Bartek Piękoś Opublikowano 4 Października 2022 Opublikowano 4 Października 2022 Czyli masz model z ogrzewaniem
jarek996 Opublikowano 5 Października 2022 Opublikowano 5 Października 2022 16 godzin temu, Bartek Piękoś napisał: Czyli masz model z ogrzewaniem Idealny na dzisiejsze czasy ! 1
Lucjan Opublikowano 8 Października 2022 Autor Opublikowano 8 Października 2022 Dzisiaj zrobiłem test ciągu . 4
jarek996 Opublikowano 8 Października 2022 Opublikowano 8 Października 2022 Mozna tylko podsumowac, ze DOBRZE CIAGNIE ?
kesto Opublikowano 8 Października 2022 Opublikowano 8 Października 2022 No to masz P-39 w wersji 3D?, ale najważniejsze, że silnik "pali" od jednego ruchu drążka i nie musisz już całego dnia tracić na zapalenie podkaszarki.?
Bartek Piękoś Opublikowano 9 Października 2022 Opublikowano 9 Października 2022 No i taki napęd pozwala użyć śmigła, które jest słusznych rozmiarów, a nie jak od zabawki (co jest powszechne w modelach). Świetnie to wygląda.
kesto Opublikowano 20 Października 2022 Opublikowano 20 Października 2022 Cześć Lucjan. Było kilka dni ładnych i niektórzy koledzy latali. Oblatałeś P-39, czy czekasz do wiosny? Chętnie zobaczyłbym film, pewnie nie tylko ja.?
Lucjan Opublikowano 20 Października 2022 Autor Opublikowano 20 Października 2022 4 godziny temu, kesto napisał: Cześć Lucjan. Było kilka dni ładnych i niektórzy koledzy latali. Oblatałeś P-39, czy czekasz do wiosny? Chętnie zobaczyłbym film, pewnie nie tylko ja.? Witaj Krzyśku ! W minioną niedzielę maiłem oblatać model , ale w czasie próby kołowania okazało się że serwo przedniego koła padło . Spróbuję oblatać P-39 jeszcze tej jesieni. 4
jarek996 Opublikowano 20 Października 2022 Opublikowano 20 Października 2022 10 godzin temu, kesto napisał: Cześć Lucjan. Było kilka dni ładnych i niektórzy koledzy latali. Oblatałeś P-39, czy czekasz do wiosny? Chętnie zobaczyłbym film, pewnie nie tylko ja.? Nie ponaglaj, bo przez takie ponaglanki, to niejeden model juz spadl. Oblatales juz Mustanga ? ?
kesto Opublikowano 21 Października 2022 Opublikowano 21 Października 2022 12 godzin temu, jarek996 napisał: Oblatales juz Mustanga ? ? Nie mam do niego podwozia?
horn3t Opublikowano 21 Października 2022 Opublikowano 21 Października 2022 Cześć, bardzo fajny model ale nie samolot, jestem maniakiem wszelkich maszyn myśliwskich z okresu II Wś. ale Airacobra to ostatni z nich który bym chciał mieć w kolekcji, nie podoba mi się samolot z drzwiami do kabiny jak z Moskwicza, silnik w środku kadłuba z wałem po długości jak w BMW tylko tył na przód kto to wymyślił ? (to moje zdanie o gustach się nie dyskutuje) Nie mniej życzę powodzenia w oblocie i też czekam na relacje. Ps. malowanie jest na duży jedyny plus w tym samolocie
Andrzej Klos Opublikowano 21 Października 2022 Opublikowano 21 Października 2022 Godzinę temu, horn3t napisał: Cześć, bardzo fajny model ale nie samolot, jestem maniakiem wszelkich maszyn myśliwskich z okresu II Wś. ale Airacobra to ostatni z nich który bym chciał mieć w kolekcji, nie podoba mi się samolot z drzwiami do kabiny jak z Moskwicza, silnik w środku kadłuba z wałem po długości jak w BMW tylko tył na przód kto to wymyślił ? (to moje zdanie o gustach się nie dyskutuje) Nie mniej życzę powodzenia w oblocie i też czekam na relacje. Ps. malowanie jest na duży jedyny plus w tym samolocie Nie wiem czy pamietasz ale byly trzy glowne powody/zalozenia konstrukcyjne dla takiego ukladu: 1. Miejsce na 37mm dzialko 2. Oplywowy przod kadluba 3. Masy skupione blisko SC - mniejsza bazwladnosc A wyszly to co wyszlo. Rosjanie byli zachwyceni! 1
horn3t Opublikowano 21 Października 2022 Opublikowano 21 Października 2022 Znam dobrze historię tego samolotu i przekornie można by powiedzieć że był na wskroś "nowoczesny" i bliższy współczesnym samolotom myśliwskim niż swoim odpowiednikom z okresu, ale mi się nie podoba, są szkaradne samoloty ale maja to "coś" w sobie a ten w żaden sposób mnie nie kreci, mam nadzieje, że rozumiecie o co chodzi . Sam model wyszykowany przez Lucjana bardzo fajny.
jarek996 Opublikowano 21 Października 2022 Opublikowano 21 Października 2022 9 godzin temu, kesto napisał: Nie mam do niego podwozia? Plywaczki Krzysiu, plywaczki!!!
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 2 Listopada 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 2 Listopada 2022 No i udało się oblatać model . Po starcie szedł mocno do góry , i aby go wypoziomować musiałem dać cały trymer wysokości w dół. 19
robas69 Opublikowano 2 Listopada 2022 Opublikowano 2 Listopada 2022 Lucjan. Malinka w powietrzu. Tylko zmienić mu wyważenie, albo wyważenie i skłon i będzie super model. W tym Graupnerze powinieneś mieć sekwensery do serw. Przydadzą się do goleni podwozia.
Jerzy_R Opublikowano 2 Listopada 2022 Opublikowano 2 Listopada 2022 Oglądam, pół filmu minęło i tak sobie przypomniałem słowa jednego z kolegów: "Ale świetnie się drogi trzyma" A później to już same nudy Gratulacje.
tytan12 Opublikowano 2 Listopada 2022 Opublikowano 2 Listopada 2022 Nooo...,pieknie,gratulacje,szkoda tylko, że nie było lądowania.Fajny filmik.
model Opublikowano 2 Listopada 2022 Opublikowano 2 Listopada 2022 Gratulacje ? piękna sprawa, może kiedyś się dorobię samolotu o podobnej wielkości.
Rekomendowane odpowiedzi