Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To teraz poprosimy o film bardziej optymistyczny i oddepresowujący :)

Wojtek, to jest właśnie odstersowujacy filmik. 40 min spokojnego krążenia w termice i wszystko się dobrze kończy :) Czego chcieć więcej... 

Opublikowano

Sorry za OT ale nie mogłem się powstrzymać.

Wojtek, to jest właśnie odstersowujacy filmik. 40 min spokojnego krążenia w termice i wszystko się dobrze kończy :)Czego chcieć więcej... 

Szklaneczki myszowatej z lodem. :)  ;)

Opublikowano

Już się zapisałem i nie ma to tamto aby jakiś strajk czy egzaminy pokrzyżowały mi plany.

Wojtuś no to nie masz wyjścia musisz się zrobić na bóstwo, mój ,,słoik,, będzie Cie wypatrywał ;)

Opublikowano

Q....wa. Pizgnelo (szkwał taki zdrowy) przy ładowaniu i ma kadłub w dwóch kawałkach. Nawet pręt od wysokości wypadł z rurki. Słabe te Jantary. To ten co w Bułgari sam latał nad namiotami. Ogon odpadł od reszty. Muszę latać Pikiem, którego nie lubię.

Opublikowano

Q....wa. Pizgnelo (szkwał taki zdrowy) przy ładowaniu i ma kadłub w dwóch kawałkach. Nawet pręt od wysokości wypadł z rurki. Słabe te Jantary. To ten co w Bułgari sam latał nad namiotami. Ogon odpadł od reszty. Muszę latać Pikiem, którego nie lubię.

Kurde niedobrze, że na początku sezonu tracisz dobry i wlatany model. Wielka szkoda, współczuje.

Opublikowano

Czy komuś zdążają się loty 3min z 180m? Bo zawsze wszędzie oglądam jak się ludzie wykręcają z 10-15m :) czy taki poziom to już jest standard czy o tych gorszych lotach się jakoś nie wspomina. Pytam bo jadę do Bielska totalnie zdemotywowany swoimi umiejętnościami. Latam praktycznie sam bez punktu odniesienia i takie treningi w mojej ocenie mało rozwijają. Jak żyć? :D

Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Paweł oczywiście, że zdarzają się loty nawet z 200m, które nie przekraczają 4min.  :)

Wszystko zależy od warunków w powietrzu. Nie przejmuj się tylko trenuj a zobaczysz że takie loty będą coraz rzadsze choć będą się zdarzały.

Opublikowano

Czy komuś zdążają się loty 3min z 180m? Bo zawsze wszędzie oglądam jak się ludzie wykręcają z 10-15m :) czy taki poziom to już jest standard czy o tych gorszych lotach się jakoś nie wspomina. Pytam bo jadę do Bielska totalnie zdemotywowany swoimi umiejętnościami. Latam praktycznie sam bez punktu odniesienia i takie treningi w mojej ocenie mało rozwijają. Jak żyć? :D

Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka

Paweł, zobacz tutaj na wysokość startów i czasy lotów. Dużo zależy od warunków - wiatr, czy start po deszczu, umiejętności też :)

Wyniki z ostatnich zawodów Eurotouru w Niemczech. Detale w zakładce "Results_Gruppen 2019'

https://burgpokal.com/ergebnisse-results?fbclid=IwAR3BgjRFq-Xba6nMISWydBi3kgAyB2Cu5rReZon7sp59ftJ_6FpR1PuzxS8

Polatamy w Bielsku ;)

Opublikowano

Oczywiście, że się zdarzają. Wystarczy, że u nas dmuchnie z południa, to będziesz się cieszył, że 3 minuty wylatałeś :D A loty na 10m, to raczej w finałach. W eliminacjach można zrobić taki lot w dwóch przypadkach, albo jak masz same loty po 1000, to w ostatnim możesz zaszaleć, albo jak masz już dwa loty uwalone ;)

Opublikowano

Loty 3min to nic nadzwyczajnego.

Tak jak napisano, zależy co w powietrzu się dzieje. Wystarczy zimny front i krzywa wznoszenia na silniku może być lustrzanym odbiciem krzywej opadania po wyłączeniu silnika.

A właśnie sprawdziłem prognozę pogody http://www.meteo.pl/um/php/meteorogram_id_um.php?ntype=0u&id=686 i zastanawiam się czy do Jantara nie zamontować jakiś pływaków ;)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.