Janekm Opublikowano Sobota o 15:00 Opublikowano Sobota o 15:00 Witajcie, Po kilku piankowcach, nadszedł czas na budowę czegoś większego, podoba mi się Super Cub od Almodels, wzorując się na rozwiązaniach konstrukcyjnych zastosowanych przez jego Twórcę, zaprojektowałem sobie od podstaw swojego Cub-a. Ma być mieszczący się w bagażniku, co ograniczyło rozpiętość do 1,8m, możliwie najlżejszy, z dużymi klapami, które umożliwią latanie z małymi prędkościami, masa startowa modelu w którą celuję to 1,2-1,5kg a ile wyjdzie to się okaże. Konstrukcja szkieletu ze sklejki 3mm, pokryta depronem 2 lub 3mm. Projekt zrobiłem przy pomocy SketchUp-a, potem przeniesiony do Inkscape w którym można wygenerować pliki SVG, które z kolei bardzo ładnie można było zaimportować do LightBurn-a. Wiele miesięcy zajęło mi przygotowanie wycinanki, ale efekt według mnie jest zadowalający i w końcu mogę przystąpić do budowy. Zima za pasem, więc mam nadzieję do wiosny zbudować swojego Cub-a, od czasu do czasu podsyłając ilustrację z postępu prac. 3
Jerzy_R Opublikowano Sobota o 15:21 Opublikowano Sobota o 15:21 Waga do lotu 1,5 kg? Każdy by tak chciał A resztę (jest szansa) się zobaczy...
Viper Opublikowano Sobota o 16:06 Opublikowano Sobota o 16:06 Trzymam kciuki, też lubię lekkie modele, ale te 1,5kg za 1,8 zwłaszcza kryty depronem to chyba zbyt optymistyczne założenia (ale chętnie się zdziwię ). Miałem i mam w swoim hangarze sporo modeli PA (według mnie mistrzów w projektowaniu wytrzymałych, a jednocześnie niezwykle lekkich i doskonale latających modeli). Addiction w wersji największej ma rozpiętość 1500 i nie pamiętam, bo już go nie mam, ale do lotu ważył chyba coś koło 2kg, a pokryty był mega lekką folią, więc jeżeli ma być lekko, to proponowałbym gdzie można balsę nie sklejkę, na wzmocnienia węgiel i laminaty balsowo węglowe, ale żadnego depronu. W tej wielkości modelu dołoży sporo wagi.
Janekm Opublikowano Sobota o 18:31 Autor Opublikowano Sobota o 18:31 Widzę że przesadziłem z przewidywaną wagą modelu, niewielkie mam doświadczenie w tym względzie, więc podane wartości z pewnością odbiegają od rzeczywistych. Chętnie przyjmę wszelkie porady, od Was, Którzy macie większe doświadczenie. Przy okazji, znalazłem źródło depronu grubości 2mm, mianowicie w sklepach plastycznych jest on stosowany jako element przekładkowy w pudełkach z materiałami dla plastyków, dodatkowo jest on traktowany jako odpad więc jest tanio, ja płaciłem 5zł. za arkusz 1,5x1m. Wadą jest to, że trzeba osobiście pojechać do sklepu i wybrać sobie egzemplarze bez uszkodzeń, ale myślę że warto.
RobRoy Opublikowano Sobota o 19:56 Opublikowano Sobota o 19:56 Nie obawiasz się że konstrukcja kadłuba za skrzydłem będzie zbyt wiotka - na skręcanie. W prawdzie pokryje depron... . ale ... Aż się prosi o rozpórki , nawet do tej jednej wręgi...
Janekm Opublikowano Sobota o 20:14 Autor Opublikowano Sobota o 20:14 13 minut temu, RobRoy napisał: Nie obawiasz się że konstrukcja kadłuba za skrzydłem będzie zbyt wiotka - na skręcanie. W prawdzie pokryje depron... . ale ... Aż się prosi o rozpórki , nawet do tej jednej wręgi... Również miałem takie wątpliwości, ale... postanowiłem spróbować zrobić tak jak było to zrobione w modelu na którym się wzorowałem, jeśli kadłub będzie zbyt będzie zbyt "wiotki" , wtedy wzbogacę go o rozpórki. Zerknijcie sobie na wątek w RCgroups, kawał modelu i wystarcza..., oby u mnie wystarczyło https://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?4084201-Piper-PA-18-Super-Cub-(2M)#post48796679
RobRoy Opublikowano Sobota o 20:44 Opublikowano Sobota o 20:44 W modelu na rcgrups... podłużnice kadłuba mają przekrój prostokątny, szerszą krawędzią w poziomie... u Ciebie dokładnie nie widać ... Podoba mi się połączenie drewnianego szkieletu z depronem, tylko że ja buduje modele wiatru nie bojące się ... nie czuje jak zrobić tak lekko .
Janekm Opublikowano Sobota o 20:58 Autor Opublikowano Sobota o 20:58 U mnie podłużnice też będą prostokątne, będzie widać na zdjęciach, po niedzieli zabiorę się za klejenie kadłuba, jak skończę to wrzucę fotki. Taki efekt byłby spełnieniem moich marzeń: https://www.instagram.com/reel/C7s4wnQIdxY/?utm_source=ig_web_copy_link
Janekm Opublikowano 5 godzin temu Autor Opublikowano 5 godzin temu Podpowiedzcie proszę, dźwigary w postaci rurki węglowej, wsuwane w skrzydło, żeberka mają dokładnie dopasowane otwory, czy robić rurki/kieszenie czy też zwyczajnie otwory w żebrach wystarczą?
Ares Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Godzinę temu, Janekm napisał: Podpowiedzcie proszę, dźwigary w postaci rurki węglowej, wsuwane w skrzydło, żeberka mają dokładnie dopasowane otwory, czy robić rurki/kieszenie czy też zwyczajnie otwory w żebrach wystarczą? Ja bym tylko wzmocnił 3 pierwsze żeberka od strony kadłuba np. sklejką i zostawił otwory w żeberkach . A zastrzały zrób pracujące a nie tylko atrapę i dodatkowo będziesz miał wytrzymalszy na zginanie płat a raczej jego połączenie.
Rekomendowane odpowiedzi