dukeroger Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Taka ofertę znalazłem: http://www.banggood.com/Anet-A8-3D-Printer-DIY-Kit-1_75mm-0_4mm-Support-ABS-PLA-HIPS-p-1130694.html?rmmds=category Pole pracy 22x22x23cm Obsługuje filamenty: PLA, ABS, HIPS, WOOD, PVA, Nylon Kurcze jest tu jakiś haczyk?
Francka Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Nie tylko plus wat i samodzielny montaż , wszystko w proszku dostajesz.
medium Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Za podobną cenę dostajesz kita z wysyłką z Polski A co za tym idzie masz wsparcie techniczne po polsku Ja w listopadzie zdecydowałem się na kita z Gdańska, - i jestem zadowolony. Razem z filamentem wydałem ok 1300 W paczce instrukcja krok po kroku i pliki na cd Złożenie w całość zajęło 3 wieczory, za to nauka jak drukować- jakies 1,5 kg filamentiu :-)
dziobak Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Można jeszcze taniej i też w kraju http://allegro.pl/drukarka-3d-prusa-i3-duzy-lcd-ramps-zestaw-diy-i5741431275.html
Wojciech Wiatr Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Witam, cena atrakcyjna tylko jest ale. Jak paczka z Chin to dokładny celnik (po sprawdzeniu zawartości) doliczy cło mimo napisu na paczce GIFT. Do tej ceny bardzo szybko doliczyć trzeba będzie nowa głowicę np: Lama3d (170 zł) bo to co jest w zestawie nie pozwoli na wydruki w sensownej jakości. Następna kwestia to rama - akryl. Może to i ładnie wygląda ale sztywności raczej długo nie zachowa. Sam jestem na etapie poszukiwania drukarki od kilku miesięcy, oglądałem masę filmów na necie, czytałem fora i im głębiej w las tym więcej drzew. Takich kitów w cenie okola 1000 zł jest masa. Moim zdaniem trzeba dysponować budżetem 1500 w górę aby poszukać coś sensownego na początek żeby się nauczyć druku 3D i mieć z tego jakąś frajdę i satysfakcję.
Osa Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Lub samemu złożyć bez akryli i innych bajerów.Zbudowalem drukarkę typu delta i nie sądzę bym przekroczył 600 zł. Jakość wydruków na pewno jest do poprawienia ale mi taka wystarcza, a zabawy mam tyle, że hej.Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Wojciech Wiatr Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Składanie samemu to już inna bajka bo wtedy masz kontrolę nad komponentami i rozkładasz budowę w czasie ale wymaga ogarnięcia tematu elektroniki. Wszystko zależy co komu pasuje zabawa z zestawem czy składanie od początku samemu + wiedza z neta.
dukeroger Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Za podobną cenę dostajesz kita z wysyłką z Polski A co za tym idzie masz wsparcie techniczne po polsku Ja w listopadzie zdecydowałem się na kita z Gdańska, - i jestem zadowolony. Razem z filamentem wydałem ok 1300 W paczce instrukcja krok po kroku i pliki na cd Złożenie w całość zajęło 3 wieczory, za to nauka jak drukować- jakies 1,5 kg filamentiu :-) co to za firma z gdańska? jakieś dane urządzenia?
dukeroger Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Witam, cena atrakcyjna tylko jest ale. Jak paczka z Chin to dokładny celnik (po sprawdzeniu zawartości) doliczy cło mimo napisu na paczce GIFT. Do tej ceny bardzo szybko doliczyć trzeba będzie nowa głowicę np: Lama3d (170 zł) bo to co jest w zestawie nie pozwoli na wydruki w sensownej jakości. Następna kwestia to rama - akryl. Może to i ładnie wygląda ale sztywności raczej długo nie zachowa. Sam jestem na etapie poszukiwania drukarki od kilku miesięcy, oglądałem masę filmów na necie, czytałem fora i im głębiej w las tym więcej drzew. Takich kitów w cenie okola 1000 zł jest masa. Moim zdaniem trzeba dysponować budżetem 1500 w górę aby poszukać coś sensownego na początek żeby się nauczyć druku 3D i mieć z tego jakąś frajdę i satysfakcję. no to zakladając 1500 PLN co byś proponował?
Wojciech Wiatr Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Witam, jeżeli składaka do w tej kwocie można się zmieścić z MendelMaxem 1,5. Stabilna konstrukcja, aluminiowa rama na profilach, w tych pieniądzach można poskładać go na niezłych częściach - śruby trapezowe, dobra głowica jak np Lama3D itp. W składakach dobre jest to, że to konstruktor decyduje co montuje. Jeśli chodzi o "gotowce" to obecnie fajną propozycją jest http://www.gearbest.com/3d-printers-3d-printer-kits/pp_441281.html może trochę więcej niż 1500 zł ale też na aluminiowych profilach, złożona w 90%. Na YouTubie jest kilka tutoriali. Proszę tego posta nie traktować jak jakąś wyrocznie a jedynie jako moje przemyślenia na temat drukarek. Temat drukarek 3D jest bardzo rozległy, a ilość konstrukcji coraz większa tak że jest w czym wybierać.
KRY3 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 http://www.gearbest.com/3d-printers-3d-printer-kits/pp_368050.html - mam taką od polskiego dystrybutora od 1,5 roku i jestem zadowolony, a rama mimo, że karylowa wcale nie stwarza problemów. Podczas montażu oraz uruchamiania firma służy pomocą oraz wymienia w razie potrzeby podzespoły .
Osa Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Pochwalę się swoją, tylko nie opluwajcie monitorów ze śmiechu Wyszła tanio i drukuje całkiem fajnie i fajne rzeczy, niestety nie ma lekkiego życia u mnie co dzień coś rzeźbi i daje radę. 2
Wojciech Wiatr Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Dużo zależy od tego jak eksploatujemy dany sprzęt. KRY3 chyba wkradł się błąd w linku bo podlinkowałeś drukarkę na aluminiowej ramie, chyba że twoja jest taka sama tylko w akrylu? Osa jeśli działa, poskładałeś po taniości i jesteś zadowolony z efektów to tylko Ci gratulować!
dukeroger Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Pochwalę się swoją, tylko nie opluwajcie monitorów ze śmiechu DSC_0301.JPG Wyszła tanio i drukuje całkiem fajnie i fajne rzeczy, niestety nie ma lekkiego życia u mnie co dzień coś rzeźbi i daje radę. raczej pozazdrościć
Osa Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Dziękuję. Mi w zupełności wystarcza no może poza polem roboczym ale to już wymagałoby nowej konstrukcji. Wybrałem deltę bo jakoś nie miałem przekonania by to wydruk jeździł . Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
japim Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Pochwalę się swoją, tylko nie opluwajcie monitorów ze śmiechu DSC_0301.JPG Wyszła tanio i drukuje całkiem fajnie i fajne rzeczy, niestety nie ma lekkiego życia u mnie co dzień coś rzeźbi i daje radę. Taka jest najlepsza - wiadomo co gdzie siedzi i co można poprawić. Moja wyglądała tak 2 lata temu: https://goo.gl/photos/p65J72pG9TPXRmJd6 Teraz ja trochę przeobraziłem - ale dzięki temu, że sam składałem to wiem co i jak. Teraz wygląda mniej więcej tak: https://goo.gl/photos/aCHXAnqcyU4wn9sL6 https://goo.gl/photos/Y55rtp7xGmxPU8Gw8
czarobest Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Pochwalę się swoją, tylko nie opluwajcie monitorów ze śmiechu Wyszła tanio i drukuje całkiem fajnie i fajne rzeczy, niestety nie ma lekkiego życia u mnie co dzień coś rzeźbi i daje radę. Taka jest najlepsza - wiadomo co gdzie siedzi i co można poprawić. Moja wyglądała tak 2 lata temu: https://goo.gl/photos/p65J72pG9TPXRmJd6 A powiecie mi orientacyjnie ile kosztowały te cuda? Bo nie powiem - tego typu "zabawki" bardzo mnie ciągną
oko Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 A może macie link do relacji z budowy (albo samą relację), taką dla początkujących w tej dziedzinie. Najlepiej z linkami do konkretnych aukcji, albo z ofertą "kitu". Tak by to wyszło ok. 1500 złotych albo mniej, i by było rozwojowe
japim Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 To co ja mam lub Osa to Reprap - w 100% otwarty system. Nie podoba sie jedno to sobie dorabiasz drugie. Jak kupisz zamknięty system (Makerbot) to zazwyczaj jesteś skazany na jednego dostawcę cześci zamiennych. Relacje - np Tomas Sanlander budował LIVE: super taniego klona Prusy I3: Pokazane są nawet jakie cześci trzeba kupić - gdzie - to już wszystko jedno. Co byś nie kupił na Allegro to będzie to samo - tylko jest wybór między akryl/stal/MDF - ja mam MDF - jak sie nie podoba to wiertarka/piła w dłoń. Jedyny problem - to musisz sobie załatwić drukowane plastiki - też do kupienia na Alledrogo. Ostatnio liczyłem, że można taką drukarkę złożyć za 600zł (jak kupujesz na Aliexpresie) - tylko silniki w PL od uzytkownika cztery_kafki na Allegro.
Wojciech Wiatr Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 No i fajnie że temat rozwojowy, może jeszcze ktoś się pochwali swoim sprzętem. Uważam że druk 3D to przyszłość nie tylko dla nas modelarzy. Jestem pod dużym wrażeniem tego co robią goście z 3Dlabprint, ich projekty można obejrzeć na YouTubie i na ich stronie.
Rekomendowane odpowiedzi