wojcio69 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Mam większą adrenalinę jak podczas ostatnich meczy naszych siatkarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Nasze zdjecie z ceremonii otwarcia jest tu: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10219183147598419&set=pcb.307984683333968&type=3&theater&ifg=1 Pierwszy dzień za nami. Jutro ma trochę powiać. Trochę czyli 6 m/s (do 11 m/s w porywach). To jeszcze nie jest wiatr ale będzie trochę "sortowania" w czołówce. Przy takim wietrze da się latać nawet modelem bez balastu choć delikatne dobalastowanie na pewno pomaga. W środę ma wiać ok 8 m/s do 14 w porywach. Te dwa dni zadecydują o końcowej klasyfikacji. Dzisiaj było upiornie gorąco. Po 19:00 była burza ale "przeszła bokiem". Warunki były niby pokojowe ale wcale nie łatwe. Były loty w których dolatanie było "skrobaniem na rzęsach" (niektórzy nazywają to rzeźbieniem w g...) i takie w których gdzie by się nie poleciało to wszędzie zabierało. Lata nas 16 na raz. O dziwo nie ma kolizji i większość lata trochę zachowawczo - no bo to MŚ. Nawet Joe Wurst w ostatnim locie wyłączył się na 128 m (ja na 178m) i, o dziwo, on ledwie dolatał i to tylko dzięki świetnemu pilotażowi i walce do końca a ja miałem spokojny, nudny lot - na prawdę, przez 60-70% czasu nie dotykałem drążków. To akurat dzięki Jantarowi Magic. Model mam nie "wlatany" i do pełnego "zaprzyjaźnienia" daleka droga ale lata tak cudnie, że wstyd by było go nie zgłosić i nie latać. Adaś (nasz junior) też lata Magic'iem. W jego locie za 1000 sytuacja była przezabawna. Plan lotu był prosty - 100 do 120 m (albo i więcej) i w lewo bo tam są szanse na noszenie. Adaś ze 20 razy powtórzył, że poniżej 100m to on sie nie wyłączy. Plan nie został zrealizowany bo w 5 sekundzie lotu Adaś przez nieuwagę wyłączył silnik. Na około 50 m wysokości. No i się zaczęło dziać. Adaś walczył dzielnie, dolatał, wylądował z dziobem na tej czerwonej szmatce i "łatwo" zgarnął 1000 pkt. Nie mamy jeszcze wyników ostatniego lotu ale jest prawdopodobne, że też może mieć 1000. Ogólnie to mieliśmy dobry dzień z planowaniem lotu. W chyba 90% przed startem wiedzieliśmy gdzie polecieć i po 15 sekundach na silniku "obserwacje meteorologiczne" były potwierdzone. Pozostałe 15 sek to było głównie udawanie, że nic nie ma i centrowanie komina przed wyłączeniem. Prawdziwa zabawa zacznie się jutro. Przepraszam, że nie rozumiesz. Wiesz Czarek. To co robisz to zwykłe... nie nie będę się wyrażał. W pierwszej wersji było słowo "przepraszam" - wyedytowałeś post i dodałeś "przepraszam, że nie rozumiesz". Ja to czytam - "przepraszam, że jesteś idiotą". Ten idiota to do mnie. Na tym poziomie nie zwykłem dyskutować. Nie oczekuję przeprosin. Pozdrawiam Cię serdecznie ale spotkanie z Tobą nie sprawi mi przyjemności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Wiesz Czarek. To co robisz to zwykłe... nie nie będę się wyrażał. W pierwszej wersji było słowo "przepraszam" - wyedytowałeś post i dodałeś "przepraszam, że nie rozumiesz". Ja to czytam - "przepraszam, że jesteś idiotą". Ten idiota to do mnie. Na tym poziomie nie zwykłem dyskutować. Nie oczekuję przeprosin. Pozdrawiam Cię serdecznie ale spotkanie z Tobą nie sprawi mi przyjemności. Jak dla mnie to po prostu brak klasy człowieka. Okazuje się że słowo "przepraszam" kością w gardle mu stało i nie był w stanie tego przeboleć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 W kwestii formalnej. Cholerny link z fejsbóka nie działa .-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Ten cały czas nadaje https://m.facebook.com/nicknickbox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Ktoś z szanownego grona wytłumaczy w skrócie o co ten kolejny szitstorm? Mam coraz większe wrażenie że jedyny spokojny wątek to giełda Stare chłopy a patrząc z boku to jak dzieci w piaskownicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Czasami ludzie zapominają się w internecie (na forum). Niektórzy mniej inni bardziej swiadomie, a jeszcze inni z premedytacją, ale to zwykłe swinie .-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Widzisz Paweł bo nawet w spokojnym wątku i w zwykłej relacji z zawodów komuś to nie pasuje i koniecznie chce zaistnieć lub pochwalić się swoim dowcipem. Tylko nie zdaje sobie sprawy, że nikogo poza nim to ani nie śmieszy ani nie interesuje. OK to jest z mojej strony ostatni post w tej sprawie a za niedługi czas posprzątam te bzdury i OT i zostawię tylko to co istotne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Jedno zagadnienie poruszone bardzo ciekawe przeszlo natomiast bez echa. Podcinanie bąbli powietrznych wprowadzając rotacyjne zawirowanie u ich podstaw. Ciekawa technika jeśli jest to świadomie robione. W F1A często zawodnicy biegają pod modelem kręcąc koszulka cel mają ten sam. ps/ Strasznie jesteście spięci... luzu trochę. Znam Czarka od lat i ostatnią rzeczą o jaką bym go posądził to wkładanie wam kijka w szprychy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quant Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Ciekawe jest też zastosowanie baterii 4S u niektórych zawodników. Już się nawet przez chwilę zastanawiałem czy sobie takiej nie sprawić ale... Bateria to raz a silnik to dwa. Trzeba by chyba zmienić też silnik!!! Moim zdaniem zysk jest problematyczny, waga baterii wyjdzie podobnie a bateria grubsza i będzie ciasno, trochę mniejsze prądy będą płynąć w kablach. Chyba nie ma to większego znaczenia. Ale może się mylę... Ciekawe jak tam dzisiaj w zawodach bo na razie nic nie piszą Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Tomek super. Wojtek chyba ewidentne ma pecha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 To wszystko zależy czego oczekujesz i jak chcesz latać. Jeśli tylko treningowo bez tego dreszczyka zawodniczego to pakiet 3s w zupełności wystarczy. Ale jak latasz już zawodniczo i walczysz o wejście do finału to 4s daje dużo więcej niż 3s. Waga w tym momencie nie jest, aż tak znacząco większa a zysk przy 4s ogromny. Jest tak szukasz na niskiej wysokości komina raz tu raz tu i niestety nie znajdujesz go. Wówczas trzeba podciągnąć. Zawodnicy obecnie robią to na 3s przed końcem czasu. Przy pakiecie 4s model wyrwie i zrobi te 20-50m na 3s będzie to znacząco mniej. To jak już pisałem zaczyna być tendencja że piloci zmieniają napędy na takie które tolerują zarówno 3s jak i 4s. Nawet z tego co zauważyłem w modelu 1020g zastosowany jest napęd 4s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Nie tylko Tomek super. Młody Adaś właśnie zaliczył trzeciego tysiąca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Tomek zaliczył dzisiaj dwa dobre loty po 1000 i jeden słabszy bo lądowanie na zero. Szkoda bo byłby dużo wyżej w kolejce a co za tym idzie pewnie w klasyfikacji generalnej. Adaś junior lata świetnie ale jak słyszałem jest niezadowolony i mu mało. Wojtek ma raz świetny lot raz pechowy. Ale to wszystko się jeszcze mocno zmieni jutro będzie pizgać mocniej niż dziś. Dziś widać, że wiało w 4 i 5 rundzie i chłopaki latali w okolicach 200m-230m. W 6 -tej ostatniej dzisiejszego dnia z godziny na godzinę wiatr ustawał bo wyloty były już do 100-130m. Oczywiście ci słabsi latali cały czas pod 200m lub więcej ale mówimy tu o tych dobrych a przede wszystkim naszych chłopakach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 No no, jest ciekawie http://mcttrnava.sk/cms/news.php?extend.113 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 No no, jest ciekawie http://mcttrnava.sk/cms/news.php?extend.113 Będzie jeszcze lepiej jak wprowadzą 6 rundę w której Tomek ma 1000pkt. Po piątej jest 6 zobaczymy który będzie po 6 rundzie. Między 5 miejscem Czecha a Tomkiem różnica 2,74pkt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 No to są pierwsze tysiączki. Gratulacje Tomku. W rundzie 4 pierwsza, czwarta, piąta, szósta i ósma kolejka, w rundzie 5 pierwsza, trzecia, szósta i siódma kolejka, w rundzie 6 pierwsza kolejka, miały problem z dolataniem? Tak dmuchało? A co się stało, że w rundzie 6 w piątej kolejce? Aż 6 zer Jak znajdziecie chwilkę to rzućcie jakieś info. Wyczynami młodego Adama jestem mile zaskoczony. BRAWO ADAM!!! TAK TRZYMAJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Dobra, dobra a gdzie się podział Wiesław w 6 rundzie? Wróć już się wynik pojawił albo cztery oczy to jednak dla mnie mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Lataluśmy do 19:40. 7-ma runda wylatana. Dluuuuugi dzień był. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 O to dziś sporo polataliście. Faktycznie macie rozpiskę na 20 rund? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi