MASK Opublikowano Piątek o 20:07 Autor Opublikowano Piątek o 20:07 Dawid, masz za wysoko zbiornik. Oś zbiornika powinna być poniżej głównej iglicy gaźnika. Pętelka na rurce paliwowej pomaga tylko do momentu zassania paliwa do gaźnika, potem paliwo leje się do silnika bez żadnej kontroli. Nawet jeśli opanujesz uruchamianie silnika bez zalewania, to nie wyregulujesz silnika w pełnym zakresie obrotów. 3
mac Opublikowano Sobota o 07:12 Opublikowano Sobota o 07:12 W dniu 25.06.2025 o 22:43, dawid.1234 napisał: Czesc, Mam pytanko bo stałem sie posiadaczem enya 120 odkupionej od kolegi jacekecaj i ktory jak widze pytał o nia w tym watku wcześniej. Potrzebuje jakis pomysłów co może być nie tak bo zamontowałem silnik cylindrem do dołu. Mam tez delikatną pętelke na przewodzie doprowadzającym paliwo (pomarańczowa rurka)ponieważ zbiornik mam troche powyżej gaźnika i musiałem taki patent zrobic zeby mi paliwo gaznika nie zalewała. Silnik na pewno ładnie pracował wcześniej bo Jacek podsyłał mi filmiki a u mnie na 10 prób z 5 konczy i sie tym że silnik kopnie i odkreca sie smigło, z 3 proby konczą sie warknieciem i zaraz gasnie a ostatnie 2 proby nic sie nie dzieje, ani kopnie ani warknie. Za wszelkie pomysły co sprawdzić/zmienic będę bardzo wdzięczny. Podczas przykładania rozrusznika i kreceniu widze ze paliwo jest zaciagane wiec jako tako do silnika dochodzi tymbardziej ze silnik kopie wiec paliwo musi dostawac. Swieca to os max typu "F". Paliwo to 10% nitro, 10% oleju syntetycznego i dodatek 6% oleju rycynowego. Olej rycynowy jak z linku poniżej. Mam nadzieje ze jest on ok. Ładnie sie wymieszał, nic sie nie wytraciło. CASTOR Olej rycynowy do maszyn żużlowych Putoline (8710128741656) • Cena, Opinie • Inne części i akcesoria 16117185746 • Allegro Iglica od składu mieszanki wykręcona o 3 obroty, reszty śrubek nie ruszałem. Obrociłem tez model normalnie cylindrem do góry ale też nic, ani nie kopnie nawet czy nie warknie. Model w pełni gotowy, w zasadzie tylko uruchomic i wyregulować silnik i w gore a tu takie perypetie. Widze po wypowiedziach ze koledzy maja wiedze na temat silników enya więc moze cos podpowiecie. Czy ten czerwony kabelek z fajką jest tylko do rozruchu czy masz zamontowany jakiś układ podżarzania świecy podczas pracy silnika?
dawid.1234 Opublikowano Niedziela o 18:37 Opublikowano Niedziela o 18:37 Dzieki Marcin, uświadomiłem sobie ze działa to jak przy ściąganiu paliwa z baku gdzie po zaciągnięciu paliwo jaz samo leci i ta moja pętelkę jest bezsensowna. Zamontowałem silnik na stanowisku testowym i ruszył normalnie choć po odjęciu zarżenia świecy dosyć mocno faluje obrotami wiec muszę jeszcze pokombinować, może nawet zamontuje podkładowy podgrzewacz świecy a to co widoczne na zdjęciu to akurat wyprowadzenie żarzenia świecy. Enya ma tak usytuowana świecę ze po założeniu zwykłej fajki jest ona koło 1 cm od smigła wiec po rozruchu silnika trzeba by bardzo uważać żeby ja zdjąć i nie dotknąć śmigła. Baku w modelu nie obniżę, nie ma takiej możliwości wiec pozostaje mi jedynie zamontować silnik bokiem akurat gaźnik będzie na wysokości górnej ścianki baku wiec będzie ok. Szkoda mi tylko ciąć maskę bo w pozycji odwróconej ładnie się enya chowała ale nic lepszego nie wymysle i tak musze zrobić.
Paweł Prauss Opublikowano Niedziela o 19:12 Opublikowano Niedziela o 19:12 33 minuty temu, dawid.1234 napisał: Dzieki Marcin, uświadomiłem sobie ze działa to jak przy ściąganiu paliwa z baku gdzie po zaciągnięciu paliwo jaz samo leci i ta moja pętelkę jest bezsensowna. A nie mówiłem...
jarek996 Opublikowano Niedziela o 21:12 Opublikowano Niedziela o 21:12 1 godzinę temu, Paweł Prauss napisał: A nie mówiłem... Ale przez dwie petelki, moze by juz NIE polecialo 😅 1
dariuszj Opublikowano Poniedziałek o 12:57 Opublikowano Poniedziałek o 12:57 15 godzin temu, jarek996 napisał: Ale przez dwie petelki, moze by juz NIE polecialo 😅 Zamiast pętelek wystarczy zrobić jeden mocno zaciśnięty supeł i wtedy na pewno nic nie poleci 1
jarek996 Opublikowano Poniedziałek o 13:28 Opublikowano Poniedziałek o 13:28 30 minut temu, dariuszj napisał: Zamiast pętelek wystarczy zrobić jeden mocno zaciśnięty supeł i wtedy na pewno nic nie poleci Teraz dopiero to piszesz! On juz przerobil na boczny, a jednak BYLO jakies rozwiazanie!
