sandał Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Cześć,jestem początkującym i chciałbym wiedzieć czy na początek opłaca się kupić tą aparaturę http://abc-rc.pl/Fly-Dream-F6TB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Widziałeś ile kosztuje odbiornik, dla mnie miałoby to znaczenie, bo mam 10 modeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patryk Kukliński Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Lepiej dołóż pieniędzy i kup Turnigy 9x. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vowthyn Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Jak to dołóż? Przecież Turnigy jest tańsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandał Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Jest droższa o 100zl :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vowthyn Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Jest droższa o 100zl :/ To zależy gdzie kupisz. Ja widzę w HK za 54$ z fabrycznym modułem. Po dzisiejszym kursie wychodzi 171,-PLN plus przesyłka, nawet doliczając ewentualny VAT wychodzi 210,-PLN plus przesyłka, czyli nadal taniej, a masz sensowne radio z komputerem, 8 kanałów i opis każdego możliwego aspektu eksploatacji w milionie tematów, a nie wielką niewiadomą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandał Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Przesyłka z HK kosztuje 77$ a poza tym nie umiem robić przelewu ok dzięki wam wszystkim kupię sobie Turnigy 9x na jakiejś polskiej stronie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 w abc jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vowthyn Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Bez jaj. 23,59$ pocztą lotniczą z HongKongu, albo 16,29$ kurierem GLS z Niemiec. Robertus owszem jest, ale wołają sobie za nią 379,-PLN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Oczywista, ale kupno w HK wiąże się z pewnymi komplikacjami, choćby konto na paypalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandał Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 O.O Sprawdzam 2 raz i pisze mi EMS Express (POLAND) 2000g - 2999g $102.63 SingPost AirParcel 3kg / 7-21Days $53.11 Self Collection in Hong Kong OfficeA poniżej są typy płatności No i ten Pay PAL... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vowthyn Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Dodać też trzeba, że kupując w Polsce mamy możliwość reklamacji w sklepie, chociaż przy T9x to problematyczna sprawa, bo prędzej czy później trzeba coś grzebnąć przy nadajniku (wlutowanie rezystora dla symulatora, wymiana modułu na coś lepszego niż fabryczny = odlutowanie fabrycznego przewodu anteny, dodanie gniazda do programatora w celu wymiany firmware. Każdy musi sam ocenić, co mu się bardziej opłaca. Wiadomo że gwarancja w HK jest raczej "wirtualna" bo same koszty odesłania do Chin będą wysokie. Sandał nie wiem jak to sprawdzasz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandał Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Ok.... Myliłem się rzeczywiście kosztuje to 20$ ale został PayPal Wytłumaczy mi ktoś o co chodzi dokładnie z pay palem i za co są tam płatności? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Oczywista, ale kupno w HK wiąże się z pewnymi komplikacjami, choćby konto na paypalu. Nie mam paypala, jak kupowałem wybrałem opcję płatności kartą .. Numer karty + data wygasnięcia i 3 cyferki z tyłu karty i po kłopocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vowthyn Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Z podawaniem numeru karty byłbym ostrożny, w razie czego dochodzenie swoich praw w Chinach może okazać się mocno kłopotliwe. PayPal to znacznie bezpieczniejsza opcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Niby racja, ale na tym opiera się handel w UK, skąd i gdzie robię zakupy i jakoś to funkcjonuje. Fakt, ostatnio mi ogolili konto w banku - ktoś narobił zakupów sprzętu sportowego w USA, ale procedura zwrotu pieniędzy zajęła kilkuminutową rozmowę w banku i wszystko wróciło na koncie do normy ... "Na zachodzie" nie da się zrobić inaczej zakupów, nie ma "za pobraniem" itp. i jakoś to działa. Nawet za głupi bilet autobusowy czy lotniczy trzeba zapłacić kartą podając detale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vowthyn Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Ja też dość często robię zakupy w UK i jak muszę to w USA (na ogół koszty sprowadzenia mnie zniechęcają), ale zawsze miałem możliwość płatności PayPalem. Poza tym może jestem uprzedzony, ale UK to nie to samo co Chiny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandał Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 A co do paypal wytłumaczy mi ktoś o co chodzi..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Może ten temat coś wyjaśni http://pfmrc.eu/index.php?/topic/21921-pay-palwyjasnicie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandał Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Dżenki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi