Ziggy Opublikowano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2019 Witam, Nareszcie sukces. Tak to zrobiłem i pasuje bez problemów. Ta śruba moge spokojnie docisnac skrzydla.Schodza sie bez problemów A tak wyglada calosc po złożeniu. Teraz musze dokończyć polaczenia serw. Koniec budowy juz niedługo. Ziggy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2019 Piękny model. Ja bym zaproponował nakrętki kontrujące na tej śrubie rzymskiej, przynajmniej jedną na haku z prawym gwintem. Tak dla świętego spokoju. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziggy Opublikowano 18 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Witam, Rozpocząłem wklejanie klap, uzywam żywicy ( powolnej ). Wychylenia pomierzone, dobrze pasuje. Ale od wczoraj zrobilo sie ciepło i będzie to trwało az do Piątku, ma pomoc dojść do 45 C Koniec klejenia bo żywica robi sie twarda juz przy mieszaniu. Fotka z temperatura dzisiaj o 1630 - w cieniu. Jesli jest zimno w Polsce to zapraszam do wzięcia tego naszego ciepła. Ziggy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 W polsce mamy temperatury ok 10-12 stopni.Nienormalne jak na tą porę roku.Model przepiękny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Na fotografii widać żeberka przy kadłubowe skrzydła . Są takie bez noska.Czemu ma to służyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziggy Opublikowano 26 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 Witam, Dzisiaj troche do przodu. Zamontowalem servo do steru kierunku i podloczylem wszystko bardzo cienkimi linkami - zestaw Dubro. Działa dobrze. Narazie zrobiłem popychacze do lotki i steru wysokości skrzydla lewego. Wklejam pozostałe czesci to drugiego skrzydła i za pare dni będzie zrobione. Teraz mam przerwę w pracy, więcej czasu na modelowanie. Wesołych Swiat dla wszystkich modelarzy. Ziggy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziggy Opublikowano 5 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2020 Witam, Dzisiaj pracuje w domu. Niesamowite co sie dzieje w Australji. Ogromne pożary. W Adelajdzie było 42 stopni w piątek a dzisiaj tylko 14 stopni i pada. Wszystkie polaczenia i napędy skończone. Rurka pitota zamontowana, ster kierunku podłączony. Teraz musze zrobić klapki to zamknięcia okienek dla serw. Wywazenie i bede gotowy do lotu. Ziggy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziggy Opublikowano 6 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 Witam, Skrzydla skończone. Teraz polonczenia w kadłubie.Taka jest bateria, odbiornik z Gyro ( mysle ze sie bardzo przyda ) i dostałem taki wyłącznik, nie bede musiał nic przekładać w kabinie. Mam plan w ten weekend aby wyważyć model. Oblot za 4 tygodnie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziggy Opublikowano 15 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Witam, Zrobilem takie cos do wyważenia modelu. Uzylem elementy z Great Planes CG Balancer. Moge teraz dokładnie dobrać wymiary do szerokości kadluba. Podstawa jest bardzo stabilna. Zrobilem probe z kadlubem - na razie wszystko OK. Dzisiaj bardzo wieje wiec nie moge wyważyć całego modelu. Prognoza pogody jest dobra na poniedziałek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 15 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Gratuluję dokończenia tego pięknego ale trudnego w budowie modelu. Obserwowałem cały czas relacje , jestem pod ogromnym wrażeniem twojej konsekwencji wytrwałości . Trzymam kciuki za 4 tygodnie pozdrawiam Mariusz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziggy Opublikowano 23 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Witam, Dzisiaj wyważyłem Nietoperza - musze dolozyc 585 g do nosa. Cala waga gotowa do loty wyszła 12.38 kg, Więcej niz podaje Oldgliders ale jeden modelarz ze Szwajcarji mial 11.5 kg bez wyposażenia. Przy tej powierzchni skrzydel mysle ze będzie OK. Ogłaszam budowe NIETOPERZA za zakończona. 3 lata, 6 miesięcy i 7 dni. Tak naprawdę to sama budowa sprawiła mi przyjemność i teraz wracam z powrotem to PZL P11C. Ziggy 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 23 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Gratuluję. Kiedy oblot? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 23 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Gratulacje Wysłane z mojego SM-J701F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziggy Opublikowano 1 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 Witam, Dzisiaj niespodzianka dla mojej zony. Przyszła Wilga 1/4 scale ( Frish model ).Dostalem ten model od mojego kolegi, nie używał jej do holowania od 10 lat. Została przemalowana i dostała znaki rejestracyjne takie jak to było w aeroklubie szczecińskim. To był pierwszy lot samodzielny mojej zony na tym samolocie i zrobiła około 2000 holów. One sie tego nie spodziewała i w nagrodę dostałem dwa drinki ( gin & tonic ) Nie wiem czy dam rade na uruchomienie Wilgi na oblot Nietoperza - lot zaplanowany na 22 Marca.Musze zalozyc nowe amortyzatory do podwozia. Ziggy 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpazo Opublikowano 1 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 Piękny zestaw, z tego co zrozumiałem Żona jest pilotem więc Zigi ma wielkie szczęście. Żona będzie Nietoperza holować, i to jest to. Brawo i wielkie gratulacje. Władek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
songbird Opublikowano 1 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 Ziggy, fantastyczne lotnicze zoo! Gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 1 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 Jak typowe malowanie Wilgi mi się średnio podoba tak ta wygląda znakomicie . Nie wiem jak z widocznością na niebie ale powinna być chyba dobrze widoczna ? Gratulacje, fajny zestawik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziggy Opublikowano 22 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Witam wszystkich modelarzy, W nieprzewidywalnych czasach chce dodać cos na pozytywna nutę : NIETOPERZ zostal dzisiaj oblatany z Komarem 1/4 skali zbudowanym tutaj w Adelajdzie przez mojego kolega. Zrobione 3 loty i chyba musze odjąć troche ciężaru z nosa bo ster wysokości jest bardzo soft. Krazy bez problemy i jest bardzo stabilny. Na razie zdjęcia i przygotuje film później. Trzymajcie sie i NIE dajcie sie temu wirusowi. 2 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 22 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Gratulacje, czekamy na film. To u Was tak zimno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 22 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi