Skocz do zawartości

KST sprzedaje serwa do ruskich dronów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

🙂 niektóre chińskie firmy często podrabiały produkty innych marek. Żadna nowość.

Wybiegając przed potencjalne pytanie: Nie, nie będzie tak że miliony klientów przestaną kupować serwa firmy KST tak samo jak nie przestały tankować gaz do samochodów, ogrzewać mieszkania, itd.

Opublikowano

A ja owszem, gdzie mogę i wiem, staram się nie kupować produktów firm w jakikolwiek sposób powiązanych z kacapami. Gdyby nawet łukoil sprzedawał benzynę za przysłowiową złotówkę i tak nie kupię. Dzięki za info, dla mnie firma skreślona.

• Haha 2
  • Dzięki 1
Opublikowano

Świat jest dzisiaj tak popieprzony że nie zdziwił by się jakby Ukraińcy znaleźli w Ruskim sprzęcie Układy elektroniczne z pralek produkowanych w Polsce .

Wojna to Biznes i wielu chce zarobić 😀

Opublikowano

Idąc tym tropem to normalne, że jest wojna skoro sąsiadujące państwo chce poszerzyć sobie terytorium. Wszystko byłoby ok, gdyby wojna była słuszna i chodziło o rodziny przemysł. Tu jednak mamy sankcje i tak być nie powinno.

Pytanie tylko czy świadomie sprzedają czy nie...

Opublikowano

Od dawna wiadomo, że prawo, sankcje itp...

Są dla biednych.

Bogaci to mają w dupie, dla nich liczy się tylko kasa.

A, że od zawsze rządzą światem, to jest jak jest.

Sankcje to dla nich okazja by zarobić więcej, bo wtedy to oni narzucają cenę.

I koło się zamyka...

Takich firm, które tam wysyłają towar, są założę się tysiące, w właścicielami wielu z nich są ci , co głośno krzyczą że trzeba sankcji.

Bo łapać złodzieja zawsze najgłośniej krzyczy złodziej.

Ameryka, nie daje broni i pomocy Ukrainie za darmo, oni całe pokolenia bedą to spłacać!!

• Lubię to 4
Opublikowano
2 godziny temu, FockeWulf napisał:

Idąc tym tropem to normalne, że jest wojna skoro sąsiadujące państwo chce poszerzyć sobie terytorium. Wszystko byłoby ok, gdyby wojna była słuszna i chodziło o rodziny przemysł. Tu jednak mamy sankcje i tak być nie powinno.

Mówisz oczywiście o krainie error 404

Opublikowano

Dlatego sankcje, sankcjami, polityka polityką, ale na etapie podstawowym każdy ma wpływ poprzez swoje decyzje nie tylko zakupowe by postępować uczciwie, albo racjonalizować i uspokajać sumienie.

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, kulfon250 napisał:

Od dawna wiadomo, że prawo, sankcje itp...

Są dla biednych.

Tak to jest. Cierpią najbiedniejsi obywatele danego kraju. Reszta jest resztą.

• Lubię to 1
Opublikowano

Z tego wynika to, że każdy z nas może coś zmienić. Bojkot konsumentów i ostracyzm takich producentów jest skutecznym narzędziem...

Opublikowano
7 godzin temu, FockeWulf napisał:

Tez tak myslalem, ze ta wojna jest niesluszna dopoki od jakies pol roku nie zaczalem sluchac prof Jeffery Sachs, i innych:

Chyba jak wlaczy sie sie jakis guzik to YouTube przetlumaczy na dowolny jezyk.

Warto posluchac, szczegolnie od 3:15

• Lubię to 1
Opublikowano

Wysłuchałem, a potem poczytałem o autorze. Nie podzielam poglądu. Ale co ja / my tam wiemy o wielkiej polityce...

Opublikowano
4 minuty temu, FockeWulf napisał:

Wysłuchałem, a potem poczytałem o autorze. Nie podzielam poglądu. Ale co ja / my tam wiemy o wielkiej polityce...

To nie sa poglady, to sa fakty!

Opublikowano

Fakt to fakt. Ocena faktu to już pogląd. Mniejsza o to, świat nie jest prosty tak, jak tego chcieliby ludzie. Perspektywa jest różna w zależności od miejsca, gdzie się siedzi.

Opublikowano

Niektórzy z nas głośno krzyczą, inni ostentacyjnie banują. Prawda jest taka, że prawie każdy korzysta z usług (np. finansowych) i produktów krajów, które prowadzą niesprawiedliwe wojny; te konwencjonalne ale też gospodarcze, polityczne, czy też pastwią się nad własnymi obywatelami. Nawet jedząc pomarańcze w ostatnie Święta niejednemu zdarzyło się zjeść te pochodzące z kraju, który...... no właśnie.

Dlatego Dajcie spokój z wielkimi słowami.

Co do perspektywy to prawda. 

Opublikowano
3 godziny temu, samolocik napisał:

Niektórzy z nas głośno krzyczą, inni ostentacyjnie banują. Prawda jest taka, że prawie każdy korzysta z usług (np. finansowych) i produktów krajów, które prowadzą niesprawiedliwe wojny; te konwencjonalne ale też gospodarcze, polityczne, czy też pastwią się nad własnymi obywatelami. Nawet jedząc pomarańcze w ostatnie Święta niejednemu zdarzyło się zjeść te pochodzące z kraju, który...... no właśnie.

Dlatego Dajcie spokój z wielkimi słowami.

Co do perspektywy to prawda. 

Truizm...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.