jan_rambo Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Dzień dobry Chciałem się zwrócić z zapytaniem o koleżanek i kolegów z większym stażem w czynnym modelarstwie o pewną kwestię związaną z budową modelu jak w tytule. Moje wątpliwości budzi wykonanie części nosowej skrzydła, a dokładnie tego jaką techniką było wykonane. Czy jest to keson z włókna węglowego? A jeżeli tak to jaką metodą był wykonany?
jan_rambo Opublikowano 43 minuty temu Autor Opublikowano 43 minuty temu Możliwe że nie zostałem dobrze zrozumiany więc zacytuję jeszcze raz: 3 godziny temu, jan_rambo napisał: ... Moje wątpliwości budzi wykonanie części nosowej skrzydła, a dokładnie tego jaką techniką było wykonane. Czy jest to keson z włókna węglowego? A jeżeli tak to jaką metodą był wykonany? Moje pytanie dotyczy budowy skrzydła a konkretnie krawędzi natarcia i kesonu.
Artur Lis Opublikowano teraz Opublikowano teraz 38 minut temu, jan_rambo napisał: Możliwe że nie zostałem dobrze zrozumiany więc zacytuję jeszcze raz: Moje pytanie dotyczy budowy skrzydła a konkretnie krawędzi natarcia i kesonu. Ze styroduru wycinasz nosek tego profilu i od niego zdejmujesz foremnik . Po wykonaniu foremnika , keson laminujesz węglowy we foremniku podciśnieniowo .
Rekomendowane odpowiedzi