Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powoli rozkminiam temat MiGa-23.

post-7718-0-65989500-1428096135_thumb.jpg

Założenia mam takie: edf 70mm, zasilanie 4S, zmienna geometria skrzydeł, chowane podwozie, sterowanie elevon plus lotki.

Prace w sketchupie trwają.

mig23_01.jpg

W tej chwili najważniejsze problemy to podwozie i zmienna geometria.

Co do drugiego to wymyśliłem sobie, że zamiast robić sterowanie jak w Su-22 to może spróbuję zrobić coś podobnego

Opublikowano

W tej chwili najważniejsze problemy to podwozie i zmienna geometria.

Co do drugiego to wymyśliłem sobie, że zamiast robić sterowanie jak w Su-22 to może spróbuję zrobić coś podobnego

Nie wiem, czy to ma sens, ale  ... przy mechanizmie zmiany geometrii skrzydeł, można pójść na całość i zmieniać środek ciężkości np. pakiet na ruchomej półce.

Jakby nie patrzeć, będzie kolejny wspaniały model.

sterowanie elevon plus lotki.

sterolotki

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Widze ze bedzie podobnie jak moje planowane do Iskry. Tylko u mnie silnik to tgy l2855 2800kv

Mam nadzieje ze zrobisz pomiary jak zakupisz taka konfiguracje ;) bo ja to ooo zejdzie sie :/

Opublikowano

Obawiam się że 450 W do tej turbiny to mało.Ja na takiej spaliłem 600w silnik.Model ważył 1200g.Poza tym zbyt wolny do 4S.

Opublikowano

Opieram się na tym co wyczytałem w sieci.

U mnie zatem nieco mniej. W Komentarzach 45A i 1,2kg

I na 5S pójdzie ale już się grzeje i trzeba uważać.

Silnik już mam więc go nie zmienię

testy są mniej więcej takie

Turnigy L2855 – 2300KV

4S 3300 25C
Vm: 14.42
Ap: 43.44
Wp: 656.3
Thrust(kg) 1.3
g/w: 1.98

5S 4400 65C 
Vm 18.46
Ap 65.07
Wp 1248.0
Thrust(Kg) 2.0
g/w: 1.60

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1601868

Opublikowano

idzie na 5S ,mam dokładnie te same silniki w Mig-u. Pytanie jak długo wytrzymają. Robiłem próbę, pakiet 5000 mAh i gaz na ok. 80 procent, po odcięciu silknik miał niecałe 60 st...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Przyszedł EDF 70mm

Zaskoczył mnie skok łopatek wentylatora, zobaczcie.

IMGP7521.JPG

IMGP7523.JPG

Postawiłem wentylator na wyważarce i niestety nie jest wywazony statycznie. W opisie na HK jest napisane, że jest wyważany dynamicznie, ma to sens?

Opublikowano

Może miałem coś niezbyt optymalne podczas testów, ale pomierzyłem  >1kW  - na mur beton:

silnik CS 480-3300-40EDF (outrunner kv3300)
regulator Turnigy Plush 80A
akumulator Zippy 40C 4S 2650mAh
ciąg statyczny 1,5kg (max 1,6kg) przy poborze 1100W i 80A

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czas płynie, koncepcja się zmieniła. Niestety obawiam się, że podwozia nie będzie, muszę go zrobić lekko, najlepiej pod wyrzut z ręki lub z gumy.

Chciałem taki full wypas, ale lotnisko mi się skończyło, za dużo ludzi łazi mi po drodze, obok buduja się domy. Niedługo nie bedę mógł tam latać.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Do tej turbinki polecam silniczek z tej samej serii Robercie co pisałeś tylko 2800kv pobór to 58A i 930W mocy o ile dobrze pamiętam.A ciąg statyczny 1100g przy zastosowaniu dyszy wylotowej 56mm. Bez dyszy 1350g. Sama turbina naprawdę fajna bardzo dobrze wykonana praktycznie nie wymaga wyrażenia a po zastosowaniu pierścienia naprawdę cicha.A co do samych silników z tej serii począwszy od 2100kv do 2800kv we wszystkich bardzo szybko padają łożysk i czasami trzeba przerzucić ich kilka żeby trafić na dobry egzemplarz tak aby nam troszkę posłużył.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.