Pablo_433 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 jest taka możliwość że dojade ale wszystkimi zamiarami dyryguje pogoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 10 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 Super ! Lotnisko przygotowane. Teraz kolej na pogodę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 11 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 chyba trzeba będzie to przesunąć na sobotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 11 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Święte słowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 11 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 U nas od rana pada deszcz. Raz słabiej raz mocniej. Z przewagą mocniej. Radar pogodowy pokazuje że akurat nad naszym rejonem ? opady są najmocniejsze. https://antistorm.eu/ Zapowiada się na dłużej. Edit: Zgadzam się z kolegami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 11 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Późnym popołudniem pogoda wyklarowała się na tyle że zdecydowaliśmy się na loty. Chwilę potem warunki zrobiły się idealne. Zero wiatru przez trzy godziny ? Przewietrzyłem swoje "pianki". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extra67 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 Dzien dobry .Mam na imie Marek mieszka w Wiecborku jaka jest mozliwosc dolaczenia do waszego grona.Pozdrwaiamm.M.SZ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 12 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 ? Zapraszamy ! Będziesz mile widziany. Planujemy zjeżdżać się ok. 10 - 11 tej. W postach wyżej jest opisany dojazd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 13 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 Pogoda była piękna ? , niestety ?, silny i porywisty wiatr choć wiejący wzdłuż pasa stworzył bardzo trudne warunki. Miło było nam gościć kolegów. Na loty zdecydowali się najbardziej odważni. Wyrzut modelu o wadze 4,5 kg. to już wyczyn ! W części gastronomicznej zadbaliśmy oczywiście o ochronę przeciwwirusową. Jak widać po opróżnionej do połowy butelce ze środkiem typu "błękit Paryża" oraz minach biesiadników, środek jest nad wyraz skuteczny ? Do zobaczenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Polataliśmy w trochę większym gronie. Niestety zbierające się na horyzoncie "czarne chmury" oraz silny porywisty wiatr, zgoniły nas przedwcześnie ? z pola. Można się było tego spodziewać bo temperatura dzisiaj przed tymi burzami oscylowała wokół 32 stopni Kolega Maciej zaprezentował nam skrzydło zmodernizowanego ( wg. własnego pomysłu i opartego na własnych doświadczeniach z eksploatacji mniejszej wersji) kultowego Wicherka. Więcej o tym nowym modelu tutaj https://pfmrc.eu/topic/85711-wicherek-75-sport-v2/ Jestem pewien że sam papa Schier byłby bardzo zadowolony z takiej wersji rozwojowej jego kultowego modelu. W swojej książce podał dwa przykłady możliwości rozwojowych tego modelu. Co ciekawe i co bardzo mnie cieszy, kol. Maciej posługuje się powiększonymi planami tego modelu, które otrzymał ode mnie przed laty. Na tych planach są moje odręczne uwagi dotyczące wyposażenia. W tym czasie byłem szczęśliwym posiadaczem radzieckiej aparatury Pilot 4 ?. Zwróćcie uwagę na wagę wyposażenia i jego części składowe ? Sam projekt jest bardzo ciekawy i widziałem jak lata jego mniejszy wzorzec, chyba się skuszę na niego. Mam w "zanadrzu" NGH 25 i do rekreacyjnego latania będzie w sam raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Z ciekawością zawsze czytam nowe posty w tym temacie. Zazdroszcze troszkę lotniska i towarzystwa. Latacie przeważnie w większej grupie. Ja z moim bratem Darkiem ostatnio ciągle sami w zasadzie. W Szczecinku całe towarzystwo się rozsypało ? w sumie nie wiem czemu. Czy nikt już wogóle nie lata, czy każdy sobie...? Trochę to dziwne że nie można się jakoś dogadać i zorganizować, choćby raz w roku, jakieś wspólne spotkanie... No cóż, trudno. Może kiedyś znów wprosimy się do Was Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 29 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Irek nie musicie się wpraszać, walcie jak "w dym". W każdą niedzielę jak tylko pogoda jest "łaskawa" to latamy. A nawet jakby nikogo z nas nie było, to całe lotnisko jest wasze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2020 Święto, dzień wolny to i polataliśmy w większym gronie. Kol. Maciej zaprezentował nam Big Wicherka ( prawie ARC ) z tego tematu Muszę powiedzieć że zrobił na mnie ogromne wrażenie Wykonany nad wyraz bardzo starannie i fachowo. Kol. Paweł udanie oblatał własną konstrukcję ale tym razem wyposażoną w silnik żarowy OS 90 Model w locie do złudzenia przypominał prawdziwy ULM. Jutro latamy od ok. dwunastej. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jb Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Rzut oka na płytę najlepszego trawiastego lotniska w okolicy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 6 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 Polataliśmy, chociaż wiatr przekraczał chwilami 6 m/s. Ozdoba naszego lotniska stuletnia lipa Avia jako "generator cienia" zyskała na użyteczności. Po odpowiednim podcięciu mieszczą się pod jej konarami dwa samochody. Silniki z naszego lotniska. RCGF 21 "bokser", chodzi jak zegarek. Moki 30, dostał nowe życie. Dorobiona nowa głowica. Wymaga jeszcze regulacji. NGH 9, po drobnej "deregulacji" w locie (napiszę o tym w temacie NGH 9), chodzi jak zegarek. Kiedy wydawało się że polatamy jeszcze ze dwie godziny, zaczęło padać. Zdążyliśmy się zwinąć, a przed naszym odjazdem zaraz za lotniskiem ukazała się piękna tęcza. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 Fajne masz to lotnisko, i modele na nim coraz zacniejsze goszczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 10 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 Jutro latamy. Po wcześniejszym przemarszu stada (6 szt krąży po naszej okolicy) żubrów w poprzek lotniska, dzisiaj zobaczyłem szkody zrobione przez dziki. Ślady racic żubrów to był "pikuś" wobec zrytego lądowiska przez dziki. Szkody już naprawiłem ? Przy okazji zwertykulowałem całe lądowisko. A wszystko to (tak sobie myślę) przez to że we wrześniu usunąłem obrotowe butelki które miały odstraszać krety. Pierwsze pojawiły się lisy ale szkody były minimalne. Potem żubry a teraz dziki. Założyłem na razie jedną butelkę po środku pasa i zakupiłem dwie butelki Coli żeby wykonać następne odstraszacze. Problem jest w tym że tę colę muszę szybko wypić a sama słabo mi wchodzi. Jedyny sposób jaki mi przychodzi do głowy to muszę ją doprawić najlepiej czystym ulepszaczem ale koniecznie w grubym szkle, i powinno pójść jak z płatka. Bo czas tutaj gra najważniejszą rolę. Dzisiaj już zacząłem Zapraszam na loty ! PS Przez tego pieruńskiego fotosika nie mogę wstawić zdjęcia ze szkodami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 10 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 9 minut temu, ahaweto napisał: krety lisy żubry dziki... Co wy... w zoo latacie? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 10 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 Adam wstawiasz zdjęcia przez fotosika? A po co? Wrzucaj bezpośrednio na forum... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi