Skocz do zawartości

Polskie silniki spalinowe

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Pierwsze słyszę o takim motorku, internet też milczy na jego temat, masz jakiś namiar na jakiekolwiek info o nim?

Internet to nie zawsze wyrocznia. Mam taki sam nowiutki silnik. Był jeszcze WMD 0,5 ccm

Opublikowano

Nie obraź się Kolego, ale jak ja bym miał SIMA, to u mnie by on świecił... A u Ciebie jakoś, taki brudnawy jest.  Faktem jest, że zazdrość przeze mnie przemawia ;), ale może kiedyś i mi się poszczęści :) Szukam...

Opublikowano

Nie obraź się Kolego, ale jak ja bym miał SIMA, to u mnie by on świecił... A u Ciebie jakoś, taki brudnawy jest. Może kiedyś i mi się poszczęści :)

Oryginalnej konserwacji z oleju nie usunę, to byłaby profanacja.

Opublikowano

Fakt, jeżeli to nówka nie śmigana, to też bym nie ruszał :). Piękny motorek

A.C.

Mam na dzieję, że Twoja cierpliwość zostanie kiedyś wynagrodzona.Kolejna ciekawostka z mojej skromnej kolekcji-silniczek Teamer z 1966 r konstrukcji Stanisława Grabowskiego z Warszawy. Zbudowany na podzespołach silnika Rytm

post-15340-0-39361000-1429081631.jpg

Opublikowano

Noo w końcu się Grzegorzu przełamałeś i pokazałeś kilka cukiereczków ze swojej kolekcji.

Dziękuję w imieniu własnym i partii :-)))

300% normy Towarzyszu!

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

300% normy Towarzyszu!

Kolejna ciekawostka- silnik z 1957 r  WB-001 konstrukcji Włodzimierza Bredsznajdera. Pojemność 1,45 ccm, Łódzkie Zakłady Lotnicze wyprodukowały serię 500 szt tych silniczków

post-15340-0-28557500-1431626896.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki za pokazanie tego silnika. Myślałem, że kończy nam się paliwo to tego wątku, ale nie jest tak źle. Jeśli masz jeszcze jakieś ciekawostki, to dawaj! Im wiecej informacji puścimy w eter, tym więcej rzadkich silników uda się ocalić! :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.