Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chwilowo tak.Coś tam się dzieje ale niema co pokazywać.Prace przy detalach.Kółka. Felga z peta g,oponka z tpu.Felga bedzie obustronnie kryta płótnem a potem malowana.Na koniec przyjdzie przyklejona oponka.

20260704_135047.jpg

Opublikowano

Jako że nikt nie odpowiedział podpowiem ja. Zrobiłem próbe z lakierem do paznokci jako ze żonka sobie malowała. Pomysł okazał sie strzalem w dziesiątke, lakier blyskawicznie przesycha przez co nie trzeba poszycia wygłaskiwać po kilka razy.No i ma pędzelek.

20260708_185350.jpg

20260708_185402.jpg

Widać jak ładnie przesiąka 

17835306018788976370747328251994.jpg

• Lubię to 2
  • Dzięki 1
Opublikowano
W dniu 8.07.2026 o 10:50, Grzesiek napisał:

Pany czym przykleić koveral do natarcia węglowego?CA probowalem to wyglada to jak nie powiem co.

O, przegapiłem to pytanie.

Z moich prób - do węgla na lakier akrylowy łapie tak samo jak do balsy.

Tylko trzeba węgiel porządnie odtłuścić.

Łapałem w taki sposób, ze lakierowałem węgiel lakierem, dawałem mu wyschnąć, a następnie kleiłem Koverall żelazkiem. 

• Dzięki 1
Opublikowano

Dzieki Patryk znam ten twoj patent z vidaronem.Troche mi to nie wychodzi.A tu mam wklęsly profil dla tego kombinuje z lakierem do paznokci. Super sprawa.Ale teraz z innej beczki szukam jakieś malowanko dla fokkerka,fajnie by bylo jakieś militarne.

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.