Andrzej Klos Opublikowano 8 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 (edytowane) Na niektorych plakatach sa palace sie FW-190 (w czasie Bitwa o Anglie). Hmm.. Ale chce dodac, ze nadal jestem pozytywnie nastawiony... Edytowane 10 Czerwca 2018 przez Andrzej Klos 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 8 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 Na niektorych plakatach sa palace sie FW-190 (w czasie Bitwa o Anglie). Hmm.. Ale chce dodac, ze jestem nadal jestem pozytywnie nastawiony... Wielka szkoda, że film i plakat był TYLKO INSPIROWANY powieścią Arkadego Fiedlera, może wówczas - tu moja tylko hipoteza, że odnosiłby się nie do zdarzeń/wydarzeń fikcyjnych. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 8 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 Po prostu, Dywizjon 303 ma ciut dłuższą historię niż tylko te kilka tygodni akcji w czasie Bitwy o Anglię. Bądź dobrej myśli. Może pokażą też rajd na Dieppe, albo osłonę konwojów czy Overlorda? Ostatnie "Pearl Harbor" też było było trochę rozciągnięte akcją w czasie... No bo przecież twórca plakatu nie włączyłby by Google i nie wpisał "Niemiecki myśliwiec II WŚ, Artwork". No przecież by tego nie zrobił... ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 9 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Chyba sie troche gubie. To znaczy co? W przypadku "Dywizjonu 303" i "Hurricane" ten sam film o roznych tytulach i mniej lub bardziej odmiennej zawartosci powstal, czy chodzi o dwa rozne filmy o tej samej tematyce? 303 Bitwa o Anglię - film angielski premiera 17 sierpnia b.r Dywizjon 303 - film polski premiera 31 sierpnia b.r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 28 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 No to jest nowy zwiastun https://kultura.onet.pl/film/zwiastuny/dywizjon-303-pierwszy-polski-zwiastun/rktzsyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 28 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Do obejrzenia filmu coraz bliżej. Wstawię zdjęcie z planu, które ktoś"cyknął" nam modelarzom ostatniego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 28 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Kolor "jedenastki" nie taki... Logo kościuszkowskie wg nowszego wzoru... Szachownica na sterze kierunku za duża i źle naklejona... Aż się chce palnąć: ŁOOO Panie! Kto panu tak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Witam dziś bylem w kinie na dywizjonie 303 wersji z UK moja opinia szalu nie robi fajny film czekam teraz na koniec sierpnia na nasza wersje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwisz.pl Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Dyw 303.jpg Wszyscy piszą o FW-190 ale jakoś nikt nie zwrócił uwagi na przekręconą kokardę brytyjską w środku "0" godną "kapitana Ameryka" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Byłem w kinie ! Film faktycznie szału nie robi. Jest kilka dobrych scen (lądowanie płonącego samolotu, pogaduszki Anglików). Strzelanki mnie nie interesowały. Zresztą animacja komputerowa raczej słabowata. Wątek o rozmodlonym (nawiedzonym religijnie pilocie) był dla mnie nowością .Dobrze pokazana arogancja wyspiarzy jest ostrzeżeniem aktualnym do dziś.... Ogólnie puszczalska blondyna fajna , Zumbach nieźle pokazany. Scena ze złożeniem niemieckiego spadochronu dobrze zrobiona. Tak naprawdę to książka "Sprawa Honoru" jest zasadniczo wszystkim ważnym na temat 303. Obejrzenie tego filmu jest mało obowiązkowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Naszego filmu jeszcze nie wyświetlają więc byłeś na filmie angielskim. Spodziewałeś się dokumentu? Strzelanki, wybuchy, wartka akcja i romans sprzedają się w kinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Spodziewałem się lepszej animacji . Te niemal natychmiast płonące i rozpadające się ogony Dornierów są klasycznym niezrozumieniem chwili. Ale pończoszki...………. wspomnień czar ! To był afrodyzjak ! Przecież byli młodymi jurnymi chłopami działającymi w skrajnym stresie, więc zrozumiałe są działania poza lotniskiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 "Karol - papież, który został pilotem" - moje pierwsze skojarzenie. Uśmiech na plakacie jakoś nie pasuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Mało filmów z nim oglądasz. Np w Klosie lepiej zagrał Brunera niż Kot tytułowego Klosa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 To, że w filmach gra, to wiem. Tylko ten uśmiech nie pasuje do wizerunku pilota, który parę godzin temu zestrzelił X messerów i ledwo uszedł z życiem. Ale też nie jest to najbardziej istotne w kontekście tego filmu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 To, że w filmach gra, to wiem. Tylko ten uśmiech nie pasuje do wizerunku pilota, który parę godzin temu zestrzelił X messerów i ledwo uszedł z życiem. Ale też nie jest to najbardziej istotne w kontekście tego filmu A jaką Twoim zdaniem powinien mieć minę? Skakać z radości czy wciąż trząść się ze strachu i modlić bo udało się przežyć kolejny dzień? Skąd wiesz jak Ty byś wyglądał po wyjściu z samolotu po walce? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 To, że w filmach gra, to wiem. Tylko ten uśmiech nie pasuje do wizerunku pilota, który parę godzin temu zestrzelił X messerów i ledwo uszedł z życiem. Ale też nie jest to najbardziej istotne w kontekście tego filmu To też Ci nie pasuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 To, że w filmach gra, to wiem. Tylko ten uśmiech nie pasuje do wizerunku pilota, który parę godzin temu zestrzelił X messerów i ledwo uszedł z życiem. Ale też nie jest to najbardziej istotne w kontekście tego filmu Po locie bojowym ( tu akurat Amerykanin po locie na osłonę bombowców nad Europę ) to mniej więcej tak wyglądali: http://www.americanairmuseum.com/person/215236 Zapisane godziny, kursy na ręce i odcisk machy na twarzy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi