Konrad_P Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Ty Jędrek łobuzie nie rób sobie jaj, to nie ten kadłub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 no właśnie, w jajo to dopiero 1.04 się robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herkristo Opublikowano 29 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 No i co Jędrek? Twój żart ,,spalił się na panewce.''.. Są fachowcy na tym forum, którzy od razu poznali się na Twoim kawale... Zlin jeszcze nie zostal ,,ulotniony'', a na zdjęciu, są widoczne jedynie szczątki kadłuba - ,,Jonasza", który swoim marnym widokiem przypomina znane powiedzenie : Z zestawu powstałeś - w zestaw się obrócisz.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Lepiej pasuje czeskie określenie "z rozsypu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herkristo Opublikowano 29 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Lepiej pasuje czeskie określenie "z rozsypu" Brzmi po prostu- pięknie!! I nie ma wątpliwości o jaką fazę budowy modelu chodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herkristo Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Malowanie skończone!!! Pozostalo jeszcze parę drobiazgów do dokończenia modelu ( mam wielką nadzieję, że kiedyś to się skończy) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Extra jakiś termin na pierwszy lot się kroi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herkristo Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Muszę najpierw wyposażyć model w serwa, popychacze itd. Brrrrrr a tego właśnie najbardziej nie lubię robić. Silnik, który posiadam jest.. niepewny, i przed zamontowaniem w modelu muszę go wyregulować na hamowni. Przy okazji zgubiły się śruby do mocowania skrzydła, i trzeba je zrobić jeszcze raz. Myślę że Kwiecień wystarczy, żeby to wszystko poukładać. Może tak patriotycznie w Maju na Święto Pracy...Taki czyn sobie wymyśliłem..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herkristo Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Wszystkie śrubki warto zabezpieczyć przed odkręceniem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herkristo Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Ponieważ mało było miejsca pod maską ,to regulację paliwa postanowiłem przekazać za pomocą,, wału kardana'' ,, Ja wiem..... , wygląda to na czyste Rokokoko, ale za to precyzyjnie działa ... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 1 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Zboczenie modelarskie To sterowanie gazu czy składu mieszanki ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 1 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Składu mieszanki, coś tu chyba literówka się wkradla;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herkristo Opublikowano 1 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Składu mieszanki, coś tu chyba literówka się wkradla;) oczywiście chodzi o regulację paliwa (już poprawiłem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 1 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Ja wiem..... , wygląda to na czyste Rokokoko, ale bardzo dobrze działa... To nie wygląda jak Rokokoko. To jest czysty hardcor. Jestem pełen uznania pomysłu i wykonania. Takich "wariatów" na tym forum potrzeba więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval_blazej Opublikowano 3 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Nie no. Przy dotychczasowym poziomie szczegółów, byłem pewien, że wszystkie stery będą poruszane przez działające drążki w kabinie, a serwa będę napędzały lalkę pilota. A tu taki zawód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herkristo Opublikowano 7 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Nie no. Przy dotychczasowym poziomie szczegółów, byłem pewien, że wszystkie stery będą poruszane przez działające drążki w kabinie, a serwa będę napędzały lalkę pilota. A tu taki zawód Model jeszcze nie został skończony . Kabina , to osobny rozdział, na długie zimowe wieczory...ale najpierw oblot... może już jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 8 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Witam Po oblocie . Parę fotek i krótki film. Krzysiek na pewno wstawi fotki modelu w powietrzu. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 8 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 O matko ,mało przez to lądowanie nie dostałem zawału. Gratuluje oblotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 8 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Gratulacje. Model w pewnych rękach więc nie było obaw że będzie coś nie tak. Ale z tego krótkiego filmiku widać, że chyba jest trochę nerwowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi