Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok wpisałem na każdą stronę, zmieniałem ustawienia i nadal nic. Szkoda że nie zgrałem starego firmware. Bym wgrał i widział, czy działało.

Opublikowano

Panowie jedna uwaga co do wgrywania softów ...

Osobiscie przez Companion wgrywam raz na miesiac moze 2 zeby zaktualizować bootloader. Cała resztę flashy robię "z palca" czyli z bootloadrea :

Wgrywam żądany plik na kartę do katalogu FIRMWARE potem odąłczam radio od usb i flashuję bootloaderem.

Jak mnei coś w firmware wk.... zdenerwuje to wracam do poprzedniego nawet na lotnisku bo siedza wszytkie grzecznie wgrane na karcie.

Opublikowano
  W dniu 3.07.2014 o 21:41, jpd napisał:

Panowie jedna uwaga co do wgrywania softów ...

Osobiscie przez Companion wgrywam raz na miesiac moze 2 zeby zaktualizować bootloader. Cała resztę flashy robię "z palca" czyli z bootloadrea :

Wgrywam żądany plik na kartę do katalogu FIRMWARE potem odąłczam radio od usb i flashuję bootloaderem.

Jak mnei coś w firmware wk.... zdenerwuje to wracam do poprzedniego nawet na lotnisku bo siedza wszytkie grzecznie wgrane na karcie.

Czy byś mógł dokładniej opisać skąd pobrać plik i jak się flashuje bootloaderem?

Opublikowano

Dd wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem Taranisa. Włączyłem i TO GADA! :D Później już tylko ogrom funkcji. Do nocy siedziałem i PRAWIE ustawiłem konfiguracje pod model DLG. Wszystko z poziomu aparatury. Z companiona nie korzystałem ale na to czas przyjdzie ;)  Mam jeden problem ale zanim go opisze to dzisiaj "lukne" w instrukcję. A nóż i widelec się znajdzie rozwiązanie ;)

Opublikowano

Już działają ekrany z telemetrią :D. W opcjach kompilacji nic nie zaznaczyłem i tak wgrałem. Wgrałem kopie modeli i wszystko działa cacy. Jutro jadę latać :D.

Dzięki. Jeszcze będę miał kilka pytań, ale najpierw muszę troszkę polatać ;)

Opublikowano

Witam:Mam pytanie wie ktoś gdzie  można kupić Taranisa w fajnej cenie poza HK i Banggood był bym wdzięczny bo się bronię przed zakupem turnigy :D

Opublikowano

Ja kupiłem w hk niespełna 2 m-ce temu bez najmniejszych kłopotów.  Z cłem wyszedł 720 z ogonem czyli nieźle.

Opublikowano

Wg mnie w tej chwili najtaniej wychodzi u chłopaka z australii w jego sklepie w UK. 0 problemów z zielonymi krasnoludkami z wyciagnietą po naszą kase łapą.

Policz Radio+odbiornik+przesyłka+haracz.

Opublikowano

Panowie, pomocy!

Kupiłem używany odbiornik V8R4-II (http://frsky-rc.com/product/pro.php?pro_id=11) i nie umiem zbindować go z Taranisem.

1. Który tryb ustawić w aparaturze? D8 czy D16? Domyślam się, że nie LR

2. Mam go bindować w trybie V8_Mode czy D_Mode? A jeżeli w D_Mode, to które piny połączyć (nie mam oryginalnego jumpera) i do którego kanału podać zasilanie?

Opublikowano

Ad2. kanały 1 i 2 na obudowie jest to zaznaczone jakby zworka i literka D. 

Zasilanie raczej obojętnie ja podawałem na 3 kanał.

Opublikowano

Ostatnio zgłupiałem i nie mogę ustawić tak aby gaz wysyłał wartość 995. Najmniej wychodzi 1007. Kiedyś udało mi się to, ale dzisiaj chyba kombinuję jak koń pod górę.

Pozdrowienia i czekam na pomoc.

PS. To dla failsave w KFC32

Opublikowano

U mnie w odbiorniku D4R-II spiętym z Pixhawkiem mam od 992 do 2012.

W apce zakres od -100 do 100 na gazie.

Sent using Tapatalk

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.