Skocz do zawartości

Dowcipy i anegdoty modelarskie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapomniany nadajnik-nocna podróż z B.Białej do Krakowa i nazad .

Model szybowca na zboczu bez włączonego odbiornika.

Napęd z akumulatorami i regulatorem w buraki pastewne a reszta fajt,fajt ... Aku i regulator do dzisiaj, do znalezienia w Pobiedniku. Akumulatory Fe a regulator Kontronik... 

Opublikowano

"To nie ma wpływu na pracę silnika" - podstawowy tekst po niewielkim krecie i szybkiej naprawie przy pomocy CA.

Opublikowano
  Cytat

tak, uczę się rosyjskiego..

To mi kolega zaimponował. Brawo! W dzisiejszych czasach, kiedy wszystko co "ruskie" jest be, to trudne wyzwanie.

Życzę koledze by poznał kiedyś takich zwykłych, szarych Rosjan, takich z ulicy czy małych miasteczek, bo to bardzo serdeczni i przyjaźni ludzie. Przekona się kolega wtedy sam, że z charakterem Putina nie mają oni nic wspólnego..

Всего самого наилучшего для Вас..

• Lubię to 3
Opublikowano

Roman, nie przesadziłeś czasem z ilością naj? Wyszło trochę jak "najlepsiejszego" ;)

Wystarczyłoby pewnie Всего хорошего для вас. Wszystkiego najlepszego dla was. Idiomy, związki frazeologiczne i takie tam.

No, ale może się nie znam...

A wracając do tematu, rzeczywiście mam taką "przypominajkę" o bagnecie skrzydła w Orle. Miałem o tym sam napisać ale Marcin mnie ubiegł. Wstawię fotkę potem.

SNV30091_zps3a344f2c.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano

Po rozgrzewce pianką, bierzesz swój dopieszczony model konstrukcyjny, sprawdzasz kabelki, BAGNET, taśmy. Jak wszystko OK to w górę. AAAA jeszcze wypadało by ustawić właściwy model w nadajniku....

Opublikowano

Kiedyś umówiłem się ze Sławkiem na "górce", 20km od domu. Na miejscu zorientowałem się,że aparatury zapomniałem :)

Obróciłem jeszcze raz i w końcu polatałem.

Opublikowano
  W dniu 9.04.2014 o 20:53, RomanJ4 napisał:

To mi kolega zaimponował. Brawo! W dzisiejszych czasach, kiedy wszystko co "ruskie" jest be, to trudne wyzwanie.

Życzę koledze by poznał kiedyś takich zwykłych, szarych Rosjan, takich z ulicy czy małych miasteczek, bo to bardzo serdeczni i przyjaźni ludzie. Przekona się kolega wtedy sam, że z charakterem Putina nie mają oni nic wspólnego..

Всего самого наилучшего для Вас..

I to jest prawda... Oni , każdy z osobna, są wspaniali :)  Coś jak gremliny. Osbno, mili przyjaźni, że do serca przyłóż, ale jako nacja, stają się nieobliczalni :o I nie raz mieliśmy tego przykłady :rolleyes:  I nie, zebym był ksenofob jakiś,czy inny rasaista... Sam mam tam paru kumpli, i bardzo ich cenię i szanuję :)  ale jacy oni wszyscy razem są , kazdy widzi.

A.C.

• Lubię to 1
Opublikowano

To nie oni razem tylko ichnia władza , która od obalenia Jelcyna umacnia się kosztem narodu. Polecam książkę Jurija Felsztinskiego : Korporacja zabójców.Dokładna i szczegółowa diagnoza raka jakim jest władza w rosji , opis pochodzenia konkretnych kacyków i putinowskiego obozu władzy,  służb typu FSB i  metod jakimi się  te osobniki posługują.  Oczy się otwierają natychmiast......... Dla wytrwałych polecam film na YT pt. Przewrót ideologiczny;  kazdy kto pamięta stan wojenny zobaczy  nastęone do dziś lata i wydarzenia jak w zwierciadle. A wykładowca? Trochę was zaskoczy kim jest ta osoba.

Opublikowano

Rosja to bogaty kraj biednych ludzi.

Też słyszałem, że zwykli Rosjanie są mili i gościnni, jednak jak pooglądałem filmiki  z YT co się dzieje na ich drogach to mam wątpliwości. Na jednym nawet gość z ręką w gipsie wyskakuje z bejsbolem na drugiego kierowcę. Trochę już jeżdżę po Polsce, ale takich scen jak tam nakręcili  w ciągu miesiąca to nie widziałem nigdy. Ile samochodów ma kamerki? Parę procent pewnie. To ciekawe co się tam dzieje, jak nikt nie nagrywa. 

Opublikowano
  W dniu 11.04.2014 o 05:36, robertus napisał:

Proponuję nie odbiegać od tematu za bardzo na wschód ;)

W dniu 10.04.2014 o 20:27, SRB napisał:

Rosja to bogaty kraj biednych ludzi.

Też słyszałem, że zwykli Rosjanie są mili i gościnni, jednak jak pooglądałem filmiki  z YT co się dzieje na ich drogach to mam wątpliwości.

Tylko jedno zdanko.

A jacy my jesteśmy wobec swoich, a obcych, zwłaszcza z zachodu ? Wystarczy naszych kierowców w CB posłuchać.. :P

(pardon, wyszły dwa..)

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przed lotem zawsze czytam instrukcję (nie do końca, ale czytam) 

1391446433_faihpr_600.jpg

a po każdym krecie powtarzam:
" ... i wylądował "

• Lubię to 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.