Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zawody zdecydowanie bez dużej publiczności. Jak ktoś wpadnie popatrzeć to gonić nie będę ale goście muszę być odpowiedzialni i jak coś im dolega lub miał kontakt z kimś kto właśnie zachorował to lepiej niech zostanie w domu.

• Lubię to 1
Opublikowano
3 godziny temu, Konrad_P napisał:

Zawody zdecydowanie bez dużej publiczności.

Bardzo rozsądnie. Ja miałem zamiar pokibicować Wam w Zielonej Górze ( mam blisko) szkoda ,że odwołano zawody ale z drugiej strony chyba w tym roku sobie odpuszczę , trzeba być odpowiedzialnym . Zresztą patrzenie z daleka to nie dla mnie  , lubię porozmawiać z zawodnikami obejrzeć, pomacać modele:) a w tym roku to by raczej nie było zbyt rozsądne .Ale za rok to być może nawet wystartuję razem z wami ? Pewnie prostym modelem ale co tam: będę co najwyżej tłem dla reszty natomiast zakosztuję smaku sportowej rywalizacji. 

Opublikowano
6 godzin temu, Konrad_P napisał:

Miało być w ten co Zielona czyli 17-18 kwiecień lub następny weekend czyli 24-25 kwiecień 2021r.

Będzie prawdopodobnie nowe miejsce ale prawie w tym samym miejscu. Problem tylko taki, że tam jest 2000h łąki i nic więcej nawet ponoć jednego drzewka.

Konrad, decyduj możliwie szybko.

Ja bardzo chętnie wystartuje ale przy wariactwie z przenoszeniem terminów wszelkich imprez sportowych ciężko sobie coś planować. Każdy sztywny termin jest na wagę złota :)

Opublikowano

To nie jest takie proste ustalić termin. Sam jeszcze nie wiem czy w ogóle w tym terminie pozwolą nam wjechać na łąkę.

Poza tym logistyka też jest skomplikowana, bo jeśli mają to być dwudniowe zawody to trzeba załatwić jakiś hotel, wyżywienie i tam takie.

Jeśli uda mi się porozumieć z właścicielem do końca marca to będzie bardzo dobrze. Niestety załatwiane jest to na zasadzie kolega kolegi zna kolegę który zna właściciela. W tej chwili jestem zależny od dobrej woli innych. Jak już, to za drugim razem będzie dużo łatwiej.

Opublikowano

Myślę sobię że ludzię na jednodnowę latanię też przyjadą :D

To tak gdyby były problemy z dwudniowym. Hoteli/pensjonatów wszędzie masę jest

Opublikowano

UWAGA latacze F5J

Na początku czerwca tj  w dniach 11-13 czerwca 2021 albo w dniach 3-5 czerwca 2021 odbędą się zawody F5J oraz zgrupowanie Kadry Narodowej F5J. Zawody odbędą się w Jaworze na miejscu zeszłorocznych zawodów. Noclegi będą w tym samym hotelu w Jaworze oraz będzie można nocować na lotnisku w namiotach.

Zawody będą miały formułę OPEN w związku z czym będzie mógł wystartować każdy chętny. Obecność dla zawodników Open nie jest obowiązkowa, za to dla zawodników Kadry Narodowej obecność jest obowiązkowa i będzie sprawdzana lista obecność na której zawodnicy Kadry będą musieli się podpisać. Dlaczego to pewnie kadrowicze wiedzą.

Zawody planuję zrobić duże i poważne ale trochę w innej formule. Chciałbym aby się zgłosiło minimum 25-30 zawodników z kraju. Jeśli Czesi nie będą mieli w tym czasie swoich zawodów to prawdopodobnie wpadnie kliku zawodników z Czech.

Będę na bieżąco informował w sprawie tych zawodów. Problem jest w tym, że czerwiec to miesiąc sianokosów więc termin będzie musiał zostać dostosowany do sianokosów oraz do pogody.

EDIT

Jeśli Samba Cup odbędzie się w planowanym terminie to rezerwowy termin przeniesiemy na 18-20 czerwiec 2021

• Lubię to 3
Opublikowano

Zapisy jeszcze nie wiem gdzie będą. Jak mi się będzie chciało odpalić www to na f5j.pl a jak nie to na maila rejestracja (na) f5j.pl

Opublikowano

Czekając na wiosnę, którą widać na horyzoncie w następnym tygodniu zabraliśmy się we 3 na oblot nowego sprzętu. Pogoda dzisiaj dała popalić, pozytywnie i negatywnie. Mimo że było -2*C do tego wiatr w porywach osiągał ok 5m/s, to dało się prawie w każdym locie zabrać. Wystarczyło max 50m.

Poniżej wrzucam loga z mojego Vertigo (27m wyłączony silnik i lot w opadach śniegu)  i zdjęcie, a wieczorem film. 

IMG_20210320_130342.jpg

IMG_20210320_130546.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano

Pięknie.

Widać że przybywa lataczy gazetami.:)

PS

Będziemy robić zawody, jeśli nam pozwolą, pod koniec kwietnia początkiem maja więc liczę, że się pojawicie silną grupą.

Opublikowano
8 godzin temu, kielonnn napisał:

My mistrzowie nasze łąki, postaramy się wpaść tam do was zamieszać trochę powietrzem ?

szpiegowie donoszą że nie jednej łączki... :P

Fajne loty

Opublikowano

A już myślałem, że Gorzyce to te dolnośląskie i już się chciałem umawiać na wspólne latanie.:)

Nie mniej w taką pogodę fajne loty wyszły.

Opublikowano
22 godziny temu, Konrad_P napisał:

A już myślałem, że Gorzyce to te dolnośląskie i już się chciałem umawiać na wspólne latanie.:)

Nie mniej w taką pogodę fajne loty wyszły.

Nie zmienia to faktu, że moglibyście wy do nas wpaść :) cos się zoorganizuje, polatamy zrobimy jakiego grila.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nowy sezon nadchodzi i słoneczko także.

Jak przystało na temat F5J_zaczynamy, dla tych, którzy chcieliby zacząć bawić się w coś nowego, lubią termikę, wiatr, słońce i odrobinę rywalizacji, a także chcieliby dowiedzieć się w przystępnej formie o co tej dyscyplinie chodzi, bardzo rzeczowe wprowadzenie prosto z USA od naszego kolegi Alego z flightcomp.com. Warto posłuchać i przy okazji odświeżyć swój angielski ;) 

Ali jest świetnym pilotem i gorącym orędownikiem F5J w USA. Wielokrotnie pojawiał sie także na zawodach F5J w Austrii i Czechach.

Miłego oglądania i do zobaczenia na lotniskach :)

• Lubię to 2
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam takie nieoficjalne info:

Laut FAI sind alle Bewerbe bis Ende Juni 2021 auf Grund der geltenden Covidbestimmungen nicht durchführbar.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.