TommyTom Opublikowano 6 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Na 15T latam ze śmigłem GM15x8 na baterii 850 3S oraz GM15x8/GM14x10 na baterii 1300 3S. Dla modelu 1,5g spokonie idzie na 200 m w 30s na wiaterku 6-7ms. Latałem też modelem z balastem do 2,1kg i też poszedł. W tym przypadku rakiety już nie ma, ale idzie. Jak szukasz rakiety to wyższe modele tego silnika i na 4s proponuję, tak pod 1000W Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 6 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 A jak sprawdzisz tą temperaturę. Mi do głowy nie przyszło sprawdzać i być może dla tego model dalej lata spokojnie na tym silniku. Na ziemi to termometrem W powietrzu telemetrią np. Jest też w vario pitlabie czujnik temp. z logerem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 6 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 No mi właśnie chodzi o temperaturę w powietrzu bo na ziemi to co to za pomiar. Telemetria, tak to rozwiązuje problem. Cóż ja jej nie mam więc dlatego pytałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Lepszy pomiar kontrolny na ziemi niż żaden i yolo w górę mniejsza z tym ktoś nie potrzebuje to nie robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 6 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Kurde, ale macie problem z tą temperaturą. Dotykasz kadłuba, jak klei się laminat, albo wręga odkleja to znaczy, że za ciepły .-) Spaliłem dwa sk3 w respekcie (za słabe, model za ciężki) włożyłem czujnik temp i pika jak jest więcej niż 70*C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Większość wyposażenia już dotarła teraz pytanie lutujecie regulator do silnika na stałe czy bardziej praktykowane są konektory? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Lutujemy. Żadnych gold-ów żadnych złączek. Widziałem już osobiście 2 zdarzenia związane z przejściówkami które w jednym wypadku spaliły regulator a w drugim silnik. Silnik zjarany przez przejściówkę to nawet na naszym lotnisku w tym roku podczas zgrupowania kadry narodowej F5J. Lutuj, tego się nie wyjmuje w czasie sezonu ewentualnie dopiero po sezonie lub nawet dwóch sezonach jak trzeba poddać silnik konserwacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Większość wyposażenia już dotarła teraz pytanie lutujecie regulator do silnika na stałe czy bardziej praktykowane są konektory? Ja lutuję i to na krótko. Im krótsze kable między silnikiem i reglem tym lepiej. Zwykle odlutowuję kable z regla i przylutowuję bezpośrednio do płytki regla to co wystaje z silnika. Potem tylko termokurcz na regiel i tyle. Trzeba tylko sprawdzić kierunek obrotów przed lutowaniem :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Trzeba tylko sprawdzić kierunek obrotów przed lutowaniem :-) Te lepsze regulatory mają możliwość programowo zmienić kierunek obrotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Może te lepsze mają. Te najlepsze nie mają ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Ok dzięki za info regiel to jeti spin 60 + jetibox Obroty do wyboru programowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 W Jeti Spin 60 można programowo zmieniać kier obrotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2019 Mikołaj trochę spóźniony ale dotarł Jantar Magic od Wojtka odebrany. Wystarczyło ustawić i oblatać. Dziś miałem tylko kilkanaście minut aby polatać ale to wystarczyło żeby zeszło ciśnienie Nazwa modelu trafiona w punkt model lata magicznie Teraz tylko czekać na słoneczne dni żeby jakąś termika ruszyła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Model69 Opublikowano 10 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2019 Nie rezygnujesz z F5j widzę, gratuluję modelu i jakby co to masz mój nr tel w razie jaky Ci się znudził Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 10 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2019 Fajna maszyna, gratuluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 10 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2019 Cudo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SAPER Opublikowano 10 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2019 Podeslesz jakiś kontakt do producenta ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 No to mamy. Finał EUROTOUR 2020 oficjalnie we wrześniu w Szczecinie!!! No to ja pie%$#&^. Będzie się działo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 A gdzie jest kalendarz na 2020. W zeszłym roku był już w październiku a teraz jak nie było tak nie ma. Cóż koniec sezonu bardzo zobowiązuje więc macie przepierniczone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 Przecież kalendarz był wieszany tu kilka razy. :-) Formalny i ostateczny będzie jak FAI opublikuje swój bo to są wszystko imprezy zaliczane do World Cup. Tak ukradkiem, to będzie chyba pierwsza impreza cykliczna we wszystkich dyscyplinach modelarskich z finałem u nas (w Polsce). Ale ja z północy, ja się nie znam, ja nic nie wiem i w ogóle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi