Grifon Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 Patrzy się jakby obejrzał wszystkie 6 części filmu Sharknado, kto widział chociaż jedna cześć to wie o czym mówie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 5 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 Nawet ma zaniki tkanki tłuszczowej na lewym policzku i nie do końca symetryczny, czyli jak w życiu Jestem pod wrażeniem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrku Opublikowano 12 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2023 Wcale się nie dziwię minie lotnika, ze względu na wiatr i zimno podczas nocnego lotu. Niesamowite odtworzenie we wszystkim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MirekC Opublikowano 12 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2023 No, ten lotnik ma duże szanse na nieśmiertelność, a choćby nawet to grożą mu tylko uszkodzenia mechaniczne i to bez zmiany mimiki twarzy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. TwinB Opublikowano 4 Listopada 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2023 przejrzałem wszystko 3 razy i wielkie brawa dla wykonawcy ? zainspirowany tym projektem tez zacząłem sobie rysować na początek skrzydło to nie będzie az taki stopień doskonałości jak u autora tego wątku ja stosuje tez inne technologie, w zasadzie wszystko wycinam na cnc, kopyta lub formy drukuje, itd wiec podstawą jest dobry rysunek 3d narysowałem tez silnik co mam go użyć w tym modelu kadlub w trakcie... ps. przepraszam za swoje zdjęcia w nie swoim wątku 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. TwinB Opublikowano 12 Listopada 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2023 kreska do kreski i powstaje kadłub, dziękuje ci Kesto za twoje zdjęcia dużo mi pomogły 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 12 Listopada 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2023 Godzinę temu, TwinB napisał: kreska do kreski i powstaje kadłub, dziękuje ci Kesto za twoje zdjęcia dużo mi pomogły Bardzo się cieszę, że moja praca jest dla innych inspiracją i pomocą. Zamieszczaj więcej informacji o modelu. ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwinB Opublikowano 16 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 małymi krokami do przodu mam narysowane podwozie 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MirekC Opublikowano 16 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 Piękna sprawa, chyba muszę się wziąć za projektowane 3D. AutoCAD'a trochę poznałem do rysowania 2D(Schematy silników bez szczotkowych). A jakiego programu używa kolega do projektowania ? bo nie mogę rozpoznać.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 16 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 2 godziny temu, MirekC napisał: Piękna sprawa, chyba muszę się wziąć za projektowane 3D. AutoCAD'a trochę poznałem do rysowania 2D(Schematy silników bez szczotkowych). A jakiego programu używa kolega do projektowania ? bo nie mogę rozpoznać.? Fusion 360... CIerpienie w cyfrowej postaci... Ze wszystkich które znam (a znam i zabawiałem w całkiem sporej ilości programów) jest absolutnie najgorszy. A jeszcze gorsze jest, że w mojej obecnej robocie jest obowiązującym narzędziem pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MirekC Opublikowano 16 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 Dzięki, ale jak już się ogarnie to widać efekty...jak widać !?.Rozglądnę się i "obadam zwierza". Pzdr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwinB Opublikowano 16 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 3 godziny temu, Patryk Sokol napisał: Fusion 360... CIerpienie w cyfrowej postaci... ja tu mam przyjemność i cierpienia nie widze, to nie jest mój pierwszy projekt w fusion 360 bardzo lubię przenosić wirtualna rzeczywistość do reala dla przykładu w lepszej rozdzielczości mam jeszcze I153 czajka oraz fokker e3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 16 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 3 godziny temu, TwinB napisał: ja tu mam przyjemność i cierpienia nie widze, to nie jest mój pierwszy projekt w fusion 360 bardzo lubię przenosić wirtualna rzeczywistość do reala Cierpienie zaczyna się kiedy musisz skoordynować pracę w tym programie z zespołem i kiedy musisz zarządzać strukturą złożenia. No i wiązania we Fusionie to tragedia i żenada. Ogólnie to samoloty itp da się rysować, ale projekty mechaniczne, z konkretną strukturą złożenia i dokumentacji to jest tragedia... No nic - to nie temat o tym, po prostu po mam potrzebę wylania z siebie żalu, bo o dwóch miesięcy muszę w tym cholerstwie pracować (a wcześniej na Solidworksie robiłem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwinB Opublikowano 31 Stycznia Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Trochę było przerwy na wątki poboczne, ale projektu Lubina nie zarzuciłem wiec oficjalnie zacząłem nie tylko projektowanie ale również budowę tego pięknego samolotu pierwszy kawałek kadłuba wirtualnie namacalnie ? 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MirekC Opublikowano 31 Stycznia Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Pikna "drzewnianna" konstrukcja aż czuć ten zapach drewna i kleju i ....znoju modelarza.?. Pozdro. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano 31 Stycznia Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Artur - wreszcie się obudziłeś z zimowego snu. Działaj , działaj, Bobrowniki tuż, tuż .... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwinB Opublikowano 1 Lutego Udostępnij Opublikowano 1 Lutego To dopiero początek budowania następne elementy kadłuba wirtualnie realnie 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwinB Opublikowano 1 Lutego Udostępnij Opublikowano 1 Lutego No i sklejone, jak na razie wszystko pasuje teraz będzie wolniej bo małe elementy typu pół wręgi na wierzch kadłuba, okucia do podwozia, baldachim itd 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwinB Opublikowano 5 Lutego Udostępnij Opublikowano 5 Lutego po kawałeczku, zgodnie z planem jak na razie to więcej siedzę przed monitorem niz sklejając to w całość 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MirekC Opublikowano 6 Lutego Udostępnij Opublikowano 6 Lutego Arturze czy to jest sklejka ? sklejka balsowa ? czy twarda balsa z rdzeniem? bo nie dowidzę z fotek. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi