a74BACK Opublikowano 24 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 6 godzin temu, Jarek1925 napisał: Dziś idę odebrać paczkę z paczkomatu. Dostawa z Chin. Czas dostawy to 7 dni roboczych. Jak dla mnie dostawa ekspresowa. Zamówienie złożone 14 lipca a dziś 24 lipca czeka w pqczkomacie. Aliexpress standard shopping to paczkomat i gwarantowana dostawa w przeciągu 20dni zdaje się. Niestety nie każdy sprzedawca to oferuje, lub się po prostu nie opłaca, przy drobnicy za kilkadziesiąt centów. Jak przyjdzie Ci paczka przez "cainao" za 7 dni to napiszę WOW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 24 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 6 godzin temu, Jarek1925 napisał: Dziś idę odebrać paczkę z paczkomatu. Dostawa z Chin. Czas dostawy to 7 dni roboczych. Jak dla mnie dostawa ekspresowa. Zamówienie złożone 14 lipca a dziś 24 lipca czeka w pqczkomacie. Szybko ja zamówiłem 16 lipca i mam status z 23 "Odprawa przesyłki zakończona pomyślnie (import)" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 24 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 Dokładnie były to małe rysiki do tabletu graficznego. Malutka koperta. Zdziwiłem się bo Inpost oraz ta dostawa paczkomatowa z Aliexpress pobiła wszelkie rekordy u mnie. Aż tak szybkiej dostawy się nie spodziewałem. Jednak myślę że gdyby było to coś modelarskiego to na bank by się dłużyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 11 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Mam nowy prywatny rekord w zakupach na Ebay z CN do PL. 2 września o 8:33 opłacona, o 10:30 info o wysłaniu a dziś po południu miałem w skrzynce. Dwie inne paczki, kupione tego samego dnia, wg trackingu są już w Europie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 14 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 Mój kolejny zakup w RCJapan dotarł do mnie w dwa tygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 14 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 a mój zakup na Taiwanie siedzi od 14 dni w Polsce i nie może do mnie dotrzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 14 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 Moj z Aliexpress od ponad miesiąca ma informację, że przeszedł cło w Belgii (Leinen) i cisza - zero trackingu, nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 27 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 Chcialbym kolegow ostrzec przed kupowaniem czegokolwiek z tej strony: https://www.freewing-model.com/ Jest to nieprawdziwa strona podszywajaca sie pod firme Freewing. Freewing nie sprzedaje individualnym modelarzom. Juz prawie kupilem ale niepodobalo mi, ze nie chcieli przyjac PayPal etc i w ostaniej chwili sprawdzilem z Google. Tu jest wiecej: https://www.hobbysquawk.com/forum/classifieds-and-vendors/rc-hobby-vendors/163645-freewing-model-com-is-not-the-real-freewing-scam-alert Dziwne tylko, bo ta strona istnieje od kilku lat i pomimo protestow ciagle dziala.. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 10 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 A ty koniecznie chciałeś kupić w sklepie który nawet nie podaje kto go prowadzi? to już jest hardkor. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 10 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 Nikt nie jest taką alfą i omegą jak Ty Marek. Są tutaj też zwykli ludzie, którzy nie wszystko zauważą ! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 10 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 Dzięki Piotr. Robiąc zakupy w nowych miejscach zawsze sprawdzam czy sklep jest prawdziwy czy nie. Często na fejsie pojawiają się reklamy sklepów z promocją Nike ze 130 do 24 $. W tym przypadku też trzeba być idiotą aby się na to nabrać. W dzisiejszych czasach jak coś jest zbyt tanie to świadczy to o przekręcie. Nie trzeba być żadną alfą aby nie wiedzieć o takich sprawach. Andrzej nie dał się nabrać ale mało brakowało o czym pisał. Podstawowym sprawdzeniem nowego sklepu jest sprawdzenie adresów. Jak ich nie ma na stronie to taki sklep omijam z daleka. Ty też już raczej nie wierzysz, że 20-sto letnie auto kupione od Niemca ma tylko 119 tyś przebiegu. No ale się nagadałem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 10 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 4 godziny temu, maxiiii napisał: A ty koniecznie chciałeś kupić w sklepie który nawet nie podaje kto go prowadzi? to już jest hardkor. Ok dziekuje, bede pamietal. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 To jest taka reklama o której pisałem. Odwołuje się do strony https://www.lvrtbn.top/. Zmieniłem odnośnik aby nie robić im reklamy. W kontakcie też nic nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 mnie spotkalo akurat mile doswiadczenie, czekam na dostawe modulu lasera do frezarki. Wyslane z Chin w piatek, dostawa jutro i wysylka gratis Sprawdzilem i juz jest w Niemczech. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 11 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 Różnie to bywa. Ja od 14-09-2020 czekam na przesyłkę "lokalną firmą przewozową". Przesyłka przeszła przez cło 11-09. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 13 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Zamawiałem z synem układy scalone z ali. Zamówiliśmy 3 paczki w różnych odstępach czasowych. Minęło jakieś 100 dni dwie dotarły, na trzecią czekamy, a układów będzie 3x więcej niż potrzeba .-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi