Wojtass_nt Opublikowano 3 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Ale do telemetrii musisz sobie wybrać co ma być pokazywane na tych ekranach. Jak nie wybrałeś nic to nie będziesz mieć nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 3 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Ok wpisałem na każdą stronę, zmieniałem ustawienia i nadal nic. Szkoda że nie zgrałem starego firmware. Bym wgrał i widział, czy działało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 3 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Ja jeszcze mam stary soft, to jak chcesz to zgram i wyśle po niedzieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 3 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Dzięki Łukasz, będę szukał po internecie jakiś stary soft bo w sobotę chcę latać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 3 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Panowie jedna uwaga co do wgrywania softów ... Osobiscie przez Companion wgrywam raz na miesiac moze 2 zeby zaktualizować bootloader. Cała resztę flashy robię "z palca" czyli z bootloadrea : Wgrywam żądany plik na kartę do katalogu FIRMWARE potem odąłczam radio od usb i flashuję bootloaderem. Jak mnei coś w firmware wk.... zdenerwuje to wracam do poprzedniego nawet na lotnisku bo siedza wszytkie grzecznie wgrane na karcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Panowie jedna uwaga co do wgrywania softów ... Osobiscie przez Companion wgrywam raz na miesiac moze 2 zeby zaktualizować bootloader. Cała resztę flashy robię "z palca" czyli z bootloadrea : Wgrywam żądany plik na kartę do katalogu FIRMWARE potem odąłczam radio od usb i flashuję bootloaderem. Jak mnei coś w firmware wk.... zdenerwuje to wracam do poprzedniego nawet na lotnisku bo siedza wszytkie grzecznie wgrane na karcie. Czy byś mógł dokładniej opisać skąd pobrać plik i jak się flashuje bootloaderem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 http://www.open-tx.org W wersji dla leniwych : https://github.com/opentx/opentx/releases Bootloader : Spróbować zczytać ustawienai modeli z radia do kompanion - > postąpic zgodnie z instruckją -> przeczytac co pokazuje radio na ekranie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Dd wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem Taranisa. Włączyłem i TO GADA! Później już tylko ogrom funkcji. Do nocy siedziałem i PRAWIE ustawiłem konfiguracje pod model DLG. Wszystko z poziomu aparatury. Z companiona nie korzystałem ale na to czas przyjdzie Mam jeden problem ale zanim go opisze to dzisiaj "lukne" w instrukcję. A nóż i widelec się znajdzie rozwiązanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Już działają ekrany z telemetrią . W opcjach kompilacji nic nie zaznaczyłem i tak wgrałem. Wgrałem kopie modeli i wszystko działa cacy. Jutro jadę latać . Dzięki. Jeszcze będę miał kilka pytań, ale najpierw muszę troszkę polatać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafo30 Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Witam:Mam pytanie wie ktoś gdzie można kupić Taranisa w fajnej cenie poza HK i Banggood był bym wdzięczny bo się bronię przed zakupem turnigy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 5 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 Pisałem juz w tym wątku wystarczyło poszukać. Dla leniwych : http://boltrc.com/uk/index.php?route=product/product&path=75&product_id=552 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafo30 Opublikowano 5 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 Dzięki jpd widziałem że podałeś link i w miarę ok ☺ ale może gdzieś jeszcze ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Columb Opublikowano 5 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 Ja kupiłem w hk niespełna 2 m-ce temu bez najmniejszych kłopotów. Z cłem wyszedł 720 z ogonem czyli nieźle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafo30 Opublikowano 5 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 Czyli z hk cło będzie napewno albo z banggood ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 5 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2014 Wg mnie w tej chwili najtaniej wychodzi u chłopaka z australii w jego sklepie w UK. 0 problemów z zielonymi krasnoludkami z wyciagnietą po naszą kase łapą. Policz Radio+odbiornik+przesyłka+haracz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz.smolarek Opublikowano 6 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Panowie, pomocy! Kupiłem używany odbiornik V8R4-II (http://frsky-rc.com/product/pro.php?pro_id=11) i nie umiem zbindować go z Taranisem. 1. Który tryb ustawić w aparaturze? D8 czy D16? Domyślam się, że nie LR 2. Mam go bindować w trybie V8_Mode czy D_Mode? A jeżeli w D_Mode, to które piny połączyć (nie mam oryginalnego jumpera) i do którego kanału podać zasilanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgr Opublikowano 6 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Ad2. kanały 1 i 2 na obudowie jest to zaznaczone jakby zworka i literka D. Zasilanie raczej obojętnie ja podawałem na 3 kanał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz.smolarek Opublikowano 6 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Dzięki, zadziałało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lotnik54 Opublikowano 7 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Ostatnio zgłupiałem i nie mogę ustawić tak aby gaz wysyłał wartość 995. Najmniej wychodzi 1007. Kiedyś udało mi się to, ale dzisiaj chyba kombinuję jak koń pod górę. Pozdrowienia i czekam na pomoc. PS. To dla failsave w KFC32 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
machina Opublikowano 7 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 U mnie w odbiorniku D4R-II spiętym z Pixhawkiem mam od 992 do 2012. W apce zakres od -100 do 100 na gazie. Sent using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi