Skocz do zawartości

PZL P.11c skala 1/5 - spalinowy model w dużym uproszczeniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Super! Fajnie wyszło!! 

No to teraz, Jak to mówił Siara " Jeszcze tylko cytrynka! oliwka! i gorzaaałaaa". 

Czyli oblot, dokumentacja i na zawody! 

Opublikowano

Dziękuję za miłe słowa, na zawody ten model za "cienki" a i osobiście nie za bardzo lubię rywalizację ale może następny kto wie :)

Opublikowano

Dziękuję za miłe słowa, na zawody ten model za "cienki" a i osobiście nie za bardzo lubię rywalizację ale może następny kto wie :)

Za cienki...? A ja myślę, źe w F4H zrobiłby furorę.
  • Lubię to 1
Opublikowano

Jaki cienki? Dałbym wiele za to żeby mieć cierpliwość do wykonania tylu detali co w tym modelu.

Super gratulacje i czekam na zdjęcia w powietrzu.

Opublikowano

Jeszcze raz dziękuję za pozytywny odbiór mojej pracy.

Dostałem dziś zdjęcia od kolegi elementu na który długo czekałem wieczorem będę przymierzał i aż szkoda malować. :)

post-3269-0-91083000-1459937354_thumb.jpg

post-3269-0-65692900-1459937362_thumb.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano

Ale po co ten pierścień u nasady kołpaka?

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Dla ozdoby i żeby było o czym pogadać ;)

Opublikowano

Podstawa jest jako wzornik od kołpaka jak poniżej dopóki nie wytnę otworów pod łopaty śmigieł ta podstawa służy do trzymania całości zdjęcia były z pierwszych przymiarek. :)

TM_CTback.jpg

Opublikowano

.... Mógłbyś spróbować jednak kupić porządnego pilota, bo trochę odstaje jakością od modelu :ph34r: .

Zrobiłem casting i poważne rozmowy kwalifikacyjne na etat przyjąłem tego pilota  :D za kasę którą oferuje tylko ten się zgodził ;)

1448152134.5132.jpg

Opublikowano

Krzysiek to miałeś szczęście , ja mam już zatrudnionych dwóch takich pilotów , potrzebuje jeszcze jednego do Fokkera 1:4 skala i żaden nie chcę się zgodzić pracować , za żadne pieniądze , może ktoś posiada takiego pilota bezrobotnego to chętnie dam mu zatrudnienie.

Opublikowano

To kiedy podniesiesz mu adrenalinę?

Najpierw musi odbyć kurs spadochronowy ;) a w tym czasie docieranie silnika i możliwe na początku maja strach zajrzy mu w oczy ;)

Opublikowano

Kurs spadochronowy powiadasz... Mój nie pójdzie na kurs ale dostanie pistolet. Dzisiaj wypaliłem na ziemi cały zbiornik paliwa żeby sprawdzić jak to się wszystko razem trzyma i o dziwo nie odkręciła się ani jedna śrubka mimo, że niczym nie zabezpieczałem a waga wędkarska pokazała ponad 5kg ciągu. Na ziemi jest wszystko cacy ale w powietrzu nie będzie już tak różowo coś czuję.

Opublikowano

To dawaj w górę to fajny samolot i lata wdzięcznie, mam ostatnio mało czasu może uda mi się w przyszły weekend odpalić silnik to oblot jak czas i pogoda dopisze jeszcze w kwietniu :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.