cyrax_ojz Opublikowano 17 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2022 polatali placka zjedli itd Adam zdjęcia pewnie da dopiero we wtorek ? 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ahaweto Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Polataliśmy ?, troszkę wiało, wiatr kręcił z różnych stron ale i tak były to najlepsze warunki do latania jak do tej pory. Świąteczne ciasta kulinarnie umiliły spotkanie, chociaż trzeba było namawiać kolegów do konsumpcji, pewnie z powodu obfitego świątecznego śniadania ?. Odbył się oblot Extry kol. Tomka. Konstrukcja i wykonanie od podstaw własne, 2,7m, 12S. Wszystkie założenia konstrukcyjne i pilotażowe w pełni się potwierdziły. Przy tych wymiarach model zachowuje się w powietrzu rewelacyjnie. Odwiedził nas kol. Marek z Więcborka mam nadzieję że będzie częściej nas odwiedzał z modelami. Dziękuję kolegom za przybycie. Sam musiałem (niestety) urwać się wcześniej aby za stołem podtrzymywać tradycyjne świąteczne więzi rodzinne. Dzisiaj pogoda jak na razie zapowiada się dobrze, po obiedzie również wybieram się na lotnisko. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extra67 Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Witam.A ja ze swojej strony dziekuje za mile przyjecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Brawo Panowie! Pięknie! Super lotnisko i super modele. Rosną wam te samoloty widzę, jak na drożdżach. ?. Co raz to większe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Latamy jak tylko pogoda i czas pozwoli. W ostatnią niedzielę wiało prostopadle do pasa a na dodatek wiatr kręcił w zakresie 90 stopni. Lataliśmy ale ze startem zawsze były problemy. Około godz. 19 oblatałem Extrę 300 (NGH 17cc) po trzykrotnym wcześniejszym wklejeniu wyłamanego podwozia i PT 9 (ASP FS 52). Obloty udane, ale jak to zwykle przy oblotach "nogi miękkie". Kol. Tomka modele elektryczne sprawowały się idealnie. W modelu kol. Zbyszka zgasł silnik (benzynowy) mówiąc delikatnie model zmienił troszkę wygląd ? Na zdjęciu tuż przed startem. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 24 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2022 Moje lotnisko zostało całkowicie zdewastowane ? Lisy tak je sobie upodobały że zwołały swoich kolegów z całej gminy. Kopią i ryją całe metry kwadratowe. Jeszcze wiosną próbowałem z tym walczyć. Dało się nawierzchnię naprawić, ale jak dzisiaj je zobaczyłem to opadły mi ręce. Nie da się latać ? Najdziwniejsze jest to że obok lotniska są dwa również koszone poletka i tam nic się nie dzieje ! Jak na razie nic z tym nie będę robił polatam piankami bez podwozia ? Na otarcie łez w pobliżu lotniska i to nie w lesie tylko przy samotnie stojącym przy drodze polnej świerku znalazłem takie trofeum ?. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sage Opublikowano 24 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2022 Adam, to jest zdjęcie zrobione na naszym lotnisku Chwarznie, które dobrze znasz z naszych zdjęć, zrobione kilka dni temu ... Popłakałem się jak to zobaczyłem. Poand 60 hektarów pola, zwierzaki wybrały doladnie nasz pas. Nie poddamy się. Trzymaj się. Pozdrawiamy z 3city. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 24 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2022 Niestety te świńskie ryje poraz pierwszy od 20 lat zryły i nasze . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 24 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2022 Czyli problem ogólnopolski ? Ja w pierwszej chwili sądziłem że koszę za krótko i dlatego te "ryje" mają łatwiej, ale widzę że u was trawa jest większa i gęstsza a szkody takie same i na dodatek zadziwiająco gustują w pasach startowych. Może są przeciwnikami RC ? Czy jest jakiś sposób aby je zniechęcić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modelarz 2123 Opublikowano 25 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 Niby można rozsypać ludzkie włosy, podobno odstraszają, ale czy to działa to nie wiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 25 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 Bedziemy testować https://allegro.pl/oferta/odstraszacz-dzikow-na-dziki-srodek-pest-protect-10916495089?snapshot=MjAyMi0wOS0wNlQxMjoxOTowNC4wMjdaO2J1eWVyOzZkYmJlNjkzNDJkNTFhNTcxZDc4MTY5OWI3OGE1NGE2OTMxNzk4YmY5NmE3YzVhNmEwOWU4YjA1MDc5NGFjZmY%3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 25 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 Dzisiaj na lotnisku w Pile rozmawialiśmy na ten temat. Koledzy również polecili ten produkt. Wypróbuję jak działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horn3t Opublikowano 25 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 Adam nie poddawać się i współczuje bo widziałem jaki wysiłek w to lotnisko wniesiono trzymam kciuki pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 23 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 Próbuję reanimować nawierzchnię mojego lotniska. Jak na razie kosiarką z nożem i tylko te najbardziej zryte miejsca. Zacząłem od najwyższych ustawień bo inaczej kosiarka z silnikiem 196cm nie dawała rady. Po trzech przejazdach wygląda to tak. I jak na razie w tych miejscach nie ma szans na starty. Pozostało jeszcze dużo do zrobienia. Jeszcze popróbuję drutami i trzeba będzie czekać do wiosny. Jedna trzecia pasa po przejechaniu kosiarką jako tako nadaje się do startów, i dzisiaj to wykorzystaliśmy. Pogoda była piękna i mimo że na tej części jest mnóstwo małych dołków szczęśliwie udało się polatać bez strat. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ahaweto Opublikowano 30 Października 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 Dzisiaj przy pięknej październikowej pogodzie spotkaliśmy się w większym gronie. Nawierzchni lotniska jest jeszcze daleko do stanu sprzed dewastacji ale da się startować i lądować większymi modelami wyposażonymi w większe koła. Dla mnie loty zaczęły się źle. Bravo w pierwszym locie po ostrym poderwaniu do góry przestało reagować na stery wysokości. Słychać było że coś pękło. Lecąc po skosie "spotkał się z ziemią". Destrukcja całkowita ? W ciągu trzech lat służby wykonał 52 loty, łącznie przebywał w powietrzu ok 5h i 20 min. Prowadzę dokładny rejestr lotów swoich modeli i stąd te dane. Kolega Maciej zaprezentował płat od budowanego Pipera. I jeszcze ciekawostka. Nasz kolega Tomek w ramach popularyzacji modelarstwa trafił na łamy naszego powiatowego tygodnika "Aktualności". 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 30 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 Dobrze słyszeć że wasze lotnisko wraca do formy i że polataliście. My też dzisiaj byliśmy na lotnisku i troszkę było polatane, chociaż dla mnie też troszkę pechowo bo pod koniec dwa razy przywaliłem lekko takim malutkim elektryczkiem. Na szczęście nie groźnie. Maska tylko lekko ucierpiała. Pierwszym razem za daleko odleciałem i straciłem orientację. Nie widziałem już co się dzieje, ale za drugim razem było o wiele bliżej, a to samo... Nie wiem, zmęczenie...? Wzrok słabnie...? Wielkie GRATULACJE! dla kolegi Tomka. Dobrze że ktoś w mediach jeszcze czasem zauważa modelarstwo. Chociaż lokalnie, ale zawsze to coś. Ps. Fajnie by było jak byś zamieścił ten artykuł jakoś bardziej wyraźnie, jeśli możesz. Tak żeby dało się przeczytać. Jakieś skany czy "cuś"... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 6 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 Dzisiaj na zaproszenie kol. Piotra odwiedziliśmy szczecineckich modelarzy na lotnisku w Wilczych Laskach. Lotnisko zostało zagrodzone i żeby dojechać na miejsce gdzie kiedyś odbywały się znane dla nas wszystkich Zloty Wicherków trzeba bokiem pokonać dwie przegrody łańcuchowo-belkowe. Zagrodzenie lotniska ma też i dobre strony. Nie jeżdżą samochody, nie palą gumy i dzięki temu znikły po tych "ewolucjach" ślady na nawierzchni. Również zadbano o likwidację trawy wyrastającej na łączeniach i pęknięciach płyt asfaltowych. Pogoda była piękna troszkę z ukosa wiało ale polataliśmy. W przerwie między lotami była kiełbasa z grilla, ciasto i kawa oraz merytoryczne dyskusje. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Pindral Opublikowano 6 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 Dziękuję wszystkim za przybycie i miłe towarzystwo. Obecnych bylo 9 pilotow plus kot ?, modeli ok 16. Spontanicznie ale super wyszło. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 6 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 A ten kot to czego pilnował ? Powinien latać:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 6 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 Może Piotrek wróci z Wicherkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi