Paweł Prauss Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Tia, gościu opuścił cenę, gdyż jakiś czas temu chciał za niego 2500 zeta, teraz to nawet można spróbować o nim pomyśleć, ale na moje oko to coś pokombinowany jest.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 W zasadzie tu powinno być.. coś dla kolekcjonerów... http://antiquemodele...sel-engine.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Odświeżam temat, bo trochę już kurzem obrósł :-))) Czy ktoś wie co to za motorek? Ponoć Polski... Ten to z całą pewnością nasz rodak: I kolejna zagadka, co to za jeden? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Na tym trzecim silniku stylizowany liść dębu daje podstawy przypuszczać, że to jest dzieło nieodżałowanego Andrzeja Rachwała - dobrze typuję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Oczywiście masz rację Robercie. Poniżej zamieszczam krótki artykuł na jego temat. Rachwał.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platon Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Odświeżam temat, bo trochę już kurzem obrósł :-))) Czy ktoś wie co to za motorek? Ponoć Polski... P4090336.JPG P4090337.JPG P4090339.JPG P4090340.JPG P4090338.JPG Ten to z całą pewnością nasz rodak: P4110343.JPG I kolejna zagadka, co to za jeden? P4110345.JPG P4110346.JPG Ten silnik to NRD-owski WMD 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Pierwsze słyszę o takim motorku, internet też milczy na jego temat, masz jakiś namiar na jakiekolwiek info o nim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platon Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Pierwsze słyszę o takim motorku, internet też milczy na jego temat, masz jakiś namiar na jakiekolwiek info o nim? Internet to nie zawsze wyrocznia. Mam taki sam nowiutki silnik. Był jeszcze WMD 0,5 ccm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Czyli jednak nie Polski. Słabo wcześniej szukałem... Ale kto szuka ten w końcu znajdzie, więc: http://www.eichy.de/mobi/Wmd%201d%20%20433.htm Swoją drogą bardzo przydatna stronka, choć zawiera sporo błędów... Fajnie by było jeśli mógłbyś wrzucić fotki swojego :-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platon Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 SIM 2B to jest to!Czuć ducha epoki. Jestem szczęśliwym posiadaczem fabrycznie nowej sztuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Nie obraź się Kolego, ale jak ja bym miał SIMA, to u mnie by on świecił... A u Ciebie jakoś, taki brudnawy jest. Faktem jest, że zazdrość przeze mnie przemawia , ale może kiedyś i mi się poszczęści Szukam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platon Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Nie obraź się Kolego, ale jak ja bym miał SIMA, to u mnie by on świecił... A u Ciebie jakoś, taki brudnawy jest. Może kiedyś i mi się poszczęści Oryginalnej konserwacji z oleju nie usunę, to byłaby profanacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Fakt, jeżeli to nówka nie śmigana, to też bym nie ruszał . Piękny motorek A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platon Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Fakt, jeżeli to nówka nie śmigana, to też bym nie ruszał . Piękny motorek A.C. Mam na dzieję, że Twoja cierpliwość zostanie kiedyś wynagrodzona.Kolejna ciekawostka z mojej skromnej kolekcji-silniczek Teamer z 1966 r konstrukcji Stanisława Grabowskiego z Warszawy. Zbudowany na podzespołach silnika Rytm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Noo w końcu się Grzegorzu przełamałeś i pokazałeś kilka cukiereczków ze swojej kolekcji. Dziękuję w imieniu własnym i partii :-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platon Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Noo w końcu się Grzegorzu przełamałeś i pokazałeś kilka cukiereczków ze swojej kolekcji. Dziękuję w imieniu własnym i partii :-))) 300% normy Towarzyszu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platon Opublikowano 14 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 300% normy Towarzyszu! Kolejna ciekawostka- silnik z 1957 r WB-001 konstrukcji Włodzimierza Bredsznajdera. Pojemność 1,45 ccm, Łódzkie Zakłady Lotnicze wyprodukowały serię 500 szt tych silniczków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Dzięki za pokazanie tego silnika. Myślałem, że kończy nam się paliwo to tego wątku, ale nie jest tak źle. Jeśli masz jeszcze jakieś ciekawostki, to dawaj! Im wiecej informacji puścimy w eter, tym więcej rzadkich silników uda się ocalić! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Ostatnio na Aledrogo pojawił się taki motorek. I poszedł za niecałe 1300zeta. Kto wie co to za jeden? A może jest z nami jego szczęśliwy nabywca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Jaskółka 2,5. Ładna sztuka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi