witold_pi Opublikowano 10 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2022 Na listopadowym zdjęciu Mariusz wyglądał mi jakby miał obcego... RIP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swift Opublikowano 20 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 Dziwny jest ten Świat. Jeszcze latem rozmawialiśmy na priv o starych znajomych. Mariusza poznałem w latach 70-tych, po tym, jak przeszedł do naszej modelarni na ul. Sobieskiego na warszawskim osiedlu Stegny. Już wtedy Jego pasją był wyścig zespołowy, czemu trudno się dziwić, bo - jeżeli mnie pamięć nie myli - swoją przygodę z modelarstwem rozpoczynał w znanej warszawskiej modelarni w Pałacu Młodzieży, u Panów Salacha i Jóźwiaka. Kiedy na początku lat 80-tych przestałem uczęszczać do modelarni, kontakt nam się urwał. Nie mniej pamiętam Go jako niezwykle poukładanego człowieka i wspaniałego kolegę, który, jak to mawiają miał fach w ręku. Fach modelarski, w którym odnosił ogromne sukcesy. Żegnaj Przyjacielu z modelarnianej ławki. R.I.P. PS Oficjalny nekrolog: http://nekrologi.wyborcza.pl/0,11,,531245,Mariusz-Brożek-nekrolog.html 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nielot Opublikowano 20 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 Kolejny dobry, mądry i zdolny człowiek odszedł z naszej modelarskiej braci. Smutne to jest bardzo.... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 22 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 Requiescat in pace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik.R Opublikowano 13 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2023 W dniu 16.01.2019 o 23:52, stema napisał: Ja uczestnictwo w Pałacu Młodzieży zakończyłem w 1967 lub ósmym. Uzupełnię dane innych na tym zdjęciu: Pierwszy stojący z lewej przy Salachu to JA. Klęczą od lewej Marek Bedyński (mój mechanik.), potem "Wróbel czyli Eligiusz Drzewiecki i "Hipek" mechanik tego zespołu Hipolit Rokicki. Nie mogę sobie przypomnieć kto stoi między Jankiem, a Stefanem. Bardzo dziękuję za to zdjęcie. Nigdy go nie widziałem i nie pamiętam z jakich to zawodów. Sądzę,że pomiędzy nimi stoi Janusz Koczkodaj z Siedlc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 14 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2023 23 godziny temu, Kazik.R napisał: Sądzę,że pomiędzy nimi stoi Janusz Koczkodaj z Siedlc... Też mi się tak zdawało, ale nie byłem pewny nazwiska i nie chciałem nikogo skrzywdzić pomyłką. Janek wtedy latał takim "Wichrem" 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 14 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2023 Janusz Koczkodaj w tym czasie był w wojsku na lotnisku w Redzikowie startował w zawodach jako członek A Słupsk.Często byłem jego pomagierem 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 14 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2023 Przed Wichrem Janusz Koczkodaj latał pięknym Łosiem. LOK wydał wtedy plany jego modelu: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art_c Opublikowano 14 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2023 Mam te Plany. Ten legendarny model był nie był duży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 15 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2023 https://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=22787547&postcount=10539 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 15 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2023 I jeszcze Jak 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepcio Opublikowano 15 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2023 Z wielkim zainteresowaniem śledziem tę relację. Bardzo przykro mi się zrobiło, że tak nie fajnie cała historia się potoczyła. Wyrazy współczucia. Szkoda byłoby zaprzepaścić wysiłek twórcy tego dzieła. Czy jest szansa aby ktoś w imię pamięci autora dokończył ten projekt? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik.R Opublikowano 15 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2023 20 godzin temu, stema napisał: Też mi się tak zdawało, ale nie byłem pewny nazwiska i nie chciałem nikogo skrzywdzić pomyłką. Janek wtedy latał takim "Wichrem" Teraz, Kazik.R napisał: Nie wiem jak-..ale wleciały dwie fotki...tu oryginalna wykonana na Kręgu w Sosnowcu przez St. Meusa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 15 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2023 Panowie, taka mała prośba, to o czym piszecie jest bardzo cenne i ciekawe ale...... nie zajeżdzajcie tematu śp.Mariusza 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi