kesto Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Postawiłem model na wodę i wykonałem jeden próbny lot. Model wyszedł cięższy niż przewidywałem. Zakładałem ciężar w granicach 4500g. a wyszło 6200g. do lotu. Obawiałem się, że przekroczona waga uniemożliwi bezpieczne pływanie (za mały wypór pływaków), ale nie było tak źle. Miałem też spore obawy o prędkość lotu ze względu na duże obciążenie powierzchni nośnej (110g/dm2), ale i tutaj obawy były płonne. Model dobrze startuje i wolno lata, przy tym ma sporą doskonałość i musiałem 3 razy podchodzić do lądowania, bo niosło go jak szybowiec. W pierwszym locie nie użyłem klap do lądowania, bo to ma być następny etap oblotu. Na razie kilka zdjęć z nad jeziora ełckiego w czasie prób. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Krzysiek, gratulacje z oblotu . Ale, że TVN-u nie było? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Naślę ich na Ciebie jak będziesz oblatywał Orlika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herkristo Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Gratuluję!! Piękny model ! Na tle Ełckiego jeziora- szczegolnie dobrze sie prezentuje. Żaluję, że nie było mnie przy oblocie. To chyba Czecław na 2 planie? Pozdrawiam Krzysztof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 1 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Owszem, to Czesiek ze swoim modelem na Webrę. Teraz trochę zdjęć z lotów i krótki film. https://youtu.be/fyjLHbwrmP0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 1 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 No pięknie. Krótki start. Natomiast wybór lokalizacji do latania takim modelem masz do bardzo głębokiej refleksji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 1 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Pięknie. W locie wygląda imponująco. Start trochę za ostry, ale to szczegół do dopracowania. Będziesz z nim w Skarżysku? Wybieram się w sobotę - w tym roku nie przegapię - więc miałbym okazję przyglądnąć się z bliska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 1 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 To są dopiero obloty, jeszcze poznaję ten model. Do Skarżyska jadę, więc pogadamy na miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Coś pięknego . Myślałem ,że się nie doczekam oblotu , a tu taka niespodzianka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 3 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Lądowanie, nad którym muszę trochę popracować i zrzut torpedy. https://youtu.be/8D7En4D4jrg https://youtu.be/MEyUiF78HPw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nielot Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Nic dodać , nic ująć, bardzo ładny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicior Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Pięknie. Torpeda mogłaby być jeszcze delikatnie cięższa na przód - zdaje się, że tył ją przeważył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 3 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Jest za ciężka na tył, ale po to właśnie są obloty aby sprawdzić i poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Bartek ma rację - miejsce do latania takie sobie. Inaczej - w sumie jeziorko jest OK, miejsca w bród, ale ja bym chyba nie latał z tej plaży tylko znalazł sobie jakieś miejsce na dłuższym boku tego jeziora. Z dala od plażowiczów, latarni, i lądować można z prawej i lewej, a nie tak "od siebie"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Wędkarz się nie wkurzał ?, a torpedą to chyba w spławik dostał . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Bombowy samolot a raczej torpedowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 28 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Zostałem zaproszony wraz z modelem RWD-22 przez Towarzystwo Historyczne MDLot. do wzięcia udziału w Pikniku Historycznym "Lotniczy Puck", który odbył się w dniach 17-19.07 w Pucku w byłej bazie Morskiego Dywizjonu Lotniczego. 28.09.został wyemitowany program z cyklu "Było, nie minęło" z tej imprezy. Jest trochę o RWD-22 od 9.17. http://vod.tvp.pl/audycje/historia/bylo-nie-minelo/wideo/28092015-2100/21541919 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herkristo Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Owszem, to Czesiek ze swoim modelem na Webrę. Teraz trochę zdjęć z lotów i krótki film. https://youtu.be/fyjLHbwrmP0 Widzę, że pomosty z plaży, specjalnie na oblot usunięto, a latanie wokół latarni to prawdziwe mistrzostwo!. Wracam do Ełku!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 W ostatnim RC Przeglądzie Modelarskim jest relacja z zawodów modeli wodnosamolotów i zdjęcie mojego RWD-22 na stronie tytułowej 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Mógłbyś zainteresować Modelarza swoim modelem - Polski samolot historyczny temat jak najbardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi