchodzą do kadłuba?
Marek_Spy Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia A kiedyś byłeś porządny i latałeś spalinami jak zawsze wykonanie super.Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 2 Lutego Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 2 Lutego Pierwsza przymiarka po malowaniu . 17
jarek996 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Lucjan, ILE razy jeszcze napiszesz, ze zbudowales jakiegos CORSAIRA w skali 1 : 3,5 miedzy sniadaniem, a obiadem, ale zapomniales wkleic relacji??? 2
wojcio69 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Nigdy tak nie napisze, bo on to robi w międzyczasie. Między pierwszym a drugim daniem obiadowym. Wysłane z mojego SM-M127F przy użyciu Tapatalka
RobRoy Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Najbardziej mnie interesuje system mocowania tak dużych skrzydeł - bagnet węglowy i ... co jeszcze - co z ciąga skrzydła do siebie - guma ? Fajny model , ale to mocowanie skrzydeł -to wyzwanie w każdej skali ... .
robas69 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Model Lucjana jest też w tym wątku. Może można tam zobaczyć mocowanie płatów
Francka Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Super szybko budujesz podczas odwiedzin u Ciebie , był szkieletem w kąciku , teraz oklejony , malowany . Brawo i pozdrawiamy?
jarek996 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 2 godziny temu, wojcio69 napisał: Nigdy tak nie napisze, bo on to robi w międzyczasie Chcialbym miec taki "miedzyczas". Godzinę temu, RobRoy napisał: i ... co jeszcze - co z ciąga skrzydła do siebie - guma ? W takim "gigancie", to guma raczej nie. Ale moge sie mylic. Lucjan nam odpowie, jak tylko skonczy malowac B-17 w skali 1:5 (czyli pojutrze), ktorego zbudowal w ostatni weekend (corka nie przyszla z wnukami i mial wolna chwile na "podlubanie") ?
Marek_Spy Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Lucjana znam lata z latania na Katowickim lotnisku i wszystkie jego modele zachwycają a zbudował ich wiele
art_c Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Ależ przepiękna jest ta "dziesiątka" w wykonaniu Lucjana! Czarny kolor na sterze kierunku podpowiada, że będzie to "Śląsk XII", Lima Sierra. Zgadłem? Lucjanie, jaki napęd będzie w tym modelu?
Lucjan Opublikowano 3 Lutego Autor Opublikowano 3 Lutego 21 godzin temu, jarek996 napisał: Chcialbym miec taki "miedzyczas". W takim "gigancie", to guma raczej nie. Ale moge sie mylic. Lucjan nam odpowie, jak tylko skonczy malowac B-17 w skali 1:5 (czyli pojutrze), ktorego zbudowal w ostatni weekend (corka nie przyszla z wnukami i mial wolna chwile na "podlubanie") ? ?
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 3 Lutego Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 3 Lutego 5 godzin temu, art_c napisał: Ależ przepiękna jest ta "dziesiątka" w wykonaniu Lucjana! Czarny kolor na sterze kierunku podpowiada, że będzie to "Śląsk XII", Lima Sierra. Zgadłem? Lucjanie, jaki napęd będzie w tym modelu? Masz rację. 5
Patryk Sokol Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Z czego masz tę czarną obwódkę wokół kabiny? Też taką potrzebuję
Lucjan Opublikowano 4 Lutego Autor Opublikowano 4 Lutego 10 godzin temu, Patryk Sokol napisał: Z czego masz tę czarną obwódkę wokół kabiny? Też taką potrzebuję To jest rurka z mikrogumy , o średnicy +/- 5 mm przyklejona C.A. na krawędzi obrysu kabiny . Następnie pokryję ją paskiem samoprzylepnej sztucznej skóry . 1
kesto Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego 11 godzin temu, Patryk Sokol napisał: Z czego masz tę czarną obwódkę wokół kabiny? Też taką potrzebuję Ja używam do tego izolację z przewodu elektrycznego.
wojcio69 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego Znalazłem takie coś. Może się przyda https://www.elemenciki.pl/rzemienie-5mm-i-4mm/7452-rzemien-naturalny-okragly-5mm-naturalny.html?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAiP2tBhBXEiwACslfnkIiC5gXqQ294QFRI-fkWh8Sfx4Ld_t0REAm_5BMuSZSfiUSgzII4hoCz-8QAvD_BwE https://www.korallo.pl/rzemien-naturalny-pleciony-cappucino-6mm?cd=16347280766&ad=&kd=&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAiP2tBhBXEiwACslfnv7-qOTr8frkWuOVEbpCBpHBmojxBqAjdte-8BbvZjU6ubtSqNMGSxoCbLwQAvD_BwE https://manzuko.com/rzemienie-skorzane-3mm-i-grubsze/24162-rzemien-skorzany-pleciony-6mm-granatowy-ze-szpuli-50cm-rzin0603.html?cd=20019238066&ad=151934949961&kd=&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAiP2tBhBXEiwACslfno9u1FgAta6cNWkxzTOIintmwTdV0dewfN9OOnuEsGPsIhGiNM-WbRoCxTgQAvD_BwE Tutaj duży wybór. Gładkie, plecione, szyte, okrągłe, płaskie... https://www.kianit.pl/okragle-cat-236
Rekomendowane odpowiedzi