Paweł Prauss Opublikowano Poniedziałek o 16:58 Opublikowano Poniedziałek o 16:58 4 godziny temu, dariuszj napisał: Zamiast pętelek wystarczy zrobić jeden mocno zaciśnięty supeł i wtedy na pewno nic nie poleci Wazektomia?
mac Opublikowano Poniedziałek o 18:14 Opublikowano Poniedziałek o 18:14 23 godziny temu, dawid.1234 napisał: Zamontowałem silnik na stanowisku testowym i ruszył normalnie choć po odjęciu zarżenia świecy dosyć mocno faluje obrotami wiec muszę jeszcze pokombinować, może nawet zamontuje podkładowy podgrzewacz świecy a to co widoczne na zdjęciu to akurat wyprowadzenie żarzenia świecy. Baku w modelu nie obniżę, Miałem w OS 91 Surpass podobny problem. Odwrócony silnik, wysoki poziom paliwa nad gaźnikiem, zalewanie podczas pracy na niskich obrotach, kopanie całym modelem. Wymieniałem świece na różnych producentów wszystko na nic. W końcu założyłem podżarzanie składające się z: https://modelemax.pl/pl/elektronika-inne/29273-jeti-przelacznik-pradowy-sp-06-j-sp06?fast_search=fs oraz jednego akumulatorka AA NiMH VARTA 2600mAh. Od tamtej pory zapomniałem o problemie. Mam żarzenie świecy do rozruchu i pracy na wolnych obrotach pod przełącznikiem. Położenie drążka gazu decyduje o momencie w którym zadziała żarzenie. Z kablami wszystko wyszło około 50- 60g. Zrób test na odwróconym silniku na niskich obrotach. Jeżeli z żarzeniem na świecy będzie ok to montuj podżarzanie. Fajkę już masz;)
paweln7 Opublikowano Poniedziałek o 19:28 Opublikowano Poniedziałek o 19:28 Witam Jest gotowy podżarzacz sprawdziłem na kilku sztukach ( Uwaga nie działała jeśli podpinasz kilka sztuk w modelu wielosilnikowym ) https://pl.aliexpress.com/item/1005005630963229.html?spm=a2g0o.cart.0.0.776c452cMFjT2C&mp=1&pdp_npi=5%40dis!PLN!PLN 199.97!PLN 63.99!!PLN 63.99!!!%40211b612817513114857188426e2d53!12000038262363297!ct!PL!4762699277!!1!0&gatewayAdapt=glo2pol
dawid.1234 Opublikowano Poniedziałek o 20:31 Opublikowano Poniedziałek o 20:31 52 minuty temu, paweln7 napisał: Witam Jest gotowy podżarzacz sprawdziłem na kilku sztukach ( Uwaga nie działała jeśli podpinasz kilka sztuk w modelu wielosilnikowym ) https://pl.aliexpress.com/item/1005005630963229.html?spm=a2g0o.cart.0.0.776c452cMFjT2C&mp=1&pdp_npi=5%40dis!PLN!PLN 199.97!PLN 63.99!!PLN 63.99!!!%40211b612817513114857188426e2d53!12000038262363297!ct!PL!4762699277!!1!0&gatewayAdapt=glo2pol Własnie zamowiłem taki podgrzewacz i sam jestem ciekaw jak on sie bedzie sprawował. Zasilałeś go z osobnej baterii najpewniej a jesli tak to jakiej pojemność użyłeś ? Twoj patent Macieju tez spoko, lekko wychodzi. Poki co zobacze jak poradzi sobie ten podgrzewacz z ali. Silnik zamontowany cylindrem do dołu w modelu probowałem odpalic wielokrotnie ale tylko raz odpalił na jakies 10 sekund po czym zgasł sam a wiekszosc pozostałych prob konczyła sie kopaniem i odkrecaniem smigła i nie mam juz checi takiego polozenia testować. Zamontuje go bokiem, ewentualnie pod katem ale tak żeby gaznik juz był na jednym poziomie ze zbiornikiem. Powinno to pomoc i w koncu mysle ze model poleci.
paweln7 Opublikowano Poniedziałek o 20:44 Opublikowano Poniedziałek o 20:44 10 minut temu, dawid.1234 napisał: Własnie zamowiłem taki podgrzewacz i sam jestem ciekaw jak on sie bedzie sprawował. Zasilałeś go z osobnej baterii najpewniej a jesli tak to jakiej pojemność użyłeś ? Wpinasz w odbiornik i bierze prąd z zasilania odbiornika ja wpinam w osobny kanał przez V kabel
Rekomendowane odpowiedzi