dukeroger Posted April 16, 2017 Share Posted April 16, 2017 Taka ofertę znalazłem: http://www.banggood.com/Anet-A8-3D-Printer-DIY-Kit-1_75mm-0_4mm-Support-ABS-PLA-HIPS-p-1130694.html?rmmds=category Pole pracy 22x22x23cm Obsługuje filamenty: PLA, ABS, HIPS, WOOD, PVA, Nylon Kurcze jest tu jakiś haczyk? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Francka Posted April 17, 2017 Share Posted April 17, 2017 Nie tylko plus wat i samodzielny montaż , wszystko w proszku dostajesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
medium Posted April 17, 2017 Share Posted April 17, 2017 Za podobną cenę dostajesz kita z wysyłką z Polski A co za tym idzie masz wsparcie techniczne po polsku Ja w listopadzie zdecydowałem się na kita z Gdańska, - i jestem zadowolony. Razem z filamentem wydałem ok 1300 W paczce instrukcja krok po kroku i pliki na cd Złożenie w całość zajęło 3 wieczory, za to nauka jak drukować- jakies 1,5 kg filamentiu :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziobak Posted April 17, 2017 Share Posted April 17, 2017 Można jeszcze taniej i też w kraju http://allegro.pl/drukarka-3d-prusa-i3-duzy-lcd-ramps-zestaw-diy-i5741431275.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojciech Wiatr Posted April 17, 2017 Share Posted April 17, 2017 Witam, cena atrakcyjna tylko jest ale. Jak paczka z Chin to dokładny celnik (po sprawdzeniu zawartości) doliczy cło mimo napisu na paczce GIFT. Do tej ceny bardzo szybko doliczyć trzeba będzie nowa głowicę np: Lama3d (170 zł) bo to co jest w zestawie nie pozwoli na wydruki w sensownej jakości. Następna kwestia to rama - akryl. Może to i ładnie wygląda ale sztywności raczej długo nie zachowa. Sam jestem na etapie poszukiwania drukarki od kilku miesięcy, oglądałem masę filmów na necie, czytałem fora i im głębiej w las tym więcej drzew. Takich kitów w cenie okola 1000 zł jest masa. Moim zdaniem trzeba dysponować budżetem 1500 w górę aby poszukać coś sensownego na początek żeby się nauczyć druku 3D i mieć z tego jakąś frajdę i satysfakcję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Osa Posted April 17, 2017 Share Posted April 17, 2017 Lub samemu złożyć bez akryli i innych bajerów.Zbudowalem drukarkę typu delta i nie sądzę bym przekroczył 600 zł. Jakość wydruków na pewno jest do poprawienia ale mi taka wystarcza, a zabawy mam tyle, że hej.Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojciech Wiatr Posted April 17, 2017 Share Posted April 17, 2017 Składanie samemu to już inna bajka bo wtedy masz kontrolę nad komponentami i rozkładasz budowę w czasie ale wymaga ogarnięcia tematu elektroniki. Wszystko zależy co komu pasuje zabawa z zestawem czy składanie od początku samemu + wiedza z neta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dukeroger Posted April 17, 2017 Author Share Posted April 17, 2017 Za podobną cenę dostajesz kita z wysyłką z Polski A co za tym idzie masz wsparcie techniczne po polsku Ja w listopadzie zdecydowałem się na kita z Gdańska, - i jestem zadowolony. Razem z filamentem wydałem ok 1300 W paczce instrukcja krok po kroku i pliki na cd Złożenie w całość zajęło 3 wieczory, za to nauka jak drukować- jakies 1,5 kg filamentiu :-) co to za firma z gdańska? jakieś dane urządzenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dukeroger Posted April 18, 2017 Author Share Posted April 18, 2017 Witam, cena atrakcyjna tylko jest ale. Jak paczka z Chin to dokładny celnik (po sprawdzeniu zawartości) doliczy cło mimo napisu na paczce GIFT. Do tej ceny bardzo szybko doliczyć trzeba będzie nowa głowicę np: Lama3d (170 zł) bo to co jest w zestawie nie pozwoli na wydruki w sensownej jakości. Następna kwestia to rama - akryl. Może to i ładnie wygląda ale sztywności raczej długo nie zachowa. Sam jestem na etapie poszukiwania drukarki od kilku miesięcy, oglądałem masę filmów na necie, czytałem fora i im głębiej w las tym więcej drzew. Takich kitów w cenie okola 1000 zł jest masa. Moim zdaniem trzeba dysponować budżetem 1500 w górę aby poszukać coś sensownego na początek żeby się nauczyć druku 3D i mieć z tego jakąś frajdę i satysfakcję. no to zakladając 1500 PLN co byś proponował? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojciech Wiatr Posted April 18, 2017 Share Posted April 18, 2017 Witam, jeżeli składaka do w tej kwocie można się zmieścić z MendelMaxem 1,5. Stabilna konstrukcja, aluminiowa rama na profilach, w tych pieniądzach można poskładać go na niezłych częściach - śruby trapezowe, dobra głowica jak np Lama3D itp. W składakach dobre jest to, że to konstruktor decyduje co montuje. Jeśli chodzi o "gotowce" to obecnie fajną propozycją jest http://www.gearbest.com/3d-printers-3d-printer-kits/pp_441281.html może trochę więcej niż 1500 zł ale też na aluminiowych profilach, złożona w 90%. Na YouTubie jest kilka tutoriali. Proszę tego posta nie traktować jak jakąś wyrocznie a jedynie jako moje przemyślenia na temat drukarek. Temat drukarek 3D jest bardzo rozległy, a ilość konstrukcji coraz większa tak że jest w czym wybierać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRY3 Posted April 18, 2017 Share Posted April 18, 2017 http://www.gearbest.com/3d-printers-3d-printer-kits/pp_368050.html - mam taką od polskiego dystrybutora od 1,5 roku i jestem zadowolony, a rama mimo, że karylowa wcale nie stwarza problemów. Podczas montażu oraz uruchamiania firma służy pomocą oraz wymienia w razie potrzeby podzespoły . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Osa Posted April 18, 2017 Share Posted April 18, 2017 Pochwalę się swoją, tylko nie opluwajcie monitorów ze śmiechu Wyszła tanio i drukuje całkiem fajnie i fajne rzeczy, niestety nie ma lekkiego życia u mnie co dzień coś rzeźbi i daje radę. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojciech Wiatr Posted April 18, 2017 Share Posted April 18, 2017 Dużo zależy od tego jak eksploatujemy dany sprzęt. KRY3 chyba wkradł się błąd w linku bo podlinkowałeś drukarkę na aluminiowej ramie, chyba że twoja jest taka sama tylko w akrylu? Osa jeśli działa, poskładałeś po taniości i jesteś zadowolony z efektów to tylko Ci gratulować! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dukeroger Posted April 19, 2017 Author Share Posted April 19, 2017 Pochwalę się swoją, tylko nie opluwajcie monitorów ze śmiechu DSC_0301.JPG Wyszła tanio i drukuje całkiem fajnie i fajne rzeczy, niestety nie ma lekkiego życia u mnie co dzień coś rzeźbi i daje radę. raczej pozazdrościć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Osa Posted April 19, 2017 Share Posted April 19, 2017 Dziękuję. Mi w zupełności wystarcza no może poza polem roboczym ale to już wymagałoby nowej konstrukcji. Wybrałem deltę bo jakoś nie miałem przekonania by to wydruk jeździł . Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
japim Posted April 19, 2017 Share Posted April 19, 2017 Pochwalę się swoją, tylko nie opluwajcie monitorów ze śmiechu DSC_0301.JPG Wyszła tanio i drukuje całkiem fajnie i fajne rzeczy, niestety nie ma lekkiego życia u mnie co dzień coś rzeźbi i daje radę. Taka jest najlepsza - wiadomo co gdzie siedzi i co można poprawić. Moja wyglądała tak 2 lata temu: https://goo.gl/photos/p65J72pG9TPXRmJd6 Teraz ja trochę przeobraziłem - ale dzięki temu, że sam składałem to wiem co i jak. Teraz wygląda mniej więcej tak: https://goo.gl/photos/aCHXAnqcyU4wn9sL6 https://goo.gl/photos/Y55rtp7xGmxPU8Gw8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarobest Posted April 19, 2017 Share Posted April 19, 2017 Pochwalę się swoją, tylko nie opluwajcie monitorów ze śmiechu Wyszła tanio i drukuje całkiem fajnie i fajne rzeczy, niestety nie ma lekkiego życia u mnie co dzień coś rzeźbi i daje radę. Taka jest najlepsza - wiadomo co gdzie siedzi i co można poprawić. Moja wyglądała tak 2 lata temu: https://goo.gl/photos/p65J72pG9TPXRmJd6 A powiecie mi orientacyjnie ile kosztowały te cuda? Bo nie powiem - tego typu "zabawki" bardzo mnie ciągną Link to comment Share on other sites More sharing options...
oko Posted April 19, 2017 Share Posted April 19, 2017 A może macie link do relacji z budowy (albo samą relację), taką dla początkujących w tej dziedzinie. Najlepiej z linkami do konkretnych aukcji, albo z ofertą "kitu". Tak by to wyszło ok. 1500 złotych albo mniej, i by było rozwojowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
japim Posted April 19, 2017 Share Posted April 19, 2017 To co ja mam lub Osa to Reprap - w 100% otwarty system. Nie podoba sie jedno to sobie dorabiasz drugie. Jak kupisz zamknięty system (Makerbot) to zazwyczaj jesteś skazany na jednego dostawcę cześci zamiennych. Relacje - np Tomas Sanlander budował LIVE: super taniego klona Prusy I3: Pokazane są nawet jakie cześci trzeba kupić - gdzie - to już wszystko jedno. Co byś nie kupił na Allegro to będzie to samo - tylko jest wybór między akryl/stal/MDF - ja mam MDF - jak sie nie podoba to wiertarka/piła w dłoń. Jedyny problem - to musisz sobie załatwić drukowane plastiki - też do kupienia na Alledrogo. Ostatnio liczyłem, że można taką drukarkę złożyć za 600zł (jak kupujesz na Aliexpresie) - tylko silniki w PL od uzytkownika cztery_kafki na Allegro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojciech Wiatr Posted April 19, 2017 Share Posted April 19, 2017 No i fajnie że temat rozwojowy, może jeszcze ktoś się pochwali swoim sprzętem. Uważam że druk 3D to przyszłość nie tylko dla nas modelarzy. Jestem pod dużym wrażeniem tego co robią goście z 3Dlabprint, ich projekty można obejrzeć na YouTubie i na ich stronie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts