RAFALR30 Opublikowano 1 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 7 minut temu, solainer napisał: Łatwo powiedzieć gorzej zrobić Zagiąć drucik to chyba nie trudność dla modelarza :-). Można jeszcze inaczej: na wystającą poza rurkę końcówkę drucika nałożyć i przykleić małą kulkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 2 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Witam Zamiast łącznika w kształcie litery "C" robimy "Z" wymaga to niesymetrycznego przyklejenia rurek do pokryw , albo dajemy dłuższe odcinki które wychodzą z rurek i na nie nasuwamy rurki blokujące ( ja nasuwam zerwaną izolacje z przewodu elektrycznego na CA) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 2 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 2 godziny temu, paweln7 napisał: Witam Zamiast łącznika w kształcie litery "C" robimy "Z" wymaga to niesymetrycznego przyklejenia rurek do pokryw , albo dajemy dłuższe odcinki które wychodzą z rurek i na nie nasuwamy rurki blokujące ( ja nasuwam zerwaną izolacje z przewodu elektrycznego na CA) Cześć ! Bardzo fajny pomysł. ? 9 godzin temu, RAFALR30 napisał: Ja zabezpieczył bym to inaczej: przedłużył drucik poza rurkę a po odpowiednim wyregulowaniu mechanizmu zagiął bym drucik. Wyglądałoby moim zdaniem estetyczniej. Twardy sprężynowy drut jest trudno zagiąć. Próbowałem z rureczkami na kleju , ale czasem pod wpływem pracującej goleni drucik wysuwał się z zabezpieczeń i gubił się . Dlatego od pewnego czasu przyklejam klejem CA małe kosteczki z PCV , a przy demontażu klapek łatwo kosteczki oderwać, aby móc bez utrudnień odkręcić zawiasy pokryw podwozia. Mniej estetyczne ale praktyczne.? 12 godzin temu, Marek_Spy napisał: Jak zawsze mistrzostwo, a ja widzialem modele w naturze to dopiero jest cos. Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Dzięki Marku za uznanie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 2 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Kołpak pomalowany. Jutro zaczynam formowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 3 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Dzisiaj zaczęła powstawać forma . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 4 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Wow działko 37mm? Jaki silnik przewidujesz? Pozdrawiam Witek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 4 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 3 minuty temu, witold_pi napisał: Wow działko 37mm? Jaki silnik przewidujesz? Pozdrawiam Witek Witaj ! Przewiduję silnik o pojemności 50 cm . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 4 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Druga połowa formy zalaminowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 5 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Forma gotowa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 9 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Pierwsza odbitka kołpaka wyszła z formy bez kłopotów. Waga bardzo obiecująca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 15 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 Kołpak gotowy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 19 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Wypełnianie szpar między skrzydłem a kadłubem i kolejna przymiarka . Pozostanie tylko zamontować silnik , akumulatory i odbiornik . Potem wyważenie, ustawienie wychyleń sterów drobiazgowa kontrola całości i można latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 14 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Po krótkiej przerwie powróciłem do pracy przy modelu P-39. Przymiarka silnika DA -50. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 14 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Jak Ci wyszło wyważenie z 50 ką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 14 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 13 minut temu, witold_pi napisał: Jak Ci wyszło wyważenie z 50 ką? Jeszcze nie sprawdzałem wyważenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 20 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2020 Przymiarka szablonu kolektora wydechu. Tłumik będzie zamontowany w kadłubie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Model przygotowany do próbnego lotu. Na razie z tymczasowym tłumikiem. Przy wyważaniu nie musiałem dodawać ołowiu , odpowiednie rozlokowanie akumulatorów załatwiło sprawę. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Robi wrażenie.? Ciekaw jestem jak będzie latał. To raczej rzadko spotykany model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Piękny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Super. Tak go odpicowałeś że nikt nie uwierzy że to zestaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi