Wojtass_nt Opublikowano 3 Lipca 2014 Autor Opublikowano 3 Lipca 2014 Ale do telemetrii musisz sobie wybrać co ma być pokazywane na tych ekranach. Jak nie wybrałeś nic to nie będziesz mieć nic
Jaccy1 Opublikowano 3 Lipca 2014 Opublikowano 3 Lipca 2014 Ok wpisałem na każdą stronę, zmieniałem ustawienia i nadal nic. Szkoda że nie zgrałem starego firmware. Bym wgrał i widział, czy działało.
ArabaT Opublikowano 3 Lipca 2014 Opublikowano 3 Lipca 2014 Ja jeszcze mam stary soft, to jak chcesz to zgram i wyśle po niedzieli.
Jaccy1 Opublikowano 3 Lipca 2014 Opublikowano 3 Lipca 2014 Dzięki Łukasz, będę szukał po internecie jakiś stary soft bo w sobotę chcę latać
jpd Opublikowano 3 Lipca 2014 Opublikowano 3 Lipca 2014 Panowie jedna uwaga co do wgrywania softów ... Osobiscie przez Companion wgrywam raz na miesiac moze 2 zeby zaktualizować bootloader. Cała resztę flashy robię "z palca" czyli z bootloadrea : Wgrywam żądany plik na kartę do katalogu FIRMWARE potem odąłczam radio od usb i flashuję bootloaderem. Jak mnei coś w firmware wk.... zdenerwuje to wracam do poprzedniego nawet na lotnisku bo siedza wszytkie grzecznie wgrane na karcie.
Jaccy1 Opublikowano 4 Lipca 2014 Opublikowano 4 Lipca 2014 Panowie jedna uwaga co do wgrywania softów ... Osobiscie przez Companion wgrywam raz na miesiac moze 2 zeby zaktualizować bootloader. Cała resztę flashy robię "z palca" czyli z bootloadrea : Wgrywam żądany plik na kartę do katalogu FIRMWARE potem odąłczam radio od usb i flashuję bootloaderem. Jak mnei coś w firmware wk.... zdenerwuje to wracam do poprzedniego nawet na lotnisku bo siedza wszytkie grzecznie wgrane na karcie. Czy byś mógł dokładniej opisać skąd pobrać plik i jak się flashuje bootloaderem?
jpd Opublikowano 4 Lipca 2014 Opublikowano 4 Lipca 2014 http://www.open-tx.org W wersji dla leniwych : https://github.com/opentx/opentx/releases Bootloader : Spróbować zczytać ustawienai modeli z radia do kompanion - > postąpic zgodnie z instruckją -> przeczytac co pokazuje radio na ekranie.
Way Opublikowano 4 Lipca 2014 Opublikowano 4 Lipca 2014 Dd wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem Taranisa. Włączyłem i TO GADA! Później już tylko ogrom funkcji. Do nocy siedziałem i PRAWIE ustawiłem konfiguracje pod model DLG. Wszystko z poziomu aparatury. Z companiona nie korzystałem ale na to czas przyjdzie Mam jeden problem ale zanim go opisze to dzisiaj "lukne" w instrukcję. A nóż i widelec się znajdzie rozwiązanie
Jaccy1 Opublikowano 4 Lipca 2014 Opublikowano 4 Lipca 2014 Już działają ekrany z telemetrią . W opcjach kompilacji nic nie zaznaczyłem i tak wgrałem. Wgrałem kopie modeli i wszystko działa cacy. Jutro jadę latać . Dzięki. Jeszcze będę miał kilka pytań, ale najpierw muszę troszkę polatać
rafo30 Opublikowano 4 Lipca 2014 Opublikowano 4 Lipca 2014 Witam:Mam pytanie wie ktoś gdzie można kupić Taranisa w fajnej cenie poza HK i Banggood był bym wdzięczny bo się bronię przed zakupem turnigy
jpd Opublikowano 5 Lipca 2014 Opublikowano 5 Lipca 2014 Pisałem juz w tym wątku wystarczyło poszukać. Dla leniwych : http://boltrc.com/uk/index.php?route=product/product&path=75&product_id=552
rafo30 Opublikowano 5 Lipca 2014 Opublikowano 5 Lipca 2014 Dzięki jpd widziałem że podałeś link i w miarę ok ☺ ale może gdzieś jeszcze ????
Gość Columb Opublikowano 5 Lipca 2014 Opublikowano 5 Lipca 2014 Ja kupiłem w hk niespełna 2 m-ce temu bez najmniejszych kłopotów. Z cłem wyszedł 720 z ogonem czyli nieźle.
rafo30 Opublikowano 5 Lipca 2014 Opublikowano 5 Lipca 2014 Czyli z hk cło będzie napewno albo z banggood ?
jpd Opublikowano 5 Lipca 2014 Opublikowano 5 Lipca 2014 Wg mnie w tej chwili najtaniej wychodzi u chłopaka z australii w jego sklepie w UK. 0 problemów z zielonymi krasnoludkami z wyciagnietą po naszą kase łapą. Policz Radio+odbiornik+przesyłka+haracz.
tomasz.smolarek Opublikowano 6 Lipca 2014 Opublikowano 6 Lipca 2014 Panowie, pomocy! Kupiłem używany odbiornik V8R4-II (http://frsky-rc.com/product/pro.php?pro_id=11) i nie umiem zbindować go z Taranisem. 1. Który tryb ustawić w aparaturze? D8 czy D16? Domyślam się, że nie LR 2. Mam go bindować w trybie V8_Mode czy D_Mode? A jeżeli w D_Mode, to które piny połączyć (nie mam oryginalnego jumpera) i do którego kanału podać zasilanie?
mgr Opublikowano 6 Lipca 2014 Opublikowano 6 Lipca 2014 Ad2. kanały 1 i 2 na obudowie jest to zaznaczone jakby zworka i literka D. Zasilanie raczej obojętnie ja podawałem na 3 kanał.
Lotnik54 Opublikowano 7 Lipca 2014 Opublikowano 7 Lipca 2014 Ostatnio zgłupiałem i nie mogę ustawić tak aby gaz wysyłał wartość 995. Najmniej wychodzi 1007. Kiedyś udało mi się to, ale dzisiaj chyba kombinuję jak koń pod górę. Pozdrowienia i czekam na pomoc. PS. To dla failsave w KFC32
machina Opublikowano 7 Lipca 2014 Opublikowano 7 Lipca 2014 U mnie w odbiorniku D4R-II spiętym z Pixhawkiem mam od 992 do 2012. W apce zakres od -100 do 100 na gazie. Sent using Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi