dukeroger Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 re 3: mam mozliwosc zapisu do 4bitowej, jest tez niestety opcja kompresji (badz jej braku) BMP'a gdzie moze byc pies pogrzebany, wielkosc mialem podobna co pozostale pliki, wyczytalem w innym forum cos o unikaniu pelnej czerni i pelnej bieli... ale nie potwierdza sie to na plikach z karty. maja i takie i takie kolory. w PS jest mozliwosc zapisu palety kolorow (indexed colors), co tez zrobilem z pliku dzialajcego i uzylem w swoim obrazku - niestety to rowniez nie zadzialalo. Sklaniam sie ku opcji ze PS kompresuje to w nie taki sposob jak Teranis chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Ja zapisywałem w PS i mi się udało. Kilka stron wcześniej dawałem link do mojego bociana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 a zapisywales z kompresja i 4bitowy BMP? Jak zapisuje z painta jako 4bitowy BMP to dziala (choc utrata kolorow jest bez zadnej kontroli) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Używając gimpa : 1. Image->Mode->greyscale 2. Image->Mode->Indexed->generate optimum palette 16->convert 3. File->Export->Podaje się rozszerzenie bmp -> compatibility Options -> dont wtrite color space information->export. I gotowe. Oczywiście opisałem tu ostatnie ruchy do uzyskanie 4-bitowej głębi odcieni szarości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Miałbym do Was koledzy małą prośbę. Czy możecie zrobić próbę zasięgu ? Jestem 3 metry od modelu i poziom sygnału RSSI mam obecnie 89. Po wczorajszej kraksie jeden z kabelków antenowych wygląda na "zmęczony" przy obudowie antenki. Nie wiem czy obecny poziom sygnału jest ok a zaczynam mieć paranoje, że pewnie coś utraciło na sprawności Jeżeli jesteście w stanie zrobić taki sam test będę bardzo wdzięczny. Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JANTAR87 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Hurra ! Dwa dni temu otrzymałem swojego Taranisa z HK. Trwało to ok 14 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 witam w ramach "bardziej" zaawansowanej zabawy oprogramowalem chowanie podwozia w tucanie. Teraz chcialbym dodac komunikat glosowy mowiacy podwozie gora/dol. Wydawalo mi sie ze najlogiczniej skorzystac z funkcji specjalnych do stanu przelacznika przypisac "odtworz" tyle tylko ze w tej zakladce jest tylko kilka dzwiekow do wyboru i to nie sa te ktore widze w katalogu sounds. Ki czort? Czy mozna te dzwieki zmienic? Ewentulanie jak inaczej uzyskac efekt informacji o stanie podwozia? Odpowiedz chcialbym wykorzystac do innych informacji glosowych tez np o wielkosci expo czy DR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Nie ma opcji "GEAR" do wyboru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 juz doszedlem -> musi byc odtworz sciezke wtedy jest do wyboru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 kilka nowych pytan: 1. mam GPS'a pod smart porta... odleglosc wyglada na poprawna, wysokosc tez ale w odczyty predkosci mam problem uwierzyc... wyglada jakby zawyzal pomiar, jakie istawienia moga na to wplywac? 2. czy sa jakies normalniejsze polskie komunikaty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Co rozumiesz przez "normalniejsze" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 nie posklejane z pojedynczych fraz, czytane w calosci przez lektora/lektorke? Jak nie to sam nagram... kogos 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 nie posklejane z pojedynczych fraz, czytane w calosci przez lektora/lektorke? Jak nie to sam nagram... kogos Daj znać jak będzie już dostępna Twoja Wersja komunikatów... (jakiś link itp, itd) i oby w telemetrii się lektor/lektorka nie mylili... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 nie posklejane z pojedynczych fraz, czytane w calosci przez lektora/lektorke? Jak nie to sam nagram... kogos Rozumiem ze na każdą wypowiedź 1123 metrów, 1234 merty, itp chcesz mieć oddzielnego wave ?? Życzę powodzenia w ich tworzeniu i w zmianie kodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 nie w tym problem, jak posluchasz plikow z kartyy to uslyszysz ze nawet skladowe sa pociete, zrobilem nowe w ivonie tylko trzeba je przepuszczac przez dodatkowy software zeby parametry sie zgadzaly dla taranisa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGJ Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Dlatego Jacku napisałem by jak tylko Piotr skończy dał znać ukończeniu "dzieła" i podał linki itp. itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 spoko przez weekend sie zrobi, tylko jak to wystawic? to ponad 7 MB plikow wav 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 spoko przez weekend sie zrobi, tylko jak to wystawic? to ponad 7 MB plikow wav Uzywam Audiacity. Dość wygodny. Moje robiłem na jakiejś stronie netowej. txt2speech. MOzesz do mnei podesłać albo złapać Kilrah (github opentx) i wysłać jemu on wstawi na oficjalny server. Fajne by było jakbys robił głosem kobiecym. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Czy ktoś umie wytłumaczyć to? Lot konkursowy- może 330m w realu i 8.40 wylatane. Logi pokazują czas OK ale wysokość nieco wyższą bo jakieś 2500km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 może źle oceniłeś wysokość i jednak było "troche" wyżej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi