Bartek Piękoś Opublikowano 4 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Czyli masz model z ogrzewaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 5 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 16 godzin temu, Bartek Piękoś napisał: Czyli masz model z ogrzewaniem Idealny na dzisiejsze czasy ! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 5 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 8 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2022 Dzisiaj zrobiłem test ciągu . 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 8 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2022 Mozna tylko podsumowac, ze DOBRZE CIAGNIE ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 8 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2022 No to masz P-39 w wersji 3D?, ale najważniejsze, że silnik "pali" od jednego ruchu drążka i nie musisz już całego dnia tracić na zapalenie podkaszarki.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 9 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2022 No i taki napęd pozwala użyć śmigła, które jest słusznych rozmiarów, a nie jak od zabawki (co jest powszechne w modelach). Świetnie to wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 20 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 Cześć Lucjan. Było kilka dni ładnych i niektórzy koledzy latali. Oblatałeś P-39, czy czekasz do wiosny? Chętnie zobaczyłbym film, pewnie nie tylko ja.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 20 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 4 godziny temu, kesto napisał: Cześć Lucjan. Było kilka dni ładnych i niektórzy koledzy latali. Oblatałeś P-39, czy czekasz do wiosny? Chętnie zobaczyłbym film, pewnie nie tylko ja.? Witaj Krzyśku ! W minioną niedzielę maiłem oblatać model , ale w czasie próby kołowania okazało się że serwo przedniego koła padło . Spróbuję oblatać P-39 jeszcze tej jesieni. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 20 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 10 godzin temu, kesto napisał: Cześć Lucjan. Było kilka dni ładnych i niektórzy koledzy latali. Oblatałeś P-39, czy czekasz do wiosny? Chętnie zobaczyłbym film, pewnie nie tylko ja.? Nie ponaglaj, bo przez takie ponaglanki, to niejeden model juz spadl. Oblatales juz Mustanga ? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 21 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2022 12 godzin temu, jarek996 napisał: Oblatales juz Mustanga ? ? Nie mam do niego podwozia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horn3t Opublikowano 21 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2022 Cześć, bardzo fajny model ale nie samolot, jestem maniakiem wszelkich maszyn myśliwskich z okresu II Wś. ale Airacobra to ostatni z nich który bym chciał mieć w kolekcji, nie podoba mi się samolot z drzwiami do kabiny jak z Moskwicza, silnik w środku kadłuba z wałem po długości jak w BMW tylko tył na przód kto to wymyślił ? (to moje zdanie o gustach się nie dyskutuje) Nie mniej życzę powodzenia w oblocie i też czekam na relacje. Ps. malowanie jest na duży jedyny plus w tym samolocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 21 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2022 Godzinę temu, horn3t napisał: Cześć, bardzo fajny model ale nie samolot, jestem maniakiem wszelkich maszyn myśliwskich z okresu II Wś. ale Airacobra to ostatni z nich który bym chciał mieć w kolekcji, nie podoba mi się samolot z drzwiami do kabiny jak z Moskwicza, silnik w środku kadłuba z wałem po długości jak w BMW tylko tył na przód kto to wymyślił ? (to moje zdanie o gustach się nie dyskutuje) Nie mniej życzę powodzenia w oblocie i też czekam na relacje. Ps. malowanie jest na duży jedyny plus w tym samolocie Nie wiem czy pamietasz ale byly trzy glowne powody/zalozenia konstrukcyjne dla takiego ukladu: 1. Miejsce na 37mm dzialko 2. Oplywowy przod kadluba 3. Masy skupione blisko SC - mniejsza bazwladnosc A wyszly to co wyszlo. Rosjanie byli zachwyceni! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horn3t Opublikowano 21 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2022 Znam dobrze historię tego samolotu i przekornie można by powiedzieć że był na wskroś "nowoczesny" i bliższy współczesnym samolotom myśliwskim niż swoim odpowiednikom z okresu, ale mi się nie podoba, są szkaradne samoloty ale maja to "coś" w sobie a ten w żaden sposób mnie nie kreci, mam nadzieje, że rozumiecie o co chodzi . Sam model wyszykowany przez Lucjana bardzo fajny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 21 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2022 9 godzin temu, kesto napisał: Nie mam do niego podwozia? Plywaczki Krzysiu, plywaczki!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 2 Listopada 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 No i udało się oblatać model . Po starcie szedł mocno do góry , i aby go wypoziomować musiałem dać cały trymer wysokości w dół. 19 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 2 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 Lucjan. Malinka w powietrzu. Tylko zmienić mu wyważenie, albo wyważenie i skłon i będzie super model. W tym Graupnerze powinieneś mieć sekwensery do serw. Przydadzą się do goleni podwozia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 2 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 Oglądam, pół filmu minęło i tak sobie przypomniałem słowa jednego z kolegów: "Ale świetnie się drogi trzyma" A później to już same nudy Gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 2 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 Nooo...,pieknie,gratulacje,szkoda tylko, że nie było lądowania.Fajny filmik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 2 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 Gratulacje ? piękna sprawa, może kiedyś się dorobię samolotu o podobnej wielkości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